Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odstraszanie myszy

Blutka

Recommended Posts

Czy ktoś korzystał z odstraszaczy myszy (elektrycznych)? Właśnie mi się myszy na nowym strychu zadomowiły - parę dni, a już cuchnie tam lekko i tuptają mi w nocy niemiło - że o możliwości ponadgryzania różności nie wspomnę.

Trutka pomoże na krótko i zastanawiam się - czy da się je odstraszać skutecznie? Kota mam, nie działa. ;)

Witaj,

Ja używam, ale za krótko, żeby wypowiadać się o skuteczności.

Drzwi do siodlarni (gdzie jest owies) są otwarte cały dzień, urządzenie cały czas włączone i na razie myszy nie zaobserwowałem.

Urządzonko kupiłem na allegro.

Z kolei sąsiedzi mają inne urządzenie, też elektryczne, i mają pojedyńcze myszy. (mają dom z drewna)

Inna sprawa, że mam kota, który działa ;-)

Pozdrawiam,

uzytkuję cosik takiego od roku. urządzenie pracuje w garazu gdyż to miejsce w moim przypadku stanowi potencjalną furtkę dla gryzoni (potrafiły wyciąć uszczelkę w bramie) . od czasu zastosowania jest po problemie w całym domku. Szkodniki na strychu eliminowałem klasycznie (łapka na myszy) Rozwiązanie b. skuteczne.

coś podobnego do tego:

http://www.allegro.pl/item743364726_odstraszacz_myszy_mocny_ultrasonic_550mkw_odss.html

z praktyki jeszcze dodam, że na początku odstraszacz ustawiłem w głębi garażu i myszki migrowały, potem przestawiłem pod bramę na posadzkę i jest spokój. Newralgiczny jest okres jesienny-chyba pędzą do ciepełka.

• 2 years później...
Najlepszy do odstraszanie myszy jest kot ale jeśli ktoś nie może się na kota zdecydować to te elektryczne odstraszacze też sobie spokojnie radzą. Najlepiej ustawić w miejscu gdzie myszy mogłyby ewentualnie wchodzić. Ja mam coś takiego http://ogrodshop.pl/pl/supercat-solarny-odstraszacz-gryzoni.html