chrobry 23.09.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 WItam ! Ekipa od tynów cem-wap chce otwory wokół okien nie tynkować tylko wykończyć płytą gips katron. Czy to dobre rozwiązanie czy nie godzić się na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.09.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 no tak .... przy tynkowaniu za dużo roboty, co? narożniki trza obsadzić .... okna poobklejać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 23.09.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Dagulka niestety przy tynkowaniu otworów okiennych jest troszkę roboty ja do tego nie miałem nerwów i też obrobiłem otwory płytami. Jednak wprawionym tynkarzom pewnie otynkowanie otworów idzie szybko mi to zajmowała bardzo długo dlatego mam tak a nie inaczej. Jednak jak bym płacił to bym żądał tynkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 23.09.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 prosze tynowac calosc to tyle you. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.09.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 bladyy78 ... wiem, że przy tynkowaniu otworów okiennych jest więcej roboty.... dlatego też przeważnie nie odliczane są te otwory od metrażu przy kosztach robocizny (no chyba że jakieś dupne okno ) do autora .... ja bym kazała wytynkować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 23.09.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 ja teżzresztą nie było u mnie nawet tematu czy tynkować czy oklejać, niechby spróbowali zapytać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 23.09.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 U mnie też chcieli zostawić 3 dość nietypowe okna na jednej ścianie. Twierdzili, że krzywo wymurowane i za dużo tynku miało pójść na wyprostowanie, i że lepiej zrobić płytą potem (oni? - Nieeeeee... )Oczywiście to tylko wymówka. Ściana ostatecznie tynkowana, wnęki obrobione, wszystko gra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 23.09.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 nech tynkują i nie ściemniają mi tak słupy pytali czy tynk czy GK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 23.09.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 nech tynkują i nie ściemniają mi tak słupy pytali czy tynk czy GK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 24.09.2009 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Ja mam obrobione GK wszystkie okna pionowe, ale ze wzgledu na tasme uszczelniajaca illbruck'a od ktorej tynk c-w moglby sie odrywac lub pekac.Tynkarze powiedzieli mi, ze woleliby otynkowac bo bylo by wszystko identycznie a tak bede musial gruntem z piaskiem zaciagac GK-no ale sa tynkarze i "tynkarze" Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 24.09.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Pewnie, że najprościej jest tynkować prostą ścianę bez drzwi i okien, tylko ile takich ścian jest.....U mnie glify (czyli ten oczodół okienny) były tynkowane tynkiem gipsowym z agregatu. Niestety jest to trudny element i możliwe jest zrobienie masy błędów np:- krzywe (niepionowe i niepoziome obsadzenie narożników;- zarysowanie narożników packą (zniszczenie ocynku) i wyłażenie w następstwie rdzy - (może plastikowe narożniki są lepsze);- wykonanie powierzchni glifu nie pod kątem prostym w stosunku do płaszczyzny ściany, co w następstwie daje mniejszą szerokość bliżej okna niż przy płaszczyźnie ściany;- zbyt grube lub zbyt cienkie zatynkowanie ramy okiennej;- wytynkowanie glifu na innych wysokościach przy każdym oknie;-... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 24.09.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 ... ze wzgledu na tasme uszczelniajaca illbruck'a od ktorej tynk c-w moglby sie odrywac lub pekac. TAŚMY. Masz też na zewnątrz? Jak je ułożyć przy ocieplaniu styropianem? Wywinąć na mur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynkarz-kraków 24.09.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Ja zawsze tynkuje glify.Zeby nie wybrudzic okna stosuje sie obecnie listwy przyokienne,ani odrobinka tynku nie znajdzie sie na oknie i ladnie wyglada do tego.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arycz 24.09.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Najlepiej i najbespieczniej jest dać profile przyokienne (apulastry),wtedy jest pewność że wyjdzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 25.09.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 no u mnie też tak robią. przy oknie taka listwa plastikowa a na rogu narożnik alu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 25.09.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 no u mnie też tak robią. przy oknie taka listwa plastikowa a na rogu narożnik alu narożnik alu - to akurat chyba do tynku gipsowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 25.09.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 no to jakiś inny nieplastikowy -stal?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 25.09.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Najlepiej i najbespieczniej jest dać profile przyokienne (apulastry),wtedy jest pewność że wyjdzie dobrze. Wszystko pięknie, tylko, że te listwy są tylko białe. A co jak ktoś ma okna okleinowane i planuje kolorową ścianę?? biała kreska pomiędzy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 25.09.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 biała kreska pomiędzy.... Nie.... no w sumie masz rację.... lepiej żeby pękało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 25.09.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Też mam te profile przyokienne, tynki gipsowe i okna PCV w ciemnej okleinie. Listwy zostały pociągnięte akrylem (na styku listwa/tynk) i normalnie pomalowane. Nie ma białej kreski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts