Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Medytacja - warto się wyciszyć i zdystansować.

morfeusz1

Recommended Posts

Polecam:

Regresing,

Integrację oddechem,

Niehipnotyczne techniki medytacji,

Wszystko co prowadzi do stanu akceptacji oraz bycia tu i teraz

Z tym oddychaniem to ostrożnie :roll:

Kiedyś sobie zrobiłam według przeczytanej instrukcji takie oddychanie energetyzujące i jeszcze następnego dnia miałam zaburzenia widzenia :lol:

Hiperwentylacja albo co :roll: :wink:

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Polecam:

Regresing,

Żartujesz chyba? :D Tego samemu sie nie da zrobić, a wpaść w szpony jakiemuś co to "niby sie zna", to ja dziękuję.

Z reszta myślę, ze jakbym miała wiedzieć cos o poprzednich wcieleniach (jeżeli są) to bym to wiedziała.

Nie wiem, bo może Ktoś uznał, ze tak dla mnie jest lepiej.

A z reszta, to, ze dziś panicznie boje sie wody (na przykład) może oznaczać, ze kiedyś w jakimś życiu sie utopiłam, czemu nie.., ale tak samo może oznaczać, ze musze nauczyć sie pływać. :D :wink:

Wiedza o tym co było kiedyś nie pomoże mi rozwiązać moich problemów. No bo co, ze ja się dowiem, ze „kiedyś się utopiłam.” Nie przestane się przez ta bać wody. Strach i tak trzeba pokonać tu i teraz.

Sa tylko dwie możliwości, albo nauczyć się pływać i pokochać wódę, albo zawsze stronić od wody i pokochać swój strach.

Ja akurat wierze w to, ze wszystko da sie rozwiązać tu i teraz, po co grzebać tam gdzie juz nic i tak nie da sie zmienić.

Ale to zaznaczam, jest tylko moje zdanie.

Polecam:

Regresing,

Żartujesz chyba? :D Tego samemu sie nie da zrobić, a wpaść w szpony jakiemuś co to "niby sie zna", to ja dziękuję.

Z reszta myślę, ze jakbym miała wiedzieć cos o poprzednich wcieleniach (jeżeli są) to bym to wiedziała.

tutaj chodzi o regresing niehipnotyczny ....

metoda ta pozwala na wprowadzenie człowieka w stan głębokiego relaksu za pomocą serii głębokich oddechów (oddychanie reichowskie, rebirthing) i świadome cofanie się pamięcią do wydarzeń z przeszłości, wczesnego dzieciństwa lub traumatycznych momentów. Stan głębokiej relaksacji umożliwia wyzwolenie emocji, ponowne przeżycie przeszłości - a w efekcie, analizę przyczyn i skutków, jakie tamte sytuacje wywarły na obecne życie.

Podkreślaną przez twórcę (Leszka Żądło) zaletą regresingu ma być możliwość analizy wydarzeń z przeszłości z poziomu świadomego. Klient po sesji pamięta wydarzenia, co wpływa na zwiększenie poczucia bezpieczeństwa, kontroli nad swoim życiem, a nawet poczucia własnej wartości.

to z wikipedii .....

niektórzy z tego korzystają.

A regresing hipnotyczny, do poprzednich wcieleń, uprawiał Michael Newton. Jego techniki duchowej regresji umożliwiały osobom poddanym hipnozie powrót do swoich doświadczeń w świecie dusz.

Ciekawe te doświadczenia były ... i ciekawe rzeczy ludzie opowiadali .....

Sa tylko dwie możliwości, albo nauczyć się pływać i pokochać wódę

Zelijka, faktycznie wóda bardzo na strach pomaga :-)

Przepraszam, ale nie mogłam sie powstrzymać :wink:

A serio, to chodzi Ci o takie obłaskawienie strachu przed wodą, że jak umiesz plywać to nie ma się czego bać? Spróbuj może kilku lekcji nurkowania z butlą, nie trzeba umiec pływac wpław (ja nie umiem i juz się chyba nie naucze nigdy :-( ), nie musisz umiec oddychac w wodzie (bo masz butlę z tlenem), a zanurzanie czy wypływanie odbywa się nie siłą mieśni, ale regulacją powietrza w kamizelce.

Regresing niehiponotyczny metoda leszka żądło.

Hipnotyczny wiąże się z uzależnieniem oraz połączeniem z hipnotyzerem oraz przejęciem części jego chcianych i niechcianych nawyków jak zreszta każda metoda hipnotyczna.

Jeśli chodzi o to czy samemu. To ja tylko tak pracuje. Tzw. "autoregresing", ale uwaga pierwsze 10 spotkań powinno zostać zrobionych przy udziale doświadczonego regresera. Regresing może wprowadzać w poprzednie wcielenia za pomocą symboli, obrazów, uczuć, ale tylko osobom, które są na doświadczenie emocji z tym związanych. Jak ktoś myśli, że zrobi sobie sesje i zobaczy od razu co się działo 500 lat temu to niestety muszę go rozczarować.

Co do metod oddechowych i innych takich. Jak ktoś robi to samemu, bez udziału kogoś doświadczonego, to robi na swoje ryzyko. To tak samo jak z nożem. W rękach zdrowego dorosłego człowieka jest OK. W rękach idioty albo małego dziecka niezbyt. Pozdro

Ryzykować można, ale trzeba się liczyć z konsekwencjami jeśli coś będzie nie tak. Ja za wiedzę płaciłem około 2000 PLN za indywidualne zajęcia i około 2000 PLN za zajęcia grupowe. Czy to drogo. Może tak, ale patrząc na to jak rozwiązuję problemy teraz i jak zmieniło się moje życie przez dwa lata oraz co dzięki wprowadzeniu teorii w praktykę zyskałem, zapłaciłbym 40 000 PLN. pzdr.

ale trzeba się liczyć z konsekwencjami jeśli coś będzie nie tak. Ja za wiedzę płaciłem około 2000 PLN za indywidualne zajęcia i około 2000 PLN za zajęcia grupowe.

jak zmieniło się moje życie przez dwa lata oraz co dzięki wprowadzeniu teorii w praktykę zyskałem, zapłaciłbym 40 000 PLN. pzdr.

1) że sa jakieś konsekwencje .....jak jest nie tak :roll: :roll: :roll:

2) że to tyle kosztuje

3) że życie się potem jednak zmienia .....

Kasa - Ja koszt tych 4000 pln ponosiłem przez 2 lata. To suma.

Jeśli nie będziesz chciała, żeby Twoje życie się zmieniło masz prawo pozostać w tym samym miejscu, albo jeśli zmiany nie będą Ci się podobały, prawo powrotu.

A każda zmiana pociąga za sobą konsekwencje. Brak zmian również.