mickey30 23.09.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Witam, Pytanie jak w temacie, tynk na elewację- akryl baranek 1,5gr. jasny kolor.. Jak zrobić słupy przed domem, no bo chyba nie tak jak na ociepleniu- w fakturze baranka??? Czy może jakąś farbą malować? Za odpowiedzi z góry dziękuje i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.09.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 ja też mam słupy - o przekroju okrągłym kiedy tynkowali mi z zewnątrz (tynk c-w, w przyszłym roku bede go malować) to zwyczajnie mi te słupy ominęli no ale - potem zajarzyłam dlaczego .... w cholerę źle się je tynkuje kazałam otynkować, bo po kartonowych szałunkach zostały ślady .... a ja nie wiem na dziś co tak naprawdę chcę na nich mieć na przyszłość ale generalnie wiele jest możliwości na pewno ważne jest jak wygląda całość elewacji .... pasować to musi ... możesz otynkować, możesz omalować , możesz obudować na przykład drewnem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslawskia 23.09.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Otynkowałem fakturą jak baranek w innym kolorze. Wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 23.09.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 da się i korniczka zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 23.09.2009 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 dzięki za odpowiedzi, ale własnie nie jestem pewien tego baranka( 1,5gr.) na słupie- kolor biały-tonacja jaśniejsza od elewacji. Jak oglądam zdjęcia innych domów(elewacji), to słupy wyglądają na b.gładkie. Nie wiem jak to faktycznie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 23.09.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 wszystko zależy od fachowca - czy ma fach w ręku i sporo praktyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 23.09.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Klinkier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 23.09.2009 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Fachowcy są dobrzy, -klinkier chyba odpada, bo słupy okrągłe betonowe, zdjęte kartony i już gruntem zaciągane.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 23.09.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 To może tynk mozaikowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickey30 23.09.2009 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Myślałem raczej -elewacja jasny ecry (baranek), a słupy na biało(kontrast), tylko czy taki lekki baranek(1,5gr.) na tych słupach nie będzie głupio wyglądać. Przeważnie widuje się słupy gładkie, przynajmniej tak wyglądają z daleka, lub na 1 rzut oka-bo nigdy aż tak się nie przyglądałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.09.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 nie wiem czy to , że te słupy są przeważnie na gładko nie wiąże się z tym co wcześniej napisałam ..... że cholernie ciężko się je w ogóle tynkuje .... a jak tu zatrzeć równo baranek na takiej dupiatej powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts