Papolinek 27.09.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Czy z jednego rozdzielacza do ogrzewania podłogowego mozna podpiac parter oraz jeden obieg na poddaszu.Obieg na poddaszu był by uzbrojony w dodatkowy odpowietrznik.Zastanawiam sie równiez czy zamontowany przepływomioerz w odwrotnym położeniu będzie spełniał swoje zadanie. http://images49.fotosik.pl/205/af97c2ef73b2824amed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 27.09.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Czy z jednego rozdzielacza do ogrzewania podłogowego mozna podpiac parter oraz jeden obieg na poddaszu.Obieg na poddaszu był by uzbrojony w dodatkowy odpowietrznik. Zastanawiam sie równiez czy zamontowany przepływomioerz w odwrotnym położeniu będzie spełniał swoje zadanie. http://images49.fotosik.pl/205/af97c2ef73b2824amed.jpg co do pierwszego pytania to odpowiedź brzmi: można, co do drugiego pytania, co rozumiesz pod pojęciem "w odwrotnym położeniu", czy to, że jest na dolnej belce? jeżeli tak, to przyjmij do wiadomości, że to gdzie będzie możliwość regulacji przepływu w tym przypadku jest obojętne i zależy tylko od producenta, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 27.09.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Zasilanie podawane jest na przepływomierze a powrót na belke z zaworami, najczęściej. temat był juz wałkiwany ,poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papolinek 27.09.2009 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Chodzi mi bardziej o sytuacje czy w odwruconej pozycji bedzie działał przepływomierz tak jak na zamieszczonym wyzej pliku graficznym.Tzn bedzie mozna nim regółowac przepływ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 27.09.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Moze , ale strzałki żle narysowane : oba wejścia to gdzie wyjścia wody z obiegu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papolinek 27.09.2009 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Strzałki zle naryskowałem,poprawiam sie.Czyli bedzie działac?.Na obiegu do łazioenki na poddasze dodam odpowietrzniki (gdzies na scianie na poddaszu).http://images40.fotosik.pl/201/d8dcd0875819a793med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 27.09.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Strzałki zle naryskowałem,poprawiam sie.Czyli bedzie działac?.Na obiegu do łazioenki na poddasze dodam odpowietrzniki (gdzies na scianie na poddaszu). http://images40.fotosik.pl/201/d8dcd0875819a793med.jpg Będzie ok. ( na przepływomierzach odkręć po 3 obroty przed zalaniem wodyw układ ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 27.11.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Odgrzebałem jeden z wątków o podłogówce bo mam pytanie dotyczące rozwiązania jakie mam u siebie. Mam podłogówkę na ok 60% pow a reszta grzejniki-sypialnie.Układ w grzejniki pędzi pompa z pieca a na podłogówkę inna pompa. Pcha na górę (łazienka duża) i na dół - kuchnia, jadalnia, salon, hol.Na piecu ustawiony/podłączony jest jeden obieg. Piec Viessmann Vitodens 200W ze sterownikiem pogodowym.Zasilanie idzie na podłogówkę z obwodu grzejnikowego poprzez termogłowicę, która reguluje ilość dopływu gorącej wody.Podłogówkę włącza się poprzez włącznik - taki jak do światła. Piec ma mocno rozbudowaną elektronikę, czy nie lepiej włączyć podłogówkę bezpośrednio do pieca jako drugi obieg?I czy w ogóle to dobre rozwiązanie dla całego układu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts