KRadzi 19.12.2003 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 Hi, witam po raz pierwszy. Forum czytam juz dosc dlugo i sporo rad sie przydalo. Za co serdecznie dziekuje. Mam pytanie: Ustalilem pewna kwote za metr ociepenia poddasza + plyty GK. Jak liczy sie te metry. 1) Po wykonaniu wszystkiego biore miare i licze ile jest metrow 2) biore miare i licze przed wykonaniem czegokolwiek Robota jest juz wykonana. Pomiaru jeszcze nie zorobilem, wychodzac z zalozenia, ze zrobie to po skonczeniu. Dzisiaj dzwoni wykonawca do zony i mowi ze wyszla powierzchnia o jakies 20m^2 wiecej niz wyszlo mi ze wstepnych pomiarow i ze on liczy powierzchnie stanu surowego (przed ociepleniem) nie chce zeby wykonawca mnie wyrolowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czlowiek 19.12.2003 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 to zalezy od tego jak sie umowiles. mi sie wydaje ze liczy sie powierzchnia na ktorej beda pracowac panowie bo narozniki tez trzeba ocieplic. 20m2 to duzo jak na roznice przed i po. przeciez pole se tak nie zmieni. to jest kwestia moze z 4m2 (zalezy oczywiscie od dachu). a jak masz 2 spadowy to problemu prawie nie ma. ja zrobilem model 3D poddasza co pozwolilo wimierzyc dokladnie materialy, ocieplilem sam i sam bede kladl plyty gk wiec nie mam takiego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 19.12.2003 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 uczciwie biorąc to powykonawczo, chyba, że umowa (nawet ustna) była inna, wtedy można negocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts