Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Schody mam wylane prawidłowo bo stałem i pilnowałem osobiście ale z powodu całkowicie schrzanionego montażu okien balkonowych chciałbym wszystkie stopnie schodowe podwyższyć o 2cm.

Teraz ma stopnie policzone na trepy drewniane o grubości 4cm.

Da się to jakoś sensownie zrobić.

Nadlewanie jakieś zaprawy o grubości tych 2cm jakoś mnie nie przekonuje.

Czy są inne sposoby. Sytuacja jest ułatwiona bo mamy podwyższyć wszystkie stopnie taka samo.

https://forum.murator.pl/topic/130551-podwy%C5%BCszenie-stopni-schod%C3%B3w-troch%C4%99-inaczej/

czyli 2cm legary

:D :D :lol:

Wolałbym nie mieć takch "legarów"

Cokolwiek grubości 20 mm - np: OSB w w wersji EXTRA - sklejka szalunkowa 8) - wycięta na wymiar stopnia (betonowego) - przymocowana dowolnie (np: szybki montaż lub klej do parkietu lub jedno i drugie :lol: ).

Na to stopień "właściwy".

Pozdrawiam

Jednym słowem da się to zrobić na listewkach, legarach lub OSB.

Te listewki to sobie sam wymyśliłem ale stolarz upierał się najlepsze będzie jak zrobię wylewkę 2cm z jakieś zaprawy lub kleju do glazury.

a jeśli jednak trzeba nadlać to jak to zrobić żeby było "na wieki"? Będę musiał pierwsze stopnie podnieść pewnie jakieś 5cm - to skutek zwiększenia grubości styropianu w podłodze. Na schody będzie klejony kamień.

dzięki i pozdr

a jeśli jednak trzeba nadlać to jak to zrobić żeby było "na wieki"? Będę musiał pierwsze stopnie podnieść pewnie jakieś 5cm - to skutek zwiększenia grubości styropianu w podłodze. Na schody będzie klejony kamień.

dzięki i pozdr

Tylko pierwsze? a następne stopnie to co