Szwagier 25.09.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 CześćJestem przed montażem drzwi wewnętrznych i zgodnie z instrukcja ościeżnice powinno się montować tylko na piankę.Jakoś do końca nie jestem przekonany że pianka po kilku latach to wszystko będzie "trzymać".Macie jakiś sposób żeby to zamontować do ściany choćby tylko dołem (ściany sa już po malowaniu więc sposób z kotwą chyba odpada a dybla nie ma za bardzo jak zamaskować po montażu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 25.09.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Masz rację.Jeden przeciąg i po piance.Dyble można zamaskować pod uszczelką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 25.09.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Masz rację.Jeden przeciąg i po piance. Dyble można zamaskować pod uszczelką. chyba na wichrowym wzgórzu... a może masz na myśli "piankę" z piwa...? To tu sie zgodzę! Jeden przeciąg i po piance jak nic! Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 18.12.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 To jak montować drzwi wewnętrzne na piankę czy na dyble i piankę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 18.12.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Moim skromnym zdaniem "NIEFACHOFCA" bałbym się za mocno oprzeć o takie drzwi. No ale POLAK POTRAFI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 18.12.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 jak drzwi "plaster miodu" to piana spokojnie utrzyma jak cięższe to już trzeba dodać jakąś kotwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejzms 18.12.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Jeżeli nie są to drzwi techniczne ( antywłamaniowe, ppoż , dźwiękoszczelne itp ) czyli takie , które są ciężkie ( skrzydło powyżej 50 kg ) i drzwi te będą uzytkowane np w mieszkaniu to montaż ( prawidłowo wykonany ) przy pomocy tylko pianki jest wystarczający w każdym onnym przypadku należy zastosować mdodatkowe łączniki najkczęściej dyble. Żeby byłyt mało widoczne najlepiej ,zeby były w miejscu montażu uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 18.12.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Proponuję użycie pianki dwuskładnikowej i po problemie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 18.12.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Mam wszystkie drzwi wewnętrzne zamontowane tylko na piankę - punktowo aplikowana. Od 12 lat wszystko chodzi bez zarzutu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 18.12.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Witam Dokładnie, drzwi są teraz lekkie jak piórko punktowo aplikowana pianka jest wystarczająca. Co innego drzwi od stolarza, pełne, ciężkie itd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.12.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Oj Panowie. Chyba dawno nie nosiliście nowych drzwi. Porta, Polskone, - nowe modele skrzydeł za ok500-600 ważą bardzo solidnie - nie mniej niż przeciętne drzwi drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 18.12.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Nie raz wyrywałem drzwi czy okno z pianki i nie jest to takie proste ,wiec samo na pewno nie wyleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamuss 18.12.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 U nas też tylko pianka, a drzwi "od stolarza". Co tu robić z tymi drzwiami, żeby wyleciały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.12.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Zwyczajnie - pianka musi się trafić jakaś lipna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 19.12.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 haha taka która rośnie jak na drożdżach a w środku taka jak głowy naszych polityków:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.12.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 No właśnie.. To niestety się zdarza. Ja z założenia przykręcam każde drzwi dyblami pod uszczelkę. No chyba że ktoś jest wyjątkowo marudny i targuje się jak wół - to mu wtedy te 10 zł na mocowanie odliczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 19.12.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Nie raz wyrywałem drzwi czy okno z pianki i nie jest to takie proste ,wiec samo na pewno nie wyleci dokładnie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Invado 02.01.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Pianka montażowa przeznaczona do montażu drzwi z ościeżnicami jest na tyle mocną spoiną łączącą elementy ościeżnicy z wszystkimi znanymi systemami ścian działowych i nośnych, że nie ma takiej potrzeby aby dodatkowo używać kotew montażowych. Parametry pianki montażowej nie zmieniają się pod wpływem upływu czasu, jedynie może ulec utlenieniu jej zewnętrzna warstwa która ma bezpośrednią styczność z powietrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 02.01.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 do 50 KG skrzydło - montaz na dobrej jakości pianę nie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 02.01.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Macie jakiś sposób żeby to zamontować do ściany choćby tylko dołem Odnośnie zabobonów, że pianka nie utrzyma, zgadzam się z przedmówcami. Ale jeśli masz zamiar ościeżnicę montować choćby tylko dołem to równie dobrze możesz odprawiać rytuały szamańskie na nie wypadanie drzwi. Siły największe są na gorze i jeśli już chcesz "choćby tylko" to górą, dołem to możesz tylko zawias zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts