Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co jest grane?

adam_mk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po jednym zdanku spróbuję...

Adam M.

Poczytałem w nagłówku:

"Wolność słowa i poglądów. Dyskusje na tematy niebudowlane. Wstęp na własną odpowiedzialność..."

No, to na własną Waszą odpowiedzialność!

To ja się pytam:

CO JEST GRANE?

Pooglądałem sobie jakąś tam TV.

Nie wpuścili własnego szefa do firmy. - śmieszne!

Pokazali jakiś wypadek, gdzie trup w imię gigadżuli posłał się gęsto, a teraz łowcy głów szukają ścierwa do rzucenia go tłumom!

Ktoś MUSI być winny - i to TERAZ! ZARAZ! NATYCHMIAST!!!, bo? CZEKAJĄ!!!! - też śmieszne...

Ale jak pokazali mi Cejrowskiego - to stwierdzam : ŻAŁOSNE!!!

Już to znam. Nazywano to - Uszaty.

Tłumaczę co młodszym: Wysokiej klasy profesjonalista z racji funkcji, miejsca siedzenia czy roli powierzonej - w stu tysiącach słów i gestów kompletnie zrozumiałych, nie przekazujący ŻADNYCH treści. Wyłącznie apel do podświadomości i uczuć!

W jakiej sprawie?

A jaka jest dziś?!!! CO trzeba przekazać?

Dziś był jakowyś Tysiąc i aborcja.

Ale jak!

No to ja Wam powiem : Mnie takie coś kompletnie nie odpowiada!

Myślałem, ze mam jakieś tam państwo i mam prawo do własnego w nim zdania. Jak moje zdanie jest zdaniem większości - to staje się prawem prędzej czy później - a nazywali to zwykle : demokracja.

WSZYSCY są zgodni - jest kompletnie do dupy, ale nic lepszego na razie nie wymyślono - to musi być to, co jest.

A tym razem?

Bandka jakichś tam wyznawców jakiegoś tam wyznania uzurpuje sobie prawo do wyłączności stanowienia i prawa i sumienia całemu wielo i bez wyznaniowemu narodowi!!!

Są tu gdzieś jakieś lwy?

Kilka by się przydało!!!

A jak poczytać te ich co ważniejsze książeczki - to tam mają coś o pokorze, miłości i wybaczaniu....

Żenada...obłuda...zakłamanie....

Oni czytają te swoje książeczki?

Bo ja - TAK!

(lubię czytać! "Mein Kampf" też czytałem!)

Dobra!

Można mnie teraz skopać!

Co gadam nie tak?!

Adam M.

Hmmm. podróże w czasie są kłopotliwe. Z dostępnych adresów, to może La Trappe (pierwszy klasztor Zakonu Cystersów Ściślejszej Obserwancji (Trapistów), albo jeśli wolisz, jakiś niewielki buddyjski klasztor. Bez prasy, radia, telewizji i udziału w wyborach. Dostęp do forum muratora raczej limitowany.