rogi 19.12.2003 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 Mam krokwie o przekroju 7x14 cm. Między nie wejdzie max 12 cm ocieplenia. jak dołożyć jeszcze z 6 cm? Wykonczenie będzie z płyt gk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 19.12.2003 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 rogi ruszt pod płyty gk też ma swoją wysokość (max12cm) i tam zmieszcisz dodatkową warstwę ocieplenia. ja miałem krokwie 20cm wys i tak jakoś wyszło że teraz mam 26 cm wełny niechcący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 19.12.2003 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 rogiJakie pokrycie dachu?Jeżeli z poszyciem dachu - spróbuj na krokwie położyć folię wysokoparoprzepuszczalną, na krokwie (wzdłuż krokwi) nabić łaty np. 50 x 50 mm, a na łaty poszycie. Dzięki temu utworzysz szczelinę wentylacyjną, a całą wysokość krokwi będziesz mógł wypełnić izolacją cieplną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waco 20.12.2003 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2003 witam-najlepiej ocieolac dach na etapie jego konstrukcji,bo potem upychanie welny jest niewykle klopotliwe (wiem cos o tym bo wczoraj skonczylismy podobna operacje). jezeli kladziesz ocieplenie od goey to musisz dac folie wysokoparoprzepuszczalna na krokwie,od spodu folie paroizolacyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts