odaro 26.09.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Schody mam wylane prawidłowo bo stałem i pilnowałem osobiście ale z powodu całkowicie schrzanionego montażu okien balkonowych chciałbym wszystkie stopnie schodowe podwyższyć o 2cm. Teraz ma stopnie policzone na trepy drewniane o grubości 4cm. Da się to jakoś sensownie zrobić. Nadlewanie jakieś zaprawy o grubości tych 2cm jakoś mnie nie przekonuje. Czy są inne sposoby. Sytuacja jest ułatwiona bo mamy podwyższyć wszystkie stopnie taka samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.09.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 podkładasz pod trepy 2 cm listewki /tzn. robi to stolarz - Ty tylko płacisz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 26.09.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 czyli 2cm legary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_x 26.09.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 czyli 2cm legary Wolałbym nie mieć takch "legarów" Cokolwiek grubości 20 mm - np: OSB w w wersji EXTRA - sklejka szalunkowa - wycięta na wymiar stopnia (betonowego) - przymocowana dowolnie (np: szybki montaż lub klej do parkietu lub jedno i drugie ). Na to stopień "właściwy". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 26.09.2009 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Jednym słowem da się to zrobić na listewkach, legarach lub OSB. Te listewki to sobie sam wymyśliłem ale stolarz upierał się najlepsze będzie jak zrobię wylewkę 2cm z jakieś zaprawy lub kleju do glazury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.09.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 ... stolarz upierał się najlepsze będzie jak zrobię wylewkę 2cm z jakieś zaprawy lub kleju do glazury. boi sie uginania i skrzypienia miedzy listewke, a trepa wpsyknij pianke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_Pe 27.09.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 a jeśli jednak trzeba nadlać to jak to zrobić żeby było "na wieki"? Będę musiał pierwsze stopnie podnieść pewnie jakieś 5cm - to skutek zwiększenia grubości styropianu w podłodze. Na schody będzie klejony kamień. dzięki i pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 27.09.2009 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 a jeśli jednak trzeba nadlać to jak to zrobić żeby było "na wieki"? Będę musiał pierwsze stopnie podnieść pewnie jakieś 5cm - to skutek zwiększenia grubości styropianu w podłodze. Na schody będzie klejony kamień. dzięki i pozdr Tylko pierwsze? a następne stopnie to co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts