Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wszystko na sprzedaż

galka

Recommended Posts

prawie nie oglądam telewizji,bo nie mam na to czasu.

Ale wczoraj obejrzałam trzy programy.

1.Ośrodek odwykowy w Pensylwanii.Kamera towarzyszy różnym znanym osobom w walce o odzyskanie kontroli nad swoim zyciem.Jest tam sławna modelka,dość znany drugoplanowy aktor i Jeft Conawaj ,którego pamiętam z fajnej roli w Grease.Filmowcy wyłapują ''smakowite ''momenty,kiedy leczący sie mają napady strachu,złości ,kiedy publicznie wymiotuja lub leżą na podłodze bo nie mają siły się podnieść.Pewnie wyrazili zgodę na takie zdjęcia.

Po co?Może ku przestrodze....

Program nr 2.

Dwie energiczne angielki sprzątają ludziom domy.

ale żeby się załapać trzeba pokazać całemu światu dom przypominający wyglądem melinę z ''Misia-moja żona-Zofia''.

Dlaczego?Dla paru minut sławy?

program nr 3-dla mnie kuriozum

dotyczy ludzi uzależnionych od operacji plastycznych

Wolna wola kazdego ile chce mieć tych operacji i co robi ze swoim ciałem,

jego forsa jego wygląd i nikomu nic do tego.

ale w osłupienie wpędziła mnie dziewczyna, która na oczach telewidzów

przyszła-i tu przepraszam wrażliwych-robić sobie zabieg wybielania odbytu :o

Wdzięcząc się do kamery opowiadała ,ze to konieczne jesli chce się dobrze wyglądać...a jakaś osoba w bieli dziarsko majstrowała przy jej antypodach...

No i od wczoraj nie wiem gdzie są granice poczucia obciachu :-?

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

galka .... rozwaliłaś mnie .....

nie oglądam tv .... jeśli już to wiadomości , tudzież jeśli akurat mnie najdzie - to programy medyczne w stylu "ostry dyżur (tak mam - lubię oglądać jak wycinają ludziom flaki :roll: ).... i jeszcze o mordercach :oops: - co zdarza mi się średnio raz na dwa tygodnie....

ale faktycznie , masz rację ..... powaliło się ludziom w główkach ....

galka .... rozwaliłaś mnie .....

nie oglądam tv .... jeśli już to wiadomości , tudzież jeśli akurat mnie najdzie - to programy medyczne w stylu "ostry dyżur (tak mam - lubię oglądać jak wycinają ludziom flaki :roll: ).... i jeszcze o mordercach :oops: - co zdarza mi się średnio raz na dwa tygodnie....

ale faktycznie , masz rację ..... powaliło się ludziom w główkach ....

Daga - przy wyborze kanałów i programów zgadzałybyśmy się idealnie. :lol:

program nr 3-dla mnie kuriozum

dotyczy ludzi uzależnionych od operacji plastycznych

Wolna wola kazdego ile chce mieć tych operacji i co robi ze swoim ciałem,

jego forsa jego wygląd i nikomu nic do tego.

ale w osłupienie wpędziła mnie dziewczyna, która na oczach telewidzów

przyszła-i tu przepraszam wrażliwych-robić sobie zabieg wybielania odbytu :o

Wdzięcząc się do kamery opowiadała ,ze to konieczne jesli chce się dobrze wyglądać...a jakaś osoba w bieli dziarsko majstrowała przy jej antypodach...

No i od wczoraj nie wiem gdzie są granice poczucia obciachu :-?

Znaczy, że na codzień bez gaci, w rozkroku i w pochyleniu się przemieszcza :o :o :o

hmmm, w podobnym tonie rozmawialiśmy ze znajomymi jakieś 10 lat temu o koszmarnym pomyśle holenderskiej telewizji na nowy program.

Zgodnie uznawaliśmy go za ciężką aberrację. Nie mieściło nam się w głowach jak to możliwe, że coś tak chorego zyskiwało tam błyskawicznie rosnącą oglądalność. Snuliśmy rozważania na temat uwarunkowań historycznych i kulturowych, które umożliwiły akceptację takiego wynaturzenia w skądinąd normalnym kraju. Zamartwialiśmy się konsekwencjami dla psychiki zarówno widzów jak i uczestników programu.

To był............... pierwszy cykl formatu znanego, jako "Big Brother".

Obawiam się, że publiczne wybielanie odbytu - można uznać za całkiem niezłe podsumowanie współczesności.

to popyt rodzi podaż ,są oglądacze - tworzy się programy, nie oadwrotnie. :D

Malka, chyba jednak nie do końca to tak jest. W sumie to nawet bez tego "chyba". Mass media mają potężną siłę kształtowania gustów. Odbiorcy są stwarzani.

Zwłaszcza Ci, którzy mają nieco mniejszą niż Ty władzę nad pilotem. :wink:

to popyt rodzi podaż ,są oglądacze - tworzy się programy, nie oadwrotnie. :D

Malka, chyba jednak nie do końca to tak jest. W sumie to nawet bez tego "chyba". Mass media mają potężną siłę kształtowania gustów. Odbiorcy są stwarzani.

Zwłaszcza Ci, którzy mają nieco mniejszą niż Ty władzę nad pilotem. :wink:

no powiedz szczerze, dałabyś się stworzyć na stałego odbiorcę programów ,o których piszesz w pierwszym poście ?

więc chyba nie o władzę nad pilotem chodzi :wink: acz napewno o władzę

no powiedz szczerze, dałabyś się stworzyć na stałego odbiorcę programów ,o których piszesz w pierwszym poście ?

Szczerze mówiąc to... nie widziałam ani jednego odcinka. W żadnym języku. Sama idea jest mi tak obrzydliwa, że nawet zapał poznawczy nie potrafił tego uczucia pokonać.

:)