JANINKI-AMORKI82 23.09.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 już nie ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.09.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 23.09.2009 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Nefer - jesteś wspaniała! rozumiem, że mnie nie interesują już te dodatkowe zusy i podatki bo to opłaca "pracodawca", a ja dostaję po prostu kwotę po tych wszystkich potrąceniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.09.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Tak, Ty dostajesz kwotę "do wypłaty". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 23.09.2009 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 ok - wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.09.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Nie ma sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 26.09.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 rozumiem, że mnie nie interesują już te dodatkowe zusy i podatki bo to opłaca "pracodawca", a ja dostaję po prostu kwotę po tych wszystkich potrąceniach? a to ma byc ozusowana ta umowa ? bo jak tak, to inne liczenie .... a stawka podatku 19 % czy 18 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 27.09.2009 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Renia no to mi ćwieka zabiłaś. A może być jakaś "nieozusowana" umowa? rozwiń proszę myśl bo ja totalnie tego nie kumam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 03.10.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 może byc czasem nieozusowana - jak ktos nawiązuje umowę-zlecenie w innej firmie (nie w swojej, w której jest zatrudniony na umowe o pracę, gdzie ma przynajmniej minimalną krajową płacę) to nie trzeba od niej płacic skladek ZUS - jak ktoś nawiązuje umowe-zlecenie w innej firmie (a w swojej pracy ma niższa płace niz minimalna krajowa) to trzeba płacic od niej ZUS - jak ktos nawiązuje umowę-zlecenie w swojej firmie, w której tez ma umowę o prace, to trzeba od niej odprowadzic ZUS - jak ktos ma tylko i wyłacznie umowe-zlecenie i nigdzie indziej nie ma innej umowy, to trzeba płacis ZUS - jak ktos ma status emeryta/rencisty i nawiązuje umowe-zlecenie to trzeba od niej placic ZUS - jak ktos ma status emeryta/rencisty i jest zatrudniony gdzieś na umowie o pracę, to w innej firmie nawiązując umowe-zlecenie nie trzeba jej ZUS-owac - jak ktos ma status studenta/ucznia i ma umowe -zlecenie - nie trzeba jej ZUS-owac jest mnóstwo różnych przypadków ..... (w niektórych przypadkach ZUS-y są dobrowolne, w niektórych obligatoryjne), ale nie mam czasu teraz by szczegóły pisac ... Ja dużo osób na umowę-zlecenie zatrudniam, bo to dla nich z reguly jest dodatkowa praca np. po poludniu, ale ci, którzy nie pracuja nigdzie maja płacone ZUS-y, tylko studentom nic nie płacę.Ale teraz mam dobra główna ksiegową, ona zna kazdy przypadek, więc przestałam sie tym wreszcie interesowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts