Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przycisk 'dołącz' :D

http://img834.imageshack.us/img834/3470/75643846.jpg

A teraz w ramach wymiany napisz jak obecnie wygląda zrobienie karty wędkarskiej :) Z 20 lat temu miałem, ale na 100% nie do znalezienia. Zresztą pewnie już nieważna. Orientujesz się czy trzeba płacić obowiązkowo składki? I ile w tym roku kosztuje taka przyjemność?

Chyba ich porąbało... Co daje sama karta bez haraczu na pzw? Na 3-4 wyjazdy jednodniowe w ciągu roku, nie zapłacę 200-250zł. Prędzej wogóle nie zabiorę kija.

I to dlatego odróżniamy prawdziwych miłośników-szaleńców wędkarstwa od niedzielnym moczykijów hehehhehehehhee

Masz jeździć na ryby, a nie "po ryby" :)

I to dlatego odróżniamy prawdziwych miłośników-szaleńców wędkarstwa od niedzielnym moczykijów hehehhehehehhee

Masz jeździć na ryby, a nie "po ryby" :)

Wiesz co... jak kiedyś jeździłem za szczenięcych lat, to wypad gdzie nawet spławik nie pyknął, kończył się średnio trzeźwo dla pozostałych wędkarzy :) Przyjemne trzeba łączyć z pożytecznym, na spacer idę z psem, na wycieczkę z dziećmi. Na ryby nie mam z kim jeździć, a rodzinka nie ma do tego jakiegokolwiek zapału. Mam wytłumaczyć "uroczy" dla nich dzień/weekend że to tak dla przyjemności? Żonka prędzej nalej na ogrodzie wody do jakiejś beczki i po wyjeździe ;) :D

Druga sprawa, znałem wtedy związkowców z koła i wiem na co szły składki...

Jeszcze raz zapytam - co daje sama karta bez haraczu na pzw?

Betina, do garbowania kij nie jest konieczny :D

W sumie to nic nie daje. No możesz sobie wtedy wykupić zezwolenie morskie za 49 zł na rok i możesz sobie łowić słonowodne rybki.

No i czasem żeby wykupić zezwolenie na specjalne łowiska trzeba mieć tą kartę wędkarską.

No to wszyscy kije w dłoń i nad wodę. Ja ruszam w niedzielę do Rowów, a za 2 tygodnie śmigam na ogromne wątłusze!!!!!!!!