rataj75 24.09.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Witam, czy ktoś z Państwa posiada wnękę prysznicoą z drzwiami jednoczęściowymi lub dwuczęściowymi? Jak się sprawuje takie rozwiązanie ? Czy lepsza jest zwykła kabina prysznicowa? Proszę o zdjęcia i wszelkie uwagi. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 24.09.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 W moim obecnym mieszkaniu mam kabinę, w nowym domu będą dwa prysznice, jeden we wnęce, drugi "wolnostojący". W obu przypadkach nie będzie brodzika. Po kilku latach szorowania wszystkich zaułków i zakamarków w kabinie prysznicowej mówię im stanowcze NIE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 24.09.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 My tez nie będziemy mieć brodzika, ani tradycyjnej kabiny - zwykła tafla szklana. Estetyczniej to wygląda, a i nie ma tych wszystkich miejsc na rozwój jakichs bakterii czy czego tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIRAS41 24.09.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Też mam ten problem z czyszczeniem masakra. Ostatnio widziałem fajne rozwiązanie:http://www.domosfera.pl/wnetrza/1,93229,5978083,Prysznic_bez_tradycyjnego_brodzika.html Trzecie zdjęcie. To chyba jest najwygodniejsza opcja. Powoli przymierzam się do takiego rozwiązania. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 24.09.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 My mamy kabine we wnece, bez brodzika i bez jakichkolwiek drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 24.09.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 My również mamy w planach rozwiązanie kabiny w ten sposób, aby pozbyć sie brodzika na dobre, płytki i kratka ściekowa z syfonem. Ta jednak jest w cenie samego brodzika, ale co tam, bardziej podoba nam sie bez wiec trzeba bedzie tlyko wybrac fajna kratkę i ładne drzwi proste. Tak sie jendak zastanawiam póki mam czas,, czy w kabinie robić też ogrzewanie podłogowe?wydaje mi sie że będzie ok. Czy są ku tekiemu rozwiązaniu jakieś przeciwności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 24.09.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Podłączam się do pytania o ogrzewanie podłogowe we wnęce prysznicowej bez brodzika. Ma to sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 24.09.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Podłączam się do pytania o ogrzewanie podłogowe we wnęce prysznicowej bez brodzika. Ma to sens? Jako uzytkownik takiego rozwiazania uwazam ze to ma sens i nie zauwazylem zeby bylo cos nie tak. Natomiast przeciwnicy uwazaja ze nie ma sensu poniewaz woda w syfonie szybko wyparowuje z powodu wlasnie ogrzewania. Coz przy temp.podlogi w granicach 23-25C dlugo by bylo trzeba czekac zeby zawartosc syfonu wyparowala. No ale jezeli ktos ma zamiar uzywac kabiny "od swieta" to moze i tak sie stac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 24.09.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Podłączam się do pytania o ogrzewanie podłogowe we wnęce prysznicowej bez brodzika. Ma to sens? Też tak mamy, żeby w odnóża nie mroziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 24.09.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 W swoim przyszlym domu planuje kabiny murowane. Nie tylko ze wzglegu na wyglad, ale przede wszystkim ze wzgledow higienicznych. Taki brodzik latwiej umyc. Podczas kapieli zaczepiam czesto o scianki kabiny, a one wydaja taki nieprzyjemny dzwiek, jakby ten prysznic mial sie zawalic Murowanego tak nie slychac A najgorsza jest kabina z dzwiami suwanymi na szynach. Trzymaj sie od takiej z daleka. U moich rodzicow taka jest. Umycie tych szyn graniczy z cudem. Zbiera sie tam brud i plesn. A fu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 24.09.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 czyli ogrzewanie mozna robić, to fajnie:)macie jakieś sprawdzone firmy gdzie mozna zakupic estetyczne kratki ściekowe do takiej kabiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobrowczyk 25.09.2009 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Mamy w domu jedną kabinę i jedną wnękę zamykaną drzwiami prysznicowymi. Ciężko powiedzieć, które rozwiązanie jest lepsze. We wnęce, zamknęliśmy kabinę od góry półokrągłym sufitem ponieważ jest tam zamontowana sauna parowa. Jest to o tyle dobre, że podczas kąpieli ciepło nie ucieka do góry i w kabinie jest cieplutko. Nie zgodzę się, że kabina trzeszczy jak się o nią opieramy, bo to chyba jest możliwe tylko przy produktach z dalekich Chin i to tylko tych w najniższej cenie. Obie kabiny mamy z akrylowymi brodzikami, a pod nimi ogrzewanie podłogowe. Jeszcze nie zdarzyło się żeby woda z syfonu wyparowała, a zimą jest cieplutko w stopy. Uważam też, że brodzik akrylowy jest łatwiejszy do utrzymania w czystości i bardziej higieniczny. Sam akryl ma właściwości antybakteryjne, a do tego nie ma porowatej powierzchni ani fug w których mogą gromadzić się różne żyjątka. Tak jest moja subiektywna ocena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 25.09.2009 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Są syfony ze specjalnym wkładem zamykającym przy braku wody. Np. HL3100Pr http://www.hutterer-lechner.co.at/asp/start.asp?id=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 25.09.2009 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 czyli ogrzewanie mozna robić, to fajnie:) macie jakieś sprawdzone firmy gdzie mozna zakupic estetyczne kratki ściekowe do takiej kabiny? my mamy z firmy Kessel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 25.09.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 A my mamy punktowy Viega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 25.09.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 U nas liniowy Tece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 25.09.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Od 18 lat użytkuję prysznic bez brodzika, nie widzę w nim wad. Czyści i dezynfekuje się go doskonale. Mam też sposobność korzystać i czyścić kabinę z brodzikiem- masakra. Nie jestem pedantką ale szorowanie i wycieranie do sucha aby nie osadzał się kamień doprowadza mnie do pasji. Jeżeli korzysta z niego 3 osoby czasem kilka razy dziennie to przestaje to być akceptowalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rataj75 25.09.2009 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Po przeczytaniu skłaniam się coraz bardziej ku wnęce, jednak te podłogi bez brodzików kojarzą mi się z takimi publicznymi łaźniami w których podłogi i ściany były jednakowe. Różnica jest taka, że teraz można wybrać bardzo estetyczne drzwi, a kiedyś wisiały zasłonki. Jednak sam fakt łatwiejszego utrzymania czystości przekonuje mnie do wnęki......chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazaba 25.09.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 ja planuję jeden murowany a drugi normalna kabina tylko ,że z drzwiami otwieranymi. A może ktoś ma brodzik kamienny? Kiedyś taki mi się marzył, ale teraz waham się ,ze względu na konserwację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
broker 07.04.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Mam pytanie: czy macie w swoich łazienkach tylko kabiny czy wannę też? Ja mam bardzo małą łazienkę, w której jest jeszcze mniejsza wanna, lecz zastanawiam się nad wyrzuceniem jej i wstawieniem kabiny. Czy to ma sens? Druga sprawa, jak wygląda kwestia brodzika. Wysoki czy niski? A może w ogóle z niego zrezygnować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts