Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

oj kusicie...a w domu będę pewnie koło 22 bo naprawdę wolno będę jechała...

u Nas..tzn. na drodze pomiedzy Opolem a moim polem :wink: był makabryczny wypadek...droga wąska...pobocze nierówne i co...i zgineły 2 dziewczyny 18letnie a jedna ,która siedziała z tyłu siostra walczy o życie w szpitalu...ach..okropne.....droga zablokowana była od 16..dod omu dojechać nie mogłam....jedną reanimowali bardzo długo..niestety...miłam ta koszmarna przyjemnośc znaleźć się między wypadkiem a nadjeżdżajacą pomocą...i widzieć rozpacz rodziców,,,matki...szok...szok...teraz są tylko znicze :evil: :evil: :evil:

kochani..ja teraz już bo potem to nie będę miała czasu.......

zyczę Wam wszystkim i każdemu z osobna świąt zdrowych i radosnych, świąt z błogim lenistwem lub na sportowo-śniegowo....i życzę byście znalaźli czas na oderwanie się od budowy od trosk codziennych i spędzili te chwile z tymi których kochacie i dla których Wy jesteście najważniejsi........

to dla mnie pierwsze święta w domu...a rok temu były tylko mury( chciałam napisać :wink: )był szkielet :wink: a teraz wraz z rodzicami usiądzemy przy palącym sie kominku do chyba jak do tej pory najważniejszej kolacji w naszym życiu...ach....dopielismy swego.... 8)

Ps. ja od dziś bardzo nieregularnie będę na forum...bo musze te święta jescze przygotować...ale 6 przelewam na kulig no i jescze jednio ale to w innym dziale...praca...nie zapeszam dlatego małymi

nie uderzyłam się nigdzie ....

to jest taki ból jakby w środku , pod żebrami .... ale nie taki ostry tylko taki bardziej tępy z takim uczuciem dziwnym jakby jakiś narząd był powiększony i się nie mieścił - taki ucisk :o

zadzwonię do kliniki jednego dnia .... może mnie przed świętami na prywatne USG wcisną ... :roll:

nie uderzyłam się nigdzie ....

to jest taki ból jakby w środku , pod żebrami .... ale nie taki ostry tylko taki bardziej tępy z takim uczuciem dziwnym jakby jakiś narząd był powiększony i się nie mieścił - taki ucisk :o

zadzwonię do kliniki jednego dnia .... może mnie przed świętami na prywatne USG wcisną ... :roll:

W poniedziałek!

noż kurde ... otwarłam dopiero ... :roll:

mam nadzieję, że jedna wieczorem raz na kilka dni nie zaszkodzi i że to nie nałóg :wink: :lol:

jeśli nie jest to MEGABUTELKA :o :lol:

nie , Piotruś ... ja tak raz na kilka dni wieczorkiem do kompa sobie Warkę półlitrową otworzę - jedną , czasem nawet niecałą wypiję ....

noż kurde ... otwarłam dopiero ... :roll:

mam nadzieję, że jedna wieczorem raz na kilka dni nie zaszkodzi i że to nie nałóg :wink: :lol:

jeśli nie jest to MEGABUTELKA :o :lol:

nie , Piotruś ... ja tak raz na kilka dni wieczorkiem do kompa sobie Warkę półlitrową otworzę - jedną , czasem nawet niecałą wypiję ....

to kamień z serca :wink:

ście mi stracha napedzili ... w poniedziałek rano se w laboratorium badania krwi jakieś porobię ( wstyd się przyznać kiedy miałam jakieś badania ostatnio robione - kilka lat wstecz :oops: ) ... i z wynikami pójdę do lekarza , w międzyczasie termin na USG (kiedyś miałam jakiś piasek na nerkach - też warto zbadać bo to kilka lat temu było :roll: ) ... kurcze ... człowiek nie ma czasu iść do kontroli - dopiero jak coś boli ... :oops:

można zrobić takie badania z krwi

* Aminotransferaza alaninowa (ALT, AlAT)

* Fosfataza alkaliczna (ALP)

* Aminotransferaza asparaginianowa (AST, AspAT)

* Bilirubina

* Albumina

* Białko całkowite

nie kombinuj sama, lekarz będzie wiedział, jakie badania zlecić, równie dobrze to może nie być wątroba

Pozdrawiam,

Armidia