Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co jest grane?

adam_mk

Recommended Posts

Ech znam to wkurzenie i bezsilność mu towarzyszącą :evil:

Zawsze jak tak sie miotam i pytam "co tym razem jest grane" przypominam sobie słowa mojej trzynastoletniej córki (nie mam oporów przed czerpaniem z nieletniego źródła :wink: ), zafascynowanej ostatnio astronomią: "Mamuś, nie ma sensu tak sie denerwować. Słońce i tak kiedyś zgaśnie albo wybuchnie. Ani po Koperniku, ani po Hitlerze ślad nie zostanie. Po nas tym bardziej" :o

Coś w tym jest. :roll:

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ech znam to wkurzenie i bezsilność mu towarzyszącą :evil:

Zawsze jak tak sie miotam i pytam "co tym razem jest grane" przypominam sobie słowa mojej trzynastoletniej córki (nie mam oporów przed czerpaniem z nieletniego źródła :wink: ), zafascynowanej ostatnio astronomią: "Mamuś, nie ma sensu tak sie denerwować. Słońce i tak kiedyś zgaśnie albo wybuchnie. Ani po Koperniku, ani po Hitlerze ślad nie zostanie. Po nas tym bardziej" :o

Coś w tym jest. :roll:

Profesor Wolszczan na pewnym wykładzie - bardzo szczególnym, bo o północy i na dziedzińcu politechniki - mówił do zgromadzonego tłumu, że co dzień rano możemy patrząc na swoją rękę czuć się dziećmi wszechświata - ta dłoń ma tak samo miliardy lat jak galaktyki.

Podobało mi się.

Tylko ja matoł jestem i nie zapamiętałam ile tych miliardów... 14?[/i]

i tutaj wkraczamy na śliski temat jakim jest sens i wartość życia człowieka w kontekście wszechświata .... :lol:

Demokracja jest bardziej śliska. Zniszczy każdy świeży powiew w imię dobra ogółu i na jego życzenie. Odgrzebie po latach, aby dręczyć studentów, ale kiedy trzeba, nic z TYM nie zrobi.

A ja mam pytanie do wszystkich inteligętnych... - toz to manipulacja rzekł dureń i wstał od stołu.

Bo jak Wódz składa broń i szamanka sklłada broń, i prawa ręka wodza składa broń to lepiej usiąść z boku i przeczekac czy stanąc twarzą w twarz z przeznaczeniem? A może kopać dołek pod następcą szamanki aż do dołka wpadnie...? Dylematy rządzą światem a ty głupcze siedź na dupie i pierz kalesony...

pozdrawia

Browar

...w amoku :evil: :wink:

Gadasz jak nie wysikany, albo rozważasz tu hierarchię wartości wyznawanych przez dane jednostki...

Czemu usiłujesz robić wodę z mózgu ludziom?

Bo, widzisz...

Deizm, politeizm i ateizm różnią się właśnie hierarchią wartości.

Jakbyś se co poczytał, to może byś zauważył.

Ale jak się czyta jedynie słuszne książki? :cry:

Było już tak, że te niesłuszne palono na placach...

(Żeby maluccy przypadkiem się o nie nie otarli, jeszcze by nałapali jakich wątpliwości...).

Nawet stu lat nie ma - jak to było. I nie na drugim końcu świata, tylko całkiem blisko.

Może wyjdź czasem z siebie i stań obok. Zamknij się, popatrz, posłuchaj i jak umiesz - to oceń starając się zachować obiektywizm.

Potocznie nazywa się to tolerancja... :roll:

Ludzie naprawdę się różnią!

Są mali, duzi, czarni, żółci, biali i myślący inaczej też są...

Jeżeli współistnienie w danym czasie na danym terytorium oprą na ogólnie panujących zasadach prawnych to będzie znacznie lepiej niż opieranie się na jedynie słusznych wartościach jednej z wielu różnych grup.

I tylko tu nie zaczynaj o "absolutnych prawdach i prawach podstawowych".

Dla mnie - to bełkot!

Adam M.