Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja też własnie wróciłem z pracy :D po drodze wstąpiłem do lekarza :( , okazało się, że jestem chory :o i mam do końca tygodnia zwolnienie :( więc będę sobie siedział w domu :D .
wróciłam z jednej roboty i zaraz do drugiej lecę... :lol: :roll:

/chyba już długo tak nie pociągnę :roll: /

ale pociągać lubisz, jak widzę... :D

elutek ... Ty sie oszczędzaj , babo ....

na kulig nam się zapowiedziałaś .... zapomniałaś? :lol:

Ja też własnie wróciłem z pracy :D po drodze wstąpiłem do lekarza :( , okazało się, że jestem chory :o i mam do końca tygodnia zwolnienie :( więc będę sobie siedział w domu :D .

kurrrrde ... jawna niesprawiedliwość ....

ja też jestem chora a pracować trza :-? :roll: :lol:

a ja sobie wypoczywam :D

choć nie wsio jest tak, jak powinno

trochę się paprze :-?

od początku dobrze nie wyglądało :-? ... wiedziałam, że nie bedzie ślicznie i super :roll:

jak myslisz ... do stycznia Ci noga wyzdrowieje? bo wiesz - przy zaprzęgu jesteś potrzebny :p :lol:

do wesela... tfu, kuligu, się zagoi.

pewnie i wcześniej, ale brak odpowiedniego lekarstwa :D

Stasiu, jak wpadnę do Cię z "receptą", zrealizujesz?

no problem :D

A dostałeś coś na smarowanie tego połatanego (oczywiście smarowanie zewnętrzne, żeby było jasne 8) ) ??

Są takie wilgotne opatrunki na żle gojące się rany, w aptece można kupić, nie pamiętam jak się to nazywa :-?

polecam opatrunki z aktywnym srebrem goją cudownie

No to właśnie było to, o czym pisałam (a nazwy nie pamiętałam przez tego Niemca jednego :evil: )

:lol:

zależy czy rana sączy się czy nie a jeśli tak czy to czysta wydzielina czy ropna. Jeśli ropna trzeba oczyścić i tu najlepiej z aktywnym srebrem albo jodyną powidonową. Dopiero jak będzie czysto za jakieś 3 do 5 dni trzeba założyć coś dogajającego :roll:
Anula, już się zastanawialiśmy gdzie się podziewasz :roll:

Wiem wiem, że martwiłyście się z Dagą dostałam sms.

Imprezowałam w sobotę dogorywałam w niedzielę a dzisiaj na szyneczkę do chlebka ciężko pracowałam. Ale miło, że o mnie myślicie :oops: