KrzysiekMarusza 21.12.2003 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2003 krzyss - daj spokój , alexsoft jaja robi A juz szczególnie plastikowym rurom nic nie bedzie (jak pH jest 3.5 to jest to tyle co ma mocno rozienczony ocet ) Stalowe rury natomiast maja prawo w takim srodowisku szybciej korodowac. Aha - a gdyby powaznie to traktowac to HNO2 dysproporcjonuje do HNO3, który atakuje takze olów, wiec olowiana instalacja tez by byla zagrozona ) hej - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 22.12.2003 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 Jakiej mocy kocioł G124 i jak duży zasobnik Wam zaproponowano? Jakiej powierzchni jest Wasz dom? Gdzie budujecie? Dzisiaj kupiłem kocioł G124 - 16 kW z zasobnikiem 160 l i sterowaniem pogodowym 2107M za 7400 zł, w tym cztery grzejniki o wartości około 1400 zł . W piątek wieczorem dostaliśmy ofertę na piec Buderusa G124 i zasobnik 135 l plus grzejniki 10 szt. oraz jakieś tam zawory i ine duperele co by urządzić kotłownię. W sumie oferta na 17 tys. - BAAAAArdzo drogo - wprawdzie pan dając mi ofertę powiedział, że są to ceny katalogowe a o upuście porozmawiamy jak się zdecydujemy, ale przy tej kwocie to raczej będziemy jeszcze szukać. Sam piec wyszedł ponad 10 tys. Strasznie mnie przerażają te kwoty. Chyba darujemy sobie na razie ten zakup i spokojnie poszukamy innych rozwiązań (tańszych) albo poczekamy na jakąś promocję. A co do Buderusa - to właśnie nie za bardzo rozumiem tą ofertę. Rozmawialiśmy z tym instalatorem, że skoro mamy podłogówkę w części, a w części grzejniki to należało by kupić piec o mocy modulowanej, a skoro Buderus podobno nie ma tej modulowanej mocy, to chyba ten instalator nie za bardzo się przyłożył do ropatrzenia naszych potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lord Vader 22.12.2003 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 Przechodziliśmy z żoną to samo. Przed założeniem kotłowni fachowiec przyszedł, popatrzył i powiedział, że całość ( nie licząc pieca i zasobnika) będzie kosztować około 1000-1500. sKOŃCZYŁO SIĘ na 2700 zł (pompy, rurki zawory zwrotne). Okazało się,że wszystko co zamontował musi być. Rozliczałem się zgodnie z fakturą sam w sklepie i jestem z tej pracy zadowolony. Najlepiej poproś kilku o to jak oni widzą kotłownie. Lord Vader Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts