Sloneczko 08.10.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 by kazde domostwo skontrolowac pod katem posiadania rachunkow za wywozone regularnie szambo.... Uważasz że to źle? Jeśli ktoś ma szambo, a nie ma rachunków za wywóz, to gdzie je opróżnia? Na dziko, rzecz jasna. Skad taki wniosek??? Podalam przyklad jak problem rozwiazac - zglosic, gdzie trzeba a straz miejska dojdzie juz kto winien? Przynajmniej u nas tak bylo Wniosek? A z tych trzech kropeczek na końcu zdania Zapach moze pochodzic z legalnego wywozu gnojowicy na pola, albo z obornika... A ja uwielbiam zapach obornika:) Takiego od krówek albo koników:) pewnie mnie tu zaraz niektórzy zjedzą..... Ja też! Ale zawartość szamba ma zupełnie inny "zapach", a jednak nierzadko jest stosowana jako nawóz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.10.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Czasami czuję się jak wyalienowana kretynka, która segreguje śmieci i nie spala odpadów. Zajebis..te motto.Tyż tak robię. .....uwielbiam zapach obornika:) Takiego od krówek albo koników pewnie mnie tu zaraz niektórzy zjedzą..... Ja może nie uwielbiam ale toleruje te zapachy i jak uczestnik życia na wsi, trza było przywyknąć do niektórych.Kompletnie nie kupuję wylewania zawartości szamba.Kara i koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egry 08.10.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Wniosek? A z tych trzech kropeczek na końcu zdania A ja nie z kropek ale z całości wypowiedzi wysnułam wniosek zgodny z intencjami autorki. Jak widać interpretuje się wypowiedzi w zależności od własnych doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluszczyk 08.10.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Kompletnie nie kupuję wylewania zawartości szamba.Kara i koniec. Ja też nie kupuję, ale to czasem może skutkować odciętym kablem od anteny satelitarnej oraz porysowanym samochodem, o czy mnie dziś poinformował poróżniony z sąsiadami znajomy. Oczywiście z uwagi na małą szkodliwość społeczną …… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.10.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Kompletnie nie kupuję wylewania zawartości szamba.Kara i koniec. Ja też nie kupuję, ale to czasem może skutkować odciętym kablem od anteny satelitarnej oraz porysowanym samochodem, o czy mnie dziś poinformował poróżniony z sąsiadami znajomy. Oczywiście z uwagi na małą szkodliwość społeczną …… Mam w okresie wiosenno -letnim-wczesno- jesiennym z boku swojej posesji pole kukurydziane.Obserwuje z tarasu jej wzrost aż do jej wycinki.W zeszłym roku przeorano ziemię nawożąc ją czymś co zapierało dech w piersiach.Pomyślałem ,że jak zamieszkam i takie cudo mi będzie zapachem włazić pod przykrywkę grillowanego karcusiu to nie wytrzymałem i poszedłem do Gminy.Sprawę wyjaśniono ale w tym roku pole przed siewem kukurydzy miało obornika chyba ze dwa razy więcej.Okna pozamykane bo w pewnych momentach myślałem ,że obornik mam na podłodze w sypialni.Zemsta krwawa ale prawidłowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 08.10.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Wniosek? A z tych trzech kropeczek na końcu zdania A ja nie z kropek ale z całości wypowiedzi wysnułam wniosek zgodny z intencjami autorki. Jak widać interpretuje się wypowiedzi w zależności od własnych doświadczeń. O czyich doświadczeniach piszesz? O swoich? A, fe! U nas kanaliza jest jak się patrzy (a jaka droga!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egry 08.10.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Pisałam o doświadczeniach ogólnie. A jeżeli przypisujesz mi złe intencje to mam w opowiedzi przysłowie ludowe: Głodnemu chleb na myśli. Tyle z mojej strony. Koniec łapania za słówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 08.10.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Widzisz, egry interpretacja słów anSi była moja, więc logiczne jest, że piłaś do mnie, nota bene nie wiem czemu. Nie lubię takich zaczepek, więc następnym razem ugryź się w palec, zanim z czymś wypalisz. A co do tego: Głodnemu chleb na myśli. mogę tylko napisać: smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 08.10.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Wniosek? A z tych trzech kropeczek na końcu zdania A ja nie z kropek ale z całości wypowiedzi wysnułam wniosek zgodny z intencjami autorki. Jak widać interpretuje się wypowiedzi w zależności od własnych doświadczeń. O dzieki egry Bo juz zaczelam przygladac sie moim kropeczkom i zastanawiac,, co one takie rozgadane sie zrobily i dlaczego ezopowym jezykiem nadaja Ale wyglada na to, ze wszystko z nimi w porzadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 08.10.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 AnSi, takie kropeczki mają dawać dużo do myślenia. Co tu miały dać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 08.10.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Sloneczko - takie kropeczki moga dawac do myslenie, ale nie tylko...Moga. np sugerowac. ze po prostu ciag dalszy ta historia miala. Moga sie w nich miescic efekty kontroli straznikow, kare, jaka namierzony otrzymal. Ot, taki zabieg stylistyczny A z tekstu i kontekstu egry prawidlowo odczytala to, co chcialam napisac i co napisalam. Mam nadzieje, ze wielszosc wewatkowcow talze... No na co mi przyszlo - w smierdzacym watku z wielokropka sie tlumaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 08.10.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 No na co mi przyszlo - w smierdzacym watku z wielokropka sie tlumaczyc Widocznie tak był potrzebny jak ścieki na polu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 08.10.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Albo jak Twoje do mnie pytanie :) Poczytaj o wielokropku w wikipediii, nie chce mi sie wiecej o nim pisac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asc 12.08.2015 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Ponawiam tematznacie jakieś sprawdzone preparaty do czyszczenia i dezynfekcji koszy na śmieci w ogrodach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 13.08.2015 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Ponawiam temat znacie jakieś sprawdzone preparaty do czyszczenia i dezynfekcji koszy na śmieci w ogrodach?? Dostępnych preparatów jest do wyboru do koloru. Zasadniczo są trzy grupy: 1 Myjąco dezynfekujące: Od najpolularniejszych typu Clorox czy Domestos po bardziej wymyślne jak VOIGT VC 440 Smelpol, Agrigerm 2000, DE ODO VO, SALIM D, Sanicell itd. 2 Myjąco maskujące i nawaniające np.: MERIDA ANTISMEL, MASQUODEUR, PINEMUL VERT itd. 3 Biologiczne czyli z kulturami żywych bakterii które rozkładają resztki organiczne (moim zdaniem najbardziej godne uwagi)np.: VitOparDOS, BIOCET ODO, Good Sense Breakdown, BioClarus-saszetki antyodorowe do śmietników, BioArcus-saszetki antyodorowe, VIGONEz i jeszcze sporo innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asc 13.08.2015 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 dzieki, a w jakich sklepach mozna kupic te produkty biologiczne/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts