Malobert 24.09.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Jaka może być teoretycznie dopuszczalna, najcieńsza ściana działowa z gazobetonu ? Wysokość w pomieszczeniach 2,5m. Bez wdawania się w słabą dźwiękochłonność, wieszanie szafek etc. interesuje mnie zagadnienie konstrukcyjne. Czy otynkowanie ścianki tynkiem CW ma znaczenie ? jeśli tak, to jaka dopuszczalna minimalna grubość ścianki z tynkiem CW i tynkiem gipsowo-wapiennym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 24.09.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 skoro chcesz teoretycznie to grubości atomuoczywiście pozostaje kwestią jak to wymurować, otynkować, ale mialo być teoretycznie bo gdybyś chciał praktycznie, to zapewne takiej grubości, jaką najcieńszą produkują, obcinkować takiej już nie ma sensudo tego najlepiej zbrojenie co 3 warstwę, kotwione, murowane pod szalunek z np lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 24.09.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 bo gdybyś chciał praktycznie, to zapewne takiej grubości, jaką najcieńszą produkują, Czyli 5 cm... Sam mam kawałek taki wymurowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 24.09.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 skoro chcesz teoretycznie to grubości atomu To istnieje taki pierwiastek jak gazobeton? No patrz pan, nie wiedzialem. Moze przemianujesz sie na Mendelejew mosci Barbossa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 24.09.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 cząsteczki? zauważ, że teoretyzujemya jeżeli cząsteczką da się ułożyć w płaszczyźnie grubości atomu swoją drogą wielu rzeczy Pan nie wiesz mości maysee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 24.09.2009 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 bo gdybyś chciał praktycznie, to zapewne takiej grubości, jaką najcieńszą produkują, Czyli 5 cm... Sam mam kawałek taki wymurowany... a na jakim odcinku i na jaką wysokość ? ja myślę o ściance z płytek gazobetonowychg 8cm grubości na 2,5m wysokości i całkiem długa ta ściana, do tego otwory drzwiowe w niej.... ale jądrolodzy pewnie zakrzyczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 24.09.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 skoro chcesz teoretycznie to grubości atomu oczywiście pozostaje kwestią jak to wymurować STM-em lub lepiej FTM-em Chodź lepiej operuje się fulerenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 24.09.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 ja myślę o ściance z płytek gazobetonowychg 8cm grubości na 2,5m wysokości i całkiem długa ta ściana, do tego otwory drzwiowe w niej.... W teorii wszystko można W praktyce też - przykład wioski budowlanej a w niej pewnego domku gdzie takie dzieło powstało - trzyma się chodź ma ze 4mb i kilka otworów drzwiowych - ale osobiście i z przekąsem drzwiami bym tam nie trzaskał PS trzeba przezbroić co 3 warstwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 24.09.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 a na jakim odcinku i na jaką wysokość ? ja myślę o ściance z płytek gazobetonowychg 8cm grubości na 2,5m wysokości i całkiem długa ta ściana, do tego otwory drzwiowe w niej.... ale jądrolodzy pewnie zakrzyczą... Tylko kawałek... Obmurowałem z jednej strony kasetę do drzwi przesuwnych, tak więc z jedej strony miała ta ścianka oparcie... Ale mieszkałem kiedys w mieszkaniu, gdzie wszystkie ścianki wewnętzrne były zrobione z takich specyficznych bloczków z gipsu o gr. 8 cm, długosci jakieś 0,6m i wysokości 0,6 metra... i były tam otwory drzwiowe, itp, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 25.09.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Tylko należy pamiętać, aby w pomieszczeniach z tak cienkimi ścianami zawsze otwierać okna przed szybszym zamknięciem drzwi. Parcie powietrza mogłoby ją wybrzuszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 25.09.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Dlatego zbroi się co kilka warstwA szanowne gremium nie pamięta już ścianek działowych z cegły na wozówkę Fakt z cegły sztywniejsza Jak złapiesz z góry wieńcem to tu użyje sloganu i tak w całości trzyma jak diabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 25.09.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 cząsteczki? zauważ, że teoretyzujemy a jeżeli cząsteczką da się ułożyć w płaszczyźnie grubości atomu swoją drogą wielu rzeczy Pan nie wiesz mości maysee Gdybym wiedzial wszystko albo duzo bylbym chyba nieszczesliwy. Przepraszam za ten spam ale Barbossa sie zaczepia bo wlasnie wsunal wszystkie rozumy. Co do budowy atomowej sciany, proponuje nanorurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.09.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Gdybym wiedzial wszystko albo duzo bylbym chyba nieszczesliwy. Przepraszam za ten spam ale Barbossa sie zaczepia bo wlasnie wsunal wszystkie rozumy. Co do budowy atomowej sciany, proponuje nanorurki. zapewne nie raz Ci mówili, żebyś z zęzy nie wyłaził przy okazji - zbrojenie co warstwę bo bloczki bk są raczej duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 25.09.2009 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Gdybym wiedzial wszystko albo duzo bylbym chyba nieszczesliwy. Przepraszam za ten spam ale Barbossa sie zaczepia bo wlasnie wsunal wszystkie rozumy. Co do budowy atomowej sciany, proponuje nanorurki. zapewne nie raz Ci mówili, żebyś z zęzy nie wyłaził przy okazji - zbrojenie co warstwę bo bloczki bk są raczej duże czy takim zbrojeniem może być cienki drut 2-3mm rozciągnięty na spoinie klejowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.09.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 dałbym grubszy, bądź jakąś drobną bednarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 25.09.2009 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 dałbym grubszy, bądź jakąś drobną bednarkę tak na logikę.... spoina ma na kleju do 3mm, nie przesadzasz ? bednarka - cienki murek przestanie się w tych miejscach kupy trzymać jak już to chyba wiecej tych drutów w warstwie... p.s. mogę się mylić, ja nie fizyk jądrowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts