skret 24.09.2009 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Jeśli ma wymienić tylko sam piec i ewentualnie przerobić instalację aby dopasować ją do kociołka, to pogoń dziada - bo straszna pijawa. U mnie instalację CO i CWU rozprowadziłem sam, a fachowiec podłączał mi tylko sam piec z rurkami. Zapłaciłem za to tylko 1500 zł (z materiałem). Dzieki, szkoda ze nie napisałeś jaki piec, bo przy kotle na eko- groszek jest trochę roboty, chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skret 24.09.2009 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 z siostra porozmawiaj sama, ale nie jestem pewna czy to cokolwiek zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atomic 25.09.2009 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Jeśli ma wymienić tylko sam piec i ewentualnie przerobić instalację aby dopasować ją do kociołka, to pogoń dziada - bo straszna pijawa. U mnie instalację CO i CWU rozprowadziłem sam, a fachowiec podłączał mi tylko sam piec z rurkami. Zapłaciłem za to tylko 1500 zł (z materiałem). Dzieki, szkoda ze nie napisałeś jaki piec, bo przy kotle na eko- groszek jest trochę roboty, chyba To, że piec na eko-groszek to mało. W kosztorysie, który opisałeś kilka postów wyżej, wygląda że to nie jest tylko wymiana pieca, ale i przeróbka instalacji. Do tego montaż sterownika pokojowego. Jeśli masz taki szczegółowy kosztorys, to podrzuć go innym fachowcom do wyceny, abędziesz miał porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cytryna206 25.09.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 właśnie z siostrą rozmawiałam, z ceny nie chce zejść nawet 10 000 uważa że i tak mało chce bo gdyby sprzedała caly dom z siostrą która ma 15 lat mialyby po 200 000 a ona chce połowę. Stwierdziła że chcę to od niej za darmo , a ona też chce mieć swój kąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 25.09.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 właśnie z siostrą rozmawiałam, z ceny nie chce zejść nawet 10 000 uważa że i tak mało chce bo gdyby sprzedała caly dom z siostrą która ma 15 lat mialyby po 200 000 a ona chce połowę. Stwierdziła że chcę to od niej za darmo , a ona też chce mieć swój kąt. Jak przeczytałem pierwsze zdanie to za brzuch się złapałem Jak dla mnie nie ma co się zastanawiać tylko jak jest możliwość to się wyprowadzać. Jak dla mnie to koszt tego poziomu jest za duży (czemu nie przeczy fakt, że za cały dom dostałaby więcej), ale przede wszystkim uciążliwość tego rozwiązania jest duża. Wyobraź sobie, że w przyszłości chcesz/musisz się wyprowadzić w inne miejsce. Ilu znajdziesz chętnych do kupna części domu ze wspólną działką i nie daj boże wspólną częścią wnętrza? To nie bliźniak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cytryna206 25.09.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 wilkie dzięki za poradę , wlaśnie moje pytanie brzmiało czy ona nie powiedziała za dużej ceny,czy może ja chcę za mało jej dać.Jeszcze raz wielkie dzięki,zatem sprubóję za 100 000 postawić jakąś chatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skret 25.09.2009 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 widzisz sama jak to moze wygladac, notabene siostra 15 lat nie moze niczego sprzedac niewazna umowa,jak bys chciala to wziac, to musialabys to tak zalatwic, ze poza twoimi rodzicami, ktorzy moga dozywotnie mieszkac a przekazuja ci swoja czesc np. w formie darowizny, wszyscy inni znikaja lub nie sa wlascicielami, inaczej jak bedziesz chciala sprzedac to oni ci powiedza damy ci tylko tyle i koniec, a ty bedziesz musiala sie na to zgodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts