menda867 16.05.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Witam odgrzewam sprawe Czy moze ktos juz buduje lub zakonczyl budowe tego DOM W CURRY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menda867 19.05.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Hm, niestety chyba nikt nie buduje go.Mam teraz pytanie trochę w inny deseń. Ma ktoś pomysł jak zmienić plan pietra i ewentualnie parteru tak żeby były na nim 3 sypialnie łazienka i antresola.Prosze o pomoc.Pietrohttp://archon.pl/images/products/m4a27876ebc544/projekty_domow_CURRY_poddasze__707.jpgParterhttp://archon.pl/images/products/m4a27876ebc544/projekty_domow_CURRY_parter__706.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hankoos 16.06.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Czy ktoś buduje ten domeczek lub ma zmaiar? Lukrecjo, jak tam Wasze Curry? My zaczęliśmy budowę Domu w Curry 2 tygodnie temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukrecja_21 20.06.2011 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 WItam!Kilka osob już buduje domek. Istnieje też forum na stronie archonu. Oto link: http://archon.pl/projekty-domow-forum/projekt/m4a27876ebc544Tylko że mało zdjęć. Pewnie każdy budową zajęty. Do menda867jakie te zmiany mają być bo nie zrozumiałam. To coś pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukrecja_21 20.06.2011 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Lukrecjo, jak tam Wasze Curry? My zaczęliśmy budowę Domu w Curry 2 tygodnie temu. No u mnie kiepsko. Dalej stoję w tym samym punkcie. problemy z wjazdem na działkę. Ostatnia moja deska ratunku to sąd - służebność drogi koniecznej. Mam nadzieję że sie uda. Bo materiał już dwa lata mi stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukrecja_21 20.06.2011 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Prośba!Wklejajcie jakieś zdjęcia z postepów budowy. Mało nas jest budujących lub chcących budować, ale może jakoś temat się rozwinie. Może jakieś podpowiedzi dla nas, jakieś błędy jakie napotkaliście. Ja mogę przekazać od już budujących, że są problemy z tym dużym narożnym oknem. Nie wszystkie firmy chcą się tego podjąć. Ale napewno jest na to jakieś rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hankoos 14.07.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 U nas pojawil się problem z kominem w salonie. Między kominkiem a kominem zaprojektowany jest słup żelbetowy. Kierownik nie chce się zgodzić na przepuszczenie przez słup rury wentylacyjnej aby nie oslabiac konstrukcji nośnej. Poza tym mamy wątpliwości czy podacza montażu koninka fachowcy będa w stanie odpowiednio uszczelnić odporowadzenie dymu od kominka do komina. Spotkaliście się z tym problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hankoos 14.07.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Drugi problem na jaki napotkaliśmy to kwestia niezrozumialego "wypuszczenia płyty dalej niż wymaga tego ścianka kolankowa (Rysunek A-9, szczegół F). Płyta zaprojektowana jest troche dalej tylko po to aby nastepnie zlicowac jej krawędź z powierzchnią ścianki cieńszą warstwą ocieplenia. No chyba, że jest jakiś ukryty sens w tym rozwiązaniu na który nie wpadliśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 14.07.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Narożne okno można zmienić na dwa duże, bardziej tradycyjne - będą tańsze, a i mniej ciepła będzie przez nie uciekać. Chociaż to zaproponowane w projekcie jest piękne!Ma ktoś już jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukrecja_21 17.11.2011 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Ojojoj jak tu cicho. Chyba każdy zajęty budową domku A zresztą i tak Nas mało, może to efekt tego, że projekt w miarę nowy. Ale w sumie to dobrze, przynajmniej często taki dom się nie pojawi w sąsiedztwie Jak Wam idą postępy w budowie? Ja stoje dalej w miejscu i muszę jeszcze 2 lata czekać aż mi zrobią drogę. Masakra Ale mam nadzieję że wkońcu się doczekam i będę mogła pisać jak mi idzie budowa, a nie tylko pytać Was o to. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga33 02.08.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 jak ktoś jest zainteresowany to pojawiła się realizacja projektu na stronie:http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-curry/m4a27876ebc544,1080 Wyszla po prostu cudnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GSF 03.01.2020 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Witam, czy komuś udało się ukończyć dom? Planuję budowę i szukam opinii z pierwszej ręki. Możliwość zobaczenia na żywo również byłaby bezcenna, zwłaszcza przed adaptacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts