sailor_man 23.09.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Witam,jaka kwota za robocizne jest rozsądna przy domu 123m2+garaż 20m2 (domek parterowy, bez poddasza użytkowego, bez stropu wylewanego, dachówka cementowa, dach kopertowy o pow. ok 290m2)? Rozmawiałem z jedną ekipą i powiedzieli mi 60tys.zł (w tym jest np 65zł za 1m2 dachu).(zakres prac to: stan 0 (bez hydrauliki), ściany, więźba, krycie dachu) Czy to jest dużo? Jakie są Wasze doświadczenia z tego regionu? Czy macie jakąś sprawdzoną ekipę? sailor_man Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halinaR 24.09.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Witam!Jest to o wiele za duża cena , podziękuj im i szukaj dalej znajdziesz bo jest kolo Łodzi wielu innych tańszych wspanialych fachowców.pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 24.09.2009 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 A możesz polecić jakąś ekipę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halinaR 25.09.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Witam !Podam Ci nr telefonu przedzwoń i dogadaj się .Daj znać za ile ewentualnie wybudują.606-785-675 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 26.09.2009 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Rozmawiałem, z poleconą ekipą. Koszty robocizny przedstawili następująco:25000zł - stan 0 + ściany19000zł - dach4500zł - docieplenie zewnętrzne Całość 48500zł - co sądzicie o tej kwocie - czy to wciąż za dużo? Na forum widzę, że niektórzy mają ekipę za 35000zł (Stan 0 + ściany + dach + docieplenie) - czy to jest osiągalna kwota? Wciąż szukam ekipy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twoxxet 27.09.2009 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 wysyłałem tydzień temu zapytania do kilku ekip na dom 150m i co otrzymałem?! wyceny - najtańsza 31 tys najdroższa 65 tys przy tym samym zakresie prac . więc tak naprawde trzeba szukac bo budowlańcy najwyrażniej nie mają żadnych konkretnych kryteriów i wyceniają chyba wg humoru w danym momencie bo innego wytłumaczenia nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIEMBA3 27.09.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Okolice skierniewic, dom 160m z poddaszem, wykop fundamentów, sciany, wylanie stropu, zrobienie więzby 38tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 16.10.2009 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Przeprowadziłem dzisiaj rozmowę z kolejnym murarzem.Zakres prac: zebranie humusu, stan 0 (wraz z hydrauliką), ściany parter, strop (gęstożebrowy), ściany poddasze, ścianki działowe, kominy + obudowanie komina klinkierem jak dach inna ekipa skończy. Za powyższy zakres prac kwota 20 000zł.To już zaczyna wyglądać przyzwoicie. Co sądzicie? sailor_man Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 17.10.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Przeprowadziłem dzisiaj rozmowę z kolejnym murarzem. Zakres prac: zebranie humusu, stan 0 (wraz z hydrauliką), ściany parter, strop (gęstożebrowy), ściany poddasze, ścianki działowe, kominy + obudowanie komina klinkierem jak dach inna ekipa skończy. Za powyższy zakres prac kwota 20 000zł. To już zaczyna wyglądać przyzwoicie. Co sądzicie? sailor_man Cena z fakturą? Firma normalnie zatrudniająca ludzi ? Taka cena jest poniżej możliwości normalnie działającej firmy - to nawet nie jest "po kosztach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 17.10.2009 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Cena z fakturą? Firma normalnie zatrudniająca ludzi ? Taka cena jest poniżej możliwości normalnie działającej firmy - to nawet nie jest "po kosztach" Nie zgodzę się z Tobą. Uważam, że obecne ceny na rynku są horrendalnie wysokie. Ta cena, którą otrzymałem jest najniższą z wynegocjowanych do tej pory. Poza tym poszukuję ekipy do pracy, a nie firmy gdzie średnio czterech pracowników swoją ciężką pracą zarabia na dwóch "dyrektorów - właścicieli" . mysza223 napisz proszę jaka byłaby cena w MS-BUD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 18.10.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Cena z fakturą? Firma normalnie zatrudniająca ludzi ? Taka cena jest poniżej możliwości normalnie działającej firmy - to nawet nie jest "po kosztach" Nie zgodzę się z Tobą. Uważam, że obecne ceny na rynku są horrendalnie wysokie. Ta cena, którą otrzymałem jest najniższą z wynegocjowanych do tej pory. Poza tym poszukuję ekipy do pracy, a nie firmy gdzie średnio czterech pracowników swoją ciężką pracą zarabia na dwóch "dyrektorów - właścicieli" . mysza223 napisz proszę jaka byłaby cena w MS-BUD? Po pierwsze ja jestem właścicielem i także sam naginam z kielnią w łapie i dodatkowo umysłowo - a w całości praktycznie 24h na dobę. Poza tym muszę ludziom tłumaczyć dlaczego takie a nie inne ceny za robotę Firma posiada nazwę bo mi się chciało ją nazwać i dlatego tak jest A poza tym osoba fizyczna. Buduję obecnie w Łodzi więc wpadnij to pogadamy na temat ceny - jak chcesz to namiar na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 19.10.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 sailor-man? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akarolak 21.10.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 ja również szukam ekipy i mam następujące wyceny (dom 270 m zabudowy)SSO - od fundamentów do więźby włącznie 60, 75 tys - co sądzicie o tych cenac? czy uważacie że znajdę pożądną ekipę do tych prac za <60t? Jeśli ktoś może kogoś polecić prosze o montakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loco 21.10.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 sailor-man? oglądałem twoje prace z białegostoku i mam pytanie: kto cie uczył ciesielki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 22.10.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 sailor-man? oglądałem twoje prace z białegostoku i mam pytanie: kto cie uczył ciesielki? A co ? Zgodnie z projektem i bez zastrzeżeń kierownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 22.10.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Czy jesteście w stanie podać jle kosztuje 1m2 SSO robocizna + materiał Zakładam przedział za robocizne (tak podajecie) 1m2 = 200 / 400złto ile za materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts