ewik73 25.09.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Witam! Już niedługo dołączę do grona budujących.Mam pytanie czy może mi ktoś powiedzieć ile tak naprawde kosztuje wybudowanie domu tak około 140 m2.Czy ma ktoś doświadczenia z rekuperatorem powietrza? I najważniejsze działka, która nam sie podoba kończy się przy rzece, a podobno jest jakieś prawo, że nie można stawiać domu w odległości 100 m od brzegu ,prodszę czy ktoś może mi coś powiedziec na moje pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tobi_ 25.09.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Witaj na forum. Chodzi Ci o 140m2 powierzchni użytkowej? W jakiej technologii? Do jakiego stanu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 25.09.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Witaj - nie to żebym się czepiał - ale może zmień co nieco w tytule Twojego posta - bo aż w oczy szczypie - pisze się dołączam ... - jak nie wiesz to może używaj edytora z włączonym modułem sprawdzania pisowni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewik73 25.09.2009 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 TOBI Wiem, że zrobiłam błąd, ale już poszło. I co tylko wstyd. Powiedz mi jak się zmienia w tytule, ja jako kobieta owszem potrafię posługiwać się komputerem ale niekoniecznie zmieniać. PABLITOO Chodzi mi o dom do 140 m2 stan surowy i pod klucz. Mam szwagrów murarzy, mąż położy elektrykę, kafelki,panele regipsy itp.Różnie mówią, jedni 200.000 inni 400.000 i jesteśmy troche skołowani.technologia standardowa murowana pustak ceramiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 26.09.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Witam! Już niedługo dołączę do grona budujących.Mam pytanie czy może mi ktoś powiedzieć ile tak naprawde kosztuje wybudowanie domu tak około 140 m2. Jak ja uwielbiam takie pytania... Na końcowy koszt składa się tyle rzeczy, że nikt Ci w ciemno nie powie ile to wyniesie.... Wszystko zależy od stopnia skomplikowania projektu, cen materiałów które będą się zmieniały w trakcie trwania budowy, kasy jaką skasują od Ciebie inni fachowcy, standardu wyposażenia domku, pokrycia dachu.... I tak można wymieniać w nieskończoność.... Najprościej odpowiedzieć tak: Wybudowanie domu ok. 140 m2 kosztuje około 1 mln pln, ale może mniej... Podejrzewam, że tak samo Ci pomogłem jak Ty stawiając tak ogólnikowe pytanie pomogłaś forumowiczom.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewik73 26.09.2009 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Coobah Widzisz po prostu baba i w dodatku początkująca.Myślałam o takim zwykłym domku na polskie standardy bez udziwnień normalny dach dwuspadowy. Wiadomo, że będziemy budować się za kredyt i toochę swoich i interesują nas ogólne koszty. Wiem, że można i za milion i za 2. Codzi mi o taki normalny domek jak twój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 30.09.2009 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 ewik73, ja pobudowałem "Słoneczko" z biura "Dom na horyzoncie". Wykończyłem tylko parter, na poddaszu mam instalacje, tynki, wylewki...Wprowadziłem się za około 250 tys.Działkę już miałem.. Dom wyposażony w dosyć niezłym standardzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts