cocobrico 24.09.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Witam. Mam sobie zamiar zrobić remont w pokoju. Problem w tym, że nie wiem czy mogę gipsować na starą farbę czy muszę ja zdrapać czy coś?(czym to drapać? jakimś papierem czy zwykłą szpachelką?) Oraz ściany odgradzające pokój od pokoju są gipsowe. chcąc do nich przykręcić profile przyścienne czy będą się trzymały i jakie śruby zastosować, żebym się nie zdziwił na następny dzień, że sufit będzie nie na suficie, a na podłodze Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sfysywiu 27.09.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 zalezy jaka farba profil przyscienny sluzy tylko do poziomowania sufitu. nie mocuje sie do niego plyt. profil przykrec blachowkretami do profili pod plytami w sciankach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 27.09.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 1. Dobrze zagruntować i warstwa 2 - 3 mm bedzie się trzymać (tylko nie na dawnej klejowej farbie) I nie gipsować, tylko szpachlować.2. Co to znaczy "gipsowa"? Z płyty g/k czy bloczków pro-monta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cocobrico 29.09.2009 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Jest to zwykła farba emulsyjna, a płyty gipsowo-kartonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sfysywiu 29.09.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 skoro sie dobrze trzyma to szpachlowac na to. mozna przed tym umyc sciane mydlem malarskim. profile tak jak pisalem. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kita1719505764 08.10.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Witam ja bym uni gruntem walnoł ta sciane a do tych profili mozna przykrecac jak najbardziej no i zalezy jaka powieszchnie ma ten sufit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buttopp 13.10.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Oczywiscie zdrapać farbe Jesli sie farba odspaja to zdrapac farbe do golej sciany zdrapując szpachelką po namoczeniu ją wodą zrób raz a porzadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poselrulez 13.10.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 jak ma byc dobrze i nie odpadac przy malowaniu to zdrap farbe na mokro najlepiej, nastepnie gruntem i szpachluj dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poselrulez 13.10.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 jak ma byc dobrze i nie odpadac przy malowaniu to zdrap farbe na mokro najlepiej, nastepnie gruntem i szpachluj dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 14.10.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Jeśli jest dużo warstw farby, lub farba odłazi to niestety musisz drapać..to nic fajnego ale da się zrobić ja miałem jedną warstwę farby, nie drapałem, bo farba trzymała dobrze tylko to zagruntowałem i na to gładź. Trzyma się ściany i nic nie ma prawa odłazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts