kaco 24.09.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Witam pozostało mi jeszcze kilka prac do wykonania, chociaż trochę to za mało powiedziane i nie wiem w jakiej kolejności je wykonywać. Roboty wykonuje systemem gospodarczym z udziałem własnej pracy i nie wiem co najpierw trzebaby wykonać. Tak więc pozostało mi z prac zewnętrznych wykonanie balustrad na tarasie balkonie na poddaszu oraz ganku przed wejściem, położenie kafelek na w/w, obłożenie czymś cokołu (pewnie płytka elewacyjna) oraz położenie struktury (ocieplenie już jest). Moje pytanie dotyczy co w jakiej kolejności powinno byc zrobione czy najpierw struktura czy moze cokół na wystającej części piwnicznej, czy najpierw struktura czy może balustrady i kafelki na tarasie i ganku. Myślę że struktura powinna byc wykonana na samym końcu ale może sie myle. Proszę o opinie. Moja propozycja1. Balustrady (będą drewniane)2. Kafelki na balkonie tarasie i na ganku3. cokół4 struktura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 25.09.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 w zasadzie jest kolejnośc dopuszczalna.Ważne aby tak rozplanować sobie pracę, aby nie kolidowały ze sobą.Tzn. żeby np nie robić ogrodów w sytuacji gdy za klika miesiący przyłączą wodę z wodociągu i teren może zostać rozkopany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 25.09.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Jeżeli chodzi o odbiór to balustrady wpierw. Kierownik budowy nie powinien zakończyć dziennik bez balustrad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaco 12.10.2009 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 zastanawiam się czy najpierw struktura na tynk a później obłożenie cokołu kafelkami czy odwrotnie. Z jednej strony wydaje się, że najpierw struktura ponieważ nie ubrudzi sie wykafelkowany cokół ale z drugiej strony aby dobrze wykończyć rant pomiędzy końcem tynku na domu a cokołem to chyba jednak najpierw wykafelkować cokół zabezpieczyc go przed zabrudzeniami a później dopiero struktura i ładnie wykończyć rancik. Jak to u Was było proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts