bombel79 23.09.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Witam, juz jakis czas jestem na forum, domek sie buduje (na razie SSZ) i tak sobie pomyslalem ze moze ktos z muratorow jest maniakiem gier komputerowych? Ja jestem, a w szczegolnosci jednej serii, Sid Meyer's Civilization, czyli po polskiemu Cywilizacji... obecnie gramy w czwarta czesc tej gry (pewnie starzy komputerowcy bardziej pamietaja pierwsza i druga odslone serii). Znalazlo sie kilkudziesieciu takich maniakow jak ja i zalozlismy Klub Anonimowych Civmaniakow (KAC), ktory od kilku lat sobie funkcjonuje (http://www.civilization.org.pl). Aby gra sie nam nie znudzila grywamy zwykle z (a w zasadzie przeciwko) ludziom a nie bezdusznemu komputerowi, co zdecydowanie podnosi poziom rozgrywki. Zwykle gramy 1 vs 1, ale niedlugo odpalamy gre w ktorej bedzi uczestniczyc 32 graczy. Na KAC'u sa rozni ludzie. Glownie sa to osoby 25-35 lat, choc jest kilku studentow oraz kilku weteranow. Serdecznie polecam szczegolnie nasze forum http://civilization.org.pl/forum/index.php, oczywiscie o civce mozemy tez pogadac tutaj, bo zaloze sie ze kilku zapalencow sie znajdzie.Zeby zagrac on-line wykorzystuje sie komunikator x-fire (http://www.xfire.com). Moj nick to bombel79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 23.09.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Kiedyś grałam w Cywilizację 2 i była to wg mnie wówczas najlepsza gra. Teraz niestety nie gram z braku czasu. A 4 wcale nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 23.09.2009 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 ja w civ 2 gralem przez cale liceum civ IV jest duzo bardziej rozbudowana, dopieszczona i ma wiecej fajerwerkow (nie tylko graficznych). Wlasnie gramy kolejne "dyplo", w ktorym gra 27 osob (teraz juz mniej bo pare zostalo wykoszonych) codziennie wystarczy zrobic 1 turke... przecietnie taka gra trwa 9-10 miesiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 23.09.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Ja gram w III - bo IV niestety nie chodzi na moim kompie (za słaby sprzęt). Zawsze grałam tylko z komputerem, ale jeśli by się dało to chętnie zagrałabym z innym graczem. Jaka musi być przepustowość sieci aby się dołączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 24.09.2009 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 wystarczy najslabsza kablowka (128 kb/s)... natomiast moze byc problem z graczami w civ III bo chyba wszyscy co mogli przerzucili sie na civ IV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
me-how 28.04.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 cały czas powracam do civ3 i chyba tak mi już zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts