Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W CURRY pracownia ARCHON

Recommended Posts

Hm, niestety chyba nikt nie buduje go.

Mam teraz pytanie trochę w inny deseń.

Ma ktoś pomysł jak zmienić plan pietra i ewentualnie parteru tak żeby były na nim 3 sypialnie łazienka i antresola.

Prosze o pomoc.

Pietro

http://archon.pl/images/products/m4a27876ebc544/projekty_domow_CURRY_poddasze__707.jpg

Parter

http://archon.pl/images/products/m4a27876ebc544/projekty_domow_CURRY_parter__706.jpg

• 4 weeks później...
Lukrecjo, jak tam Wasze Curry?

My zaczęliśmy budowę Domu w Curry 2 tygodnie temu.

No u mnie kiepsko. Dalej stoję w tym samym punkcie. problemy z wjazdem na działkę. Ostatnia moja deska ratunku to sąd - służebność drogi koniecznej. Mam nadzieję że sie uda. Bo materiał już dwa lata mi stoi. :)

Prośba!Wklejajcie jakieś zdjęcia z postepów budowy.

Mało nas jest budujących lub chcących budować, ale może jakoś temat się rozwinie.

Może jakieś podpowiedzi dla nas, jakieś błędy jakie napotkaliście.

Ja mogę przekazać od już budujących, że są problemy z tym dużym narożnym oknem. Nie wszystkie firmy chcą się tego podjąć. Ale napewno jest na to jakieś rozwiązanie.

• 4 weeks później...

U nas pojawil się problem z kominem w salonie. Między kominkiem a kominem zaprojektowany jest słup żelbetowy. Kierownik nie chce się zgodzić na przepuszczenie przez słup rury wentylacyjnej aby nie oslabiac konstrukcji nośnej.

Poza tym mamy wątpliwości czy podacza montażu koninka fachowcy będa w stanie odpowiednio uszczelnić odporowadzenie dymu od kominka do komina.

Spotkaliście się z tym problemem?

Drugi problem na jaki napotkaliśmy to kwestia niezrozumialego "wypuszczenia płyty dalej niż wymaga tego ścianka kolankowa (Rysunek A-9, szczegół F). Płyta zaprojektowana jest troche dalej tylko po to aby nastepnie zlicowac jej krawędź z powierzchnią ścianki cieńszą warstwą ocieplenia.

No chyba, że jest jakiś ukryty sens w tym rozwiązaniu na który nie wpadliśmy...

• 4 months później...

Ojojoj jak tu cicho. :) Chyba każdy zajęty budową domku :)

A zresztą i tak Nas mało, może to efekt tego, że projekt w miarę nowy. Ale w sumie to dobrze, przynajmniej często taki dom się nie pojawi w sąsiedztwie :D

Jak Wam idą postępy w budowie?

Ja stoje dalej w miejscu i muszę jeszcze 2 lata czekać aż mi zrobią drogę. Masakra :( Ale mam nadzieję że wkońcu się doczekam i będę mogła pisać jak mi idzie budowa, a nie tylko pytać Was o to.

pozdrawiam

• 8 months później...
  • 7 years później...