doziolko 26.09.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Witam!Majster skończył kłaść płytki w łazience i teraz czeka mnie impregnacja. Poproszę wszystkich doświadczonych w tym temacie o wszystki dobre rady dla laika typu kiedy zacząć, jakie preparaty polecacie, jak przygotować powierzchnię itp.?? Gdzieś wyczytałam że po umyciu odczekać 72h i wtedy impregnować.Już po kilku godzinach będzie wkoło bałagan a co dopiero po 3 dniach.Zastanawiam się więc czy już zacząć bo to pierwsze prace na budowie więc wkoło budowlany bałagan.Czy lepiej poczekać, zostawić przykryte tymi kartonami aż nie położymy paneli na górze. Ale czy to nie będzie za późno???Czemam na Wasze doświadczenia w tym temacie.Z góry dzięki Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 26.09.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Może tym: http://www.hgpolska.pl/component/option,com_produkty/Itemid,78/catid,2/id,9/grupa,plytki-ceramiczne/produkt,hg-impregnat/ albo tym: http://www.hgpolska.pl/component/option,com_produkty/Itemid,78/catid,3/id,91/grupa,kamienie-naturalne/produkt,hg-srodek-do-intensyfikacji-barwy-kamienia-naturalnego/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doziolko 27.09.2009 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Dzięki zaraz zabieram się za czytanie. Mam już kupiony kiedyś ten 1 preparat jak testowałam płytki przed zakupem. Zastanawiam się jescze czy warto dokupić te na plamy lub do intensyfikacji. Muszę jeszcze doczytać w jakiej kolejności. Jak ktoś stosował to niech podpowie zawsze rady doświadczonych cenniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataSS 27.09.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 nie polecam impregnacji zaraz po położeniu. Żeby zaimpregnować musi odparować cały klej. Najlepiej teraz dobrze zamieść, umyć i przykryś papierem falistym tak, żeby pod spód nie dostawał się brud. Nie zabezpieczać folią bo klej nie odparuje. Potem można zaimpregnować jakimś dobrym środkiem. Ja polecam LITHOFIN (przeciw plamom). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts