Egon 24.09.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Ile zamówić kopii zaktualizowanej przez geodetę mapy zasadniczej do celów projektowych? Z pobieżnych szacunków już wiem, że wodociągi "połkną" dwa egzemplarze na ustalenie warunków technicznych przyłącza. Nie chciałbym później domawiać i podwójnie płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 24.09.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Podzwoń po operatorach ( wod., gaz., elekt.) i zapytaj czy składając o dane do projekowania potrzebny jest oryginał czy wystarczy kopia.Np w Wwie w wodociągach wystarczy xero.PzdrJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 24.09.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Albo zrób se kolorowe ksero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 24.09.2009 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 W przypadku wodociągów już wiem, że chcą aż 2 egz. w oryginale . Gazownia przyjmie nawet nieaktualizowany egzemplarz. Pozostaje pytanie ile tych mapek będzie potrzebnych jeszcze do adaptacji projektu, jego zatwierdzenia w starostwie, czy też projektowania przyłączy. Ile Wy mieliście mapek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirawoj 24.09.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 I jak "stare". Wiem, że nie moga być starsze niż..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 24.09.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 w Poznaniu powinno Ci wystarczyć 10. I jak "stare". Wiem, że nie moga być starsze niż..... mapa jest aktualna do czasu aż nie zajdą w terenie jakieś zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 24.09.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Tak, ale ważność prawna mapy jest nie dłuższa niż 3 m-ce od daty stwierdzenia aktualności Tak jak wszystkich dokumentów, które nie mają jawnie określonego terminu ważności. Jeśli chodzi o ilość kopii, to prawdopodobnie będzie potrzebne min. 4 kopie: - 1 szt. do wniosku o wydanie WZ w gminie, - 1 szt. do wniosku o PNB (składane w 4 egzemplarzach, ale 3 to kopie), - po 1 szt. do mediów (woda, prąd - jak masz więcej, to do każdego branżysty musisz liczyć 1 szt.). Jeśli chodzi o 2 mapy do wodociągów, to jakieś ździerstwo robią. Skoro mają oryginał, to niech se kserną, a potem do jakiegoś decydenta, żeby przystawił pieczęć "Za zgodność z oryginałem" i szlus. Kolorowe ksero może służyć tylko do własnych celów (np. podtarcia sobie sempiternum ) - posługiwanie się taką kserokopią do celów prawnych jest nielegalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buszmen 24.09.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Ja proponuję z 6 szt. w moim przypadku 4 do urzędu wraz z projektem domu (także 4 komplety dokumentacji) do wydania zgody na budowę oraz 1 do projektu przyłącza wodociągowego. Na resztę wystarczyły kserokopie.Mapa do celów projektowych jest ważna dopóki na terenie którego dotyczy lub w jego bezpośrednim sąsiedztwie nie nastąpi jakaś zmiana w planach geodezyjnych (np. nie powstanie nowe przyłącze. Ja mam taką sytuację i po wykonaniu przyłącza wodociągowego muszę aktualizować mapę do złożenia dokumentów o wydanie zgody na budowę domu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 24.09.2009 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Dzwoniłem do geodety. Za aktualizacje mapy do celów projektowych życzy sobie 600 zł + VAT (razem 732 zł). Na pytanie o liczbę egzemplarzy, powiedział że może dać 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 24.09.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 da ci 20 bo zrobi kolorowe ksero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 24.09.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 da ci 20 bo zrobi kolorowe ksero. nie zrobi - na kolorowy flamaster jeszcze go stać za te 600 netto bierz 20 jak daje 20 gazownia zawoła oryginały do warunków technicznych - na razie dostaniesz infor o zapewnieniu dostaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.09.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Ile zamówić kopii zaktualizowanej przez geodetę mapy zasadniczej do celów projektowych? Z pobieżnych szacunków już wiem, że wodociągi "połkną" dwa egzemplarze na ustalenie warunków technicznych przyłącza. Nie chciałbym później domawiać i podwójnie płacić 4 sztuki wystarczy mnie zostały 2 sztuki większość chciała kopie a jak widziała kolorowe to byli bardzo zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikimka 24.09.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Do wydania warunków technicznych wystarczy mapa ewidencyjna.Mapę taką kupujesz za ok. 50 zł. i robisz odbitki.Mapa do celów projektowych służy do opracowania projektu. Geodeta daje 3 takie mapy zazwyczaj w cenie 400-600 zł. Zazwyczaj jest ona ważna 3 miesiace, więc nie warto jej za wcześnie zamówić.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts