Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W kominku nie mogę palić bo jak próbowałam kilka dni temi to cały dym mi na chałpę wlazł i śmierdziało jak fiks. A małż jakoś nie skory do wylezienia na dach i przepuszczenia kuli ze szczotą :x

Witejta z rana!

Czasem to nie trza kuli, czasem tak się ciepełka na swiecie układają, że palenie w piecu zatrybić nie chce, znaczy jak na swiecie cieplej niz u nas w domku. Wtedy odczekać i spróbować drugi raz. Najlepiej z rana.

Petrusie!

Jest źle!!

Czysty prund poszedł był w całości! Zostały tylko jakowes kolorowe świństwa - brandy, łyski i inne takie wynalazki, których nie spożywam.

I dlatego som... :oops:

Tu pogotowie elektryczne. Co się dzieje?

Jedna taka :wink: opowiadała mi, jak to z kominkiem w nowym domu walczyła.

Okadziła siebie i całą okolicę i dalej nic. :evil:

Wezwany na pomoc sąsiad zerknął był jednym okiem i westchnąwszy nad głupotą nie świadomej baby postawił diagnozę " cofka"

i tyla.

Tłumaczenie zjawiska :

Cofka to wtedy jak sie nie pali.

A w cofke sie nie pali, bo sie palić nie bedzie.

Proste ? :D

Bry bry wszystkim. :D

Jakieś plany na dziś ? Fryzjer , kosmetyczka i manicure ? :wink:

No i zakupy, zakupy zakupy.. :lol:

w przerwie zakupów lunch z widokiem na ..( do wyboru ) ??

jeśli tak , to zazdraszczam. :oops:

U mnie gary,pralka , żelazko i mop. 8)

Ziaba :o a ja już chciałam Ci oczy wydłubywać z zazdrości ze to wszystko cie dziś spotka, ale potem zeszłaś na ziemię więc się uspokoiłam....

cześć Wszystkim....

mogę sobie ponarzekać???!!!, nie widzę sprzeciwu :roll: , a więc:

mam dół właśnie dlatego ze nie mam czasu pójść do wyżej wymienionych przez ziabę instytucji, nie chodzę już sobie na zakupy, albo chociaż pooglądać co mają...kosmetyki skończyły mi się ...ho ho ho nie wiem kiedy a nie mam za co sobie ich nabyć i czasu też brak...i taka się czuję z lekka zgnębiona przez ten mój DOM...pewnie to normalne...ale albo jestem w pracy albo zapierdzielam w domu-jakbym miała 2 etaty- i tak już do końca życia bo z domem tak już jest... :evil:

wczoraj miałam sobie zadbać o ręce bo są budowlane a ręce są wizytówką i kliencie je widzą a moje są w stanie opłakanym, ale najpierw obeszłam dom dookoła, a LAŁO- mało powiedziane;i patrzę a woda źle odprowadzona z rynny i cieknie na fundament , a opaski jeszcze nie mamy...ach te uroki...więc zaczęłam kolonko z rynny przekręcać-lało,zimno...ręce skostniały...jak wróciłam to już miałam dość... :evil: .

ale nie powiem tego TŻ bo mi na to powie: a co ty, nie wiedziałaś że tak będzie? :oops: ......no wiedziałam ale taki kobiecy dzień też by mi się przydał... :(

cześć wszyskim ... :roll:

a ja sie wybiore ... a co - mnie też się należy ... umówie sie dziś na może sobote i se zrobie paznokietki (może zaś czarne ze złotym :roll: ) i kudły - może fiolet tym razem? :roll: :lol:

a poza tym ... schudnąć mi trza ... zima idzie i nie chce się zaś w niedźwiedzia zamienić ... zawsze jak czuje , ze idzie gorsze to się zbieram w sobie i na złość sie nie daję ... więc tym razem koilejne 10 kilo mi trza zrzucić ( dokładnie rok temu zrzuciłam 13)... ino jak to zrobić skoro przez pierniczone ciśnienie nie mogę zażywać wspomagaczy :roll:

rowerek stacjonarny godzinka wieczorkiem - ogladając wypruwane flaki (lekarzy) oaz intrygi (morderców) na programach typu Discovery ... ale co dalej?

lece na portale wagowe oblukać coś sensownego....

Kordzina!

Wyrazy współczucia!

Ja tez tak mam - na szczęście poza współpracownikami nikt mi na rynce nie luka (noooo, szefostwo czasem, ale to w innych celach :lol:).

Małża ciężko namówić na prace jakieś przy chałupie, choć dom to jego marzenie i pomysł, który fizycznie realizowany był przeze mnie, bo on cały czas w robocie zapychał, bo kasa potrzebna była. I ciągle jest!! :evil:

Jeżeli Cię to pocieszy to wiedz, że z zakupami mam tak samo - kasy brak i czasu, choć mi bardziej niż o kosmetyki chodzi o najnormalniejsze bluzki z długim rękawem, takie bawełniane z czymś rozciągliwym - do pracy mi trza.

Retro!

Czujny jezdeś! No brak prundu wczorajszego wieczora zgłaszałam - o prund czysty chodziło. Teraz to w pracy jestem i to na dodatek autem żem przyjechała, więc prund niekoniecznie :lol:

kordzina , gdybyś moje ręce zobaczyła :oops: a jeszcze jak co roku zimą jakiejś cholernej alergii czy diabli wią czego dostałam :evil:

paznokcie przy samej dupie obcięte, poobijane, ech szkoda gadać :-?

o istnieniu kosmetyków nawet nie bardzo wiem , no coś tam słyszałam że balsam czy krem ale dawno to było :roll:

daggulka z tym odchudzaniem to mi niechcący wyszło :D jak co roku jesienią zaczynam zapadać w sen zimowy ,więc coby całkiem nie zapaść zaczęłam siorbać yerba mate ,i nie dość że latam na wysokości lamperii :wink: to po tygodniu wlaazłam na wagę i :o 3 kilo mniej :)

nie wiem jak yerba ma się do ciśnienia ale moje 3/4 z bardzo wysokim popija i mówi że mu nie podnosi .

co wy z tymi awatarami :wink: jeden zgubił drugi zepsuł :wink:

może i ja powinnam o jakimś pomyśleć :roll:

Ja w ramach atrakcji jutro idę do dentysty :roll: :roll: :roll:

Kosmetyczka, fryzjer i takie tam muszą poczekać na lepsze czasy :(

Za to za odchudzanie definitywnie muszę się zabrać, ale zawsze przekładam to na następny dzień :evil: 10 kg chętnie oddam (mogę nawet więcej) :wink:

Daggulka, jak wylookasz coś sensownego daj znać, ja przy odchudzaniu stosuję metodę Montignaca - działa, ale jest na początku pracochłonna - dopóki sie nie nauczy zasad :roll:

No a miesięczny karnet do Gimnasionu mam już rok - NIEWYKORZYSTANY :evil: