agatha884 29.09.2009 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 powielam..... czekam na odpowiedz : zastanawiam sie ... jeszcze nad jedna sprawa poniewaz we wniosku wpisalam : zapotrzebowanie i sposób zaopatrzenia w gaz : sieć gazowa (dostawca ......) + warunki lub zapewnienie dostaw Tylko, że w tej wiosce w ktorej zamierzamy budowac nasz domek nie ma jeszcze na całej jej rozciaglosci dostawy gazu (w przyszłosci chcielibysmy jak najbardziej ), ale mysle ze w momencie gdy my bedziemy budowac dom nie bedzie takiej mozliwosci.... wiec czy jest sens pisac zapotrzebowanie.... we wniosku czy sie wstrzymac ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 29.09.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 powielam..... czekam na odpowiedz : zastanawiam sie ... jeszcze nad jedna sprawa poniewaz we wniosku wpisalam : zapotrzebowanie i sposób zaopatrzenia w gaz : sieć gazowa (dostawca ......) + warunki lub zapewnienie dostaw Tylko, że w tej wiosce w ktorej zamierzamy budowac nasz domek nie ma jeszcze na całej jej rozciaglosci dostawy gazu (w przyszłosci chcielibysmy jak najbardziej ), ale mysle ze w momencie gdy my bedziemy budowac dom nie bedzie takiej mozliwosci.... wiec czy jest sens pisac zapotrzebowanie.... we wniosku czy sie wstrzymac ????? Niestety, nie rozumiem pytania Jeśli w załączonych do wniosku dokumentach masz umowę lub pisemne zapewnienie zawarcia takiej umowy w przyszłości z "gazownią" (w różnych miejscach nazwa przedsiębiorstwa różni się) to załączasz ten dokument i wpisujesz do wniosku jako źródło zasilania np. sieć gazowa przedsiębiorstwa.... Jeśli natomiast nie masz takiego dokumentu, to wpisujesz ogrzewanie kotłem, węglowym, na drewno itp., czyli coś, co możesz zbudować/zorganizować we własnym zakresie. To, że aktualnie w Twojej okolicy nie ma sieci gazowej nie oznacza, że jej nie będzie w ogóle. Ale o tym mogą świadczyć ww dokumenty, a nie Twoje własne prognozowanie tempa rozwoju sieci. Poza tym, tam gdzie wpisałem "+", np w przypadku elektrowni czy gazowni oznacza, że załączasz dokument, a nie piszesz, że chcesz (w domyśle od gminy) takie warunki, a tym bardziej, że zgłaszasz do gminy zapotrzebowanie na okresloną ilość metrów sześciennych czy kilowatów. Albo Cię nie rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatha884 03.10.2009 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 witam.................mam pytanko, wybrałam wniosek o wydanie zapewnienia dostawy energii elektrycznej, i mam wpisać :Przewidywane zapotrzebowanie budynku na moc przyłączeniową w wysokości ................................. kW ?Ile należy wpisać .... ? jak to określić ??? .... czekam na odpowiedz ! pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 03.10.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Już to napisałem wyżej. To nie do gminy składasz wniosek o zapewnienie odpowiedniej liczby kilowatów, metrów sześciennych itp. Takie wnioski składasz do dostawców mediów (zakładu energetycznego, wodociągów, gazowni itp.). Dostajesz dokument na ilości uzgodnione (tu przyda się ogólna wiedza ile musisz mieć minimalnie, ile Ci potrzeba). I takie dokumenty dołączasz do wniosku o warunki zabudowy.Radzę kontakt z zakładem energetycznym: jednemu wystarczy 7 kW, drugiemu i 20 kW za mało. Pamiętaj, że jak podpiszesz umowę z zakładem, to za każdy kilowat zamówiony zapłacisz (ok. 120 zł chyba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatha884 03.10.2009 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 rozumiem, ale ja nie chce składać wniosku o zaopatzrenie do Gminy. Byłam już w energetyce i wybrałam w/w wniosek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 03.10.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 W porządku, źle Ciebie zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatha884 06.10.2009 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 ... kolego mój drogi, napisz mi ile czeka się na pozwolenie na budowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatha884 07.10.2009 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 powielam .... ile czeka sie na pozwolenie na budowe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 07.10.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Zobacz tutaj: http://forum.muratordom.pl/ile-czekaliscie-na-pozwolenie-na-budowe,t136946.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 08.10.2009 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 ... kolego mój drogi, napisz mi ile czeka się na pozwolenie na budowe ? A tobie chodzi napewno o pozwolenie czy o to ile czeka się na wzizt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatha884 20.10.2009 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 o pozwolenie !! warunki już są w trakcie załatwiania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts