Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DomInki

Recommended Posts

A mnie zaintrygowało zdjęcie na którym widać fragment schodów. Stolarz nam powiedział, żeby najpierw zrobić podłogi na górze a dopiero na samym końcu schody a widzę, że u Was jest odwrotnie. Nie macie teraz problemów ze zrobieniem podłóg na górze? Wychodzi wszystko równo przy schodach?

• Odpowiedzi 553
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A mnie zaintrygowało zdjęcie na którym widać fragment schodów. Stolarz nam powiedział, żeby najpierw zrobić podłogi na górze a dopiero na samym końcu schody a widzę, że u Was jest odwrotnie. Nie macie teraz problemów ze zrobieniem podłóg na górze? Wychodzi wszystko równo przy schodach?

Ja dodam ze my tez mielismy najpierw schody a dużo później podłoge. Listwa która wychodziła z otworu "schodowego" na podłoge na pietrze miała wyfrezowany rowek pod spodem tak zeby weszły panele. Nie mam juz zdjecia ale powiem moze na podstawie zdjeęcia schodów u Inki - na jej zdjeciu do części od schodów dochodzi listwa..... u nas nie było tej listwy tylko odpowiedni rowek na tej ostatniej części od schodów.... wzdłuz barierki było tak samo. Przy układnaiu nie było problemu A jesli Two stolarz mówi że najpierw schody to chyba jest leniwy i nie chce mu sie pomysleć..... ;-)

A tak na marginesie czesc Inka ja podglądam co u Ciebie sie dzieje w "utajnieniu" ;-) Pozdrawiam

ufff Inko, ale przykra sprawa, naprawde mam nadzieje, ze Twoja reklamacja bedzie uwzgledniona - czarno to jednak widze.... sorki, ale jeszcze nie udalo mi sie niczego zareklamowac w kraju, naprawde moim zdaniem obsluga klienta i mozliwosc zareklamowania wadliwego produktu to w Polsce dzidzia w powijakach

podejrzewam tez, ze bedzie problem, poniewz polozyliscie podloge

trzymam kciuki!!!:hug:

Witaj Inko,

Podczytuję twój wątek od dawna. Najbardziej urzekły mnie twoje schody ( o takich śnię), rozmawiałam wczoraj ze stolarzem i mówi, że ciężko będzie je zmieścić ze względu na okna na "klatce schodowej", stąd moja prośba czy mogłabyś mi podać na jakiej wysokości masz podest i czy jest on po środku no może jeszcze odległość od podłogi na dole do podłogi na górze, może jeszcze wielkośc podestu i otworu na schody w suficie.

Z góry dziękuję i przepraszam że zawracam ci głowę

Pozdrawiam i gratuluje ślicznego domku

• 2 weeks później...