pio_n 26.09.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Hej, Ile moze zawolac fachowiec za wylanie schodow wejsciowych 3 stopnie z trzech stron( szerokosc na dole 3m i 1,5m glebokie) i taras 6m szekorki na 3 gleboki- beda tam dwa schodki narozne( na krawedzi 3 metrowej i na polowie krawedzi 6 metrowej). Ja chcialbym zaplacic za beton z gruchy, stal i transport. Chodzi mi tylko o robocizne - okolice Koszalina. Dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 26.09.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Ja będe płacił około 2tys. podobne wymiary tarasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pio_n 28.09.2009 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 tak myslalem, nawet troszke nizej...moj pan "czesio" krzyknal 4tys, potem troche poswirowal ze nie wiedzial ze to z gruchy bedzie lane i dal 3tys, utargowalismy na 2,5tys. ciagle mi sie zdaje ze to troche drogo. oczywiscie nie wspomnial o fakturze czy innych formalnosciach. wiec zakladam ze kaska idzie prosto w kieszen. chcialbym tyle zarabiac, za ile? tydzien pracy, dwa? niech mnie ktos poprawi jesli sie myle. Moze ktos jeszcze sie wypowie. zapraszam do rozmowy fachowcow i inwestorow. pozdrawiam. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 29.09.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 , postawienie murka z bloczków fundamentowych kosztowało mnie tylko trochę wysiłku + materiał (bloczki zostały po budowie , piasek miałem dokupiłem tylko cement) , wylanie betonu z gruchy 560zł , i tarasik 25m2 gotowy . te 2500zł to jest chyba za drogo , sam widzisz jak fachowcy się cenią , żeby z 4tyś zejść na 2,5tyś , poduś go trochę to zejdzie na 1,5tyś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lcaise 04.10.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 chcialbym tyle zarabiac, za ile? tydzien pracy, dwa? niech mnie ktos poprawi jesli sie myle. Moze ktos jeszcze sie wypowie. zapraszam do rozmowy fachowcow i inwestorow. pozdrawiam. Piotr Nie ma problemu, zakładaj firmę dawaj ogłoszenie i zapie**alaj. Zobaczymy co powiesz po pierwszym miesiącu pracy... Najgorsze jak ktoś przelicza "ile on zarabia na tydzień". Typowo polskie podejście.... Proponuję zrobić sobie samemu. Kupić książkę Adama Słodowego "Zrób to sam" i jazda Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margin 04.10.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Witam, Dużymi literami podpisuje się pod postem lcaise. jeśli chodzi o koszty, wszystko zależy od nakładu pracy , czyli często od tego co już zostało zrobione. przy tarasach wygląda tak: 20 zł/m2 za wylanie samej płyty betonowej z gotowego betonu (koszt inwestora) z za zbrojeniem matami , na tarasie na którym jest już hydroizolacja.20 zł/m2 za położenie papy termozgrzewalnej jako hydroizolacja.5 zł/m2 za skucie starych płytek100 zł 1m fundamentu na głębokość do 1m schody130 zł za 1m stopnia unikam zleceń typu klient mówi :zalej pan beton bez izolacji na gruncie potem płytki...fundament pod tak małe schodki i jeszcze z izolacja, po co??? ...itp zrobić trzeba tak, żeby klient po kilku latach nie wyzywał że mu kolejne płytki od tarasu czy schodów odchodzą, albo , że schody wejściowe nie wiedzieć dlaczego 10 cm od budynku odeszły..., a żeby tak zrobić trzeba wiedzieć co się robi i jak się robi , a to kosztuje. Jeżeli wydaje Ci się że Twój Pan Czesio chce za wiele poproś o pisemną gwarancje, będziesz miał przynajmniej pewność , że za te "duże" pieniądze masz robotę zrobioną porządnie . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikism 25.10.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Nie ma problemu, zakładaj firmę dawaj ogłoszenie i zapie**alaj. Zobaczymy co powiesz po pierwszym miesiącu pracy... Najgorsze jak ktoś przelicza "ile on zarabia na tydzień". Typowo polskie podejście.... Proponuję zrobić sobie samemu. Kupić książkę Adama Słodowego "Zrób to sam" i jazda Pozdrawiam serdecznie! Także się zgadzam, najlepiej narzekać że drogo bo to tydzień pracy, albo dwa. Jeżeli to taki miód to czemu pracujecie ludzie u kogoś. Zakładajcie swoje firmy. P.S. Ile czasu siedzi sie nad projektem domu, za który naj mniej trzeba dać 1500 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 29.10.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 z tego co widze tematem wątku jest koszt wykonania tarasu i schodków, wiec piszcie na temat. Kolego nikism ad rem. a nawiązując do tematu ja płaciłam za wylanie ganku ok. 4,5 m2 + taras ok. 37m2 - 3 tys.Beton lany z gruchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 01.11.2009 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Taras owalny,4 stopnie,długość pierwszego stopnia po obwodzie 26 m,szerokość stopni 35cm,szerokoc podestu 5m,dł12m.Ile za taki?ja wyceniłem na 6tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts