Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zepsuł mi się laptop, buuu. Co ja teraz zrobię, buuu.

Recommended Posts

Właśnie po raz drugi zepsuła mi się klawiarura w laptopie, buuu :cry: .

Jakiś czas po upadku laptopa, klawiatura przestała częściowo działać - wymieniłem na nową. Teraz ta druga klawiatura zaczęła świrować :cry: (czyli to nie wina upadku laptopa :( ).

Nie mogę na laptopie pracować, nie mogę pisać na forum, buuu :cry: .

Może ktoś z was wie, gdzie mogę nabyć w rozsądnej cenie klawiaturę do laptopa Toshiba 4030 CDS (UE2005P01). Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

• 2 weeks później...
Zbych, rozkręć, przeczyść , wszak jesteś biegły

Dzięki Smoku za radę. Klawiatura jest nierozbieralna, ale ja ją rozebrałem :wink: . Niestety musiała być zalana, bo utleniła się część ścieżek :( . Sprawa nienaprawialna :cry: .

Na razie posiłkuję się komputerem syna, ale przyzwyczaiłem się do swojego :-? .

Nie ma takiej rury coby nie można odetkać, ale na kamforę nie ma rady ;)

Ciężka sprawa, poszukaj na giełdach.

Jestem już mądrzejszy o jedno doświadczenie. Teraz kupię sobie nówkę (360 zł :o ).

Ta ostatnia była właśnie z giełdy i pewnie dla tego gość ją sprzedawał, bo była po zalaniu.

Klawiatura to jeszcze nie tragedia - zawsze możesz podłączyć "stacjonarną" :)

To zależy co w klawiaturze padnie. U mnie zwiera czasami przycisk TABULATOR i efekt jest taki, że przy odpalaniu laptopa pojawia się komunikat o wejściu w procedurę aktualizacji BIOS-a :( .

Nie mogę całkowicie odpiąć klawiatury, bo laptop wyświetla Error :( .

Jak widać, sprawa nie jestetaka prosta :-? .

• 1 month później...
Zwykła klawiatura za 20 zł dopięta do laptopa powinna załatwić sprawę. Tez tak czasem robię jak chcę wygodniej posiedzieć (czyli z nogami na stole :D ). A zablokowany klawisz po prostu wydłub i przeczyść wacikiem nasączonym spirytusem salicylowym styki. Powinno pomóc.

• 2 weeks później...