Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szary styropian Izoterm; u 0,36, nowość

Cezarr

Recommended Posts

więc tak "20cm" była trochę jak banan , tzn. tylko skrajne płyty w paczce środkowa prosta , raczej nie jest to wina opakowania bo folia dość luźna , "8cm" wygląda dobrze (daję w podłogę) ale przypadkowo rozpakowałem jedno pudełko i któraś tam z kolei płyta miała 7,5cm :o , dwudziestki trzymały wymiary , ósemek mam ponad 30m3 , daję podwójnie więc mi to nie przeszkadza .

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

więc tak "20cm" była trochę jak banan , tzn. tylko skrajne płyty w paczce środkowa prosta , raczej nie jest to wina opakowania bo folia dość luźna , "8cm" wygląda dobrze (daję w podłogę) ale przypadkowo rozpakowałem jedno pudełko i któraś tam z kolei płyta miała 7,5cm :o , dwudziestki trzymały wymiary , ósemek mam ponad 30m3 , daję podwójnie więc mi to nie przeszkadza .

to w pudełkach styropian dostałeś? :o

a swoją droga to z tego co piszesz wynika ze grafitowy fasadowy styropian chcesz dawać w podłogę?

to w pudełkach styropian dostałeś? :o

a swoją droga to z tego co piszesz wynika ze grafitowy fasadowy styropian chcesz dawać w podłogę?

pudełka paczki co za różnica :D , pod posadzkę daję grafitowy z lambdą 0.034 producent napisał "podłoga" więc nie powinno być problemów .

Ja też kupiłem ten styropian, wczesneij zanim Pan z hurtowni mi go zaproponował to zadzwoniłem do fabryki, aby i przysłąli jakąs ulotkę dotycząca tego wyrobu , gdyż rzeczywiscie tweirdzili,z e na stronach www nie ma jeszcze info, gdyż produkt jest nowy, oczywiscie materiał informacyjny otrzymałem po kilku dniach. Mój styropian od miesiaca jest juz na domku ...

• 2 years później...

właśnie otrzymałem styropian grafitowy 15cm z kępna firmy Izoterm, pierwszy transport przyjechał z frezami wyciętymi na różną głębokość po zgłoszeniu reklamacji został on błyskawicznie wymieniony.

Teraz mam równe frezy ale "łódki na płytach są MASAKRYCZNE!!! żałuje wyboru i nie polecam tego produktu.

pozdrawiam

• 1 month później...
ja też nie znoszę takich jednopostowców, tym bardziej, że rozważam zakup szarego izotermu 033 15cm. Cena 166 zł brutto

Może ktoś jeszcze dorzuci swoją opinię na jego temat? No i czy brać frezowany czy nie? Doradzi ktoś?

Zastanawia mnie fakt dlaczego tak uparłeś sie na ten izoterm czy neotherm? Czy jak Ci ktos napisze że jest zajebisty to od razu pójdziesz kupić? Nie ekperymentuj na czymś takim jak swój własny dom......... Jeśli jeseś nastawiony na cene - kupuj bo jest tani - jesli bardziej celujesz w jakość ........ to trzeba sobie odpowiedziec dlaczego inni producenci są drożsi - nie mówi eaby kupowac górną półkę- ale znowu z dolnej tez bym nie brał............., Co do krzywizy - wątek może odkopany - ale jak ja kupiłem niedawno w podłege - to niestety był cholernie krzywy - na płytach 5 cm bywało po 7 mm garby, o tym że jest faktycznie miekki nie wspominam.

• 7 months później...

Witam sam zastanawiam się nad kupnem z izotermy. grafitowy 033 lambda 15 felcowany a na podłogę 4 i 5 cm grubośc lambda 038 teraz zastanawiam się bo nie ma konkretów jeśli chodzi o prosty styropian. Jeden kolega z forum wypowiadał się że zamówił na fasadę ale do wątku już nie zaglada. Hmm pewnie miał krzywy.

Frezowany kolego sobie kup nie będziesz miał takich mostków jak przy płaskim styro.