Irena11 26.09.2009 04:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Mam działkę 1350m2 i ze względu na podatek chcę ja podzielić i część sprzedać. Jestem samotną emerytką. Działka ma nierówny kształt więc mogę oddzielić tylko 17m x17m. Czy w/g prawa jest to wystarczające aby postawić np. dom? Czy to nie ma nic do rzeczy. Działka łączy się bezpośrednio z drogą główną, na całej szerokości.Jeżeli mogę to sprzedać , to gdzie to się załatwia? Jakie koszty trzeba ponieść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irena11 28.09.2009 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Dziękuje za odpowiedż. Mam jeszcze jedno pytanie. Chcę kupić działkę rekreacyjna ale ona ma 1800m2 i też jest za duza. Czy mogę ją podzielić na dwie działki? Czy są jakieś ograniczenia?To prawo jest tak niezrozumiałe dla laika, ze wcale sie nie dziwię ze wszyscy mają problemy ze zrozumieniem.Nigdy niewiadomo co wolno a co nie. Przeważnie nic nie wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts