Mohag 13.03.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 To sobie moze nie na kupe hihi ale sprobuj wznaczyc w domu obszary w ktorych mozesz sie pokusic o "roznosc". Tu tez potrzeba konsekwencji w tworzeniu kazdego obszaru z osobna, ale mozesz powiazac to "mysla przewodnia" czyli jakims elementem, materialem, rzecza itp Kto powiedzial ze nie mozesz miec w czesci siedzacej przykladowo super plaskiej nowoczesnej kanapy - LCD-ka na scianie - tych metalowych lamp kulek ktore Ci sie podobaja ale zwisajacych gdzies w rogu tego obszaru... i calkiem surowego, ciezkiego, duzego stolu w czesci jadalnej, surowych prostych krzesel z tym metalowym "kandelabrem" nad stolem jak postawisz sobie ociosany drewniany stolik kawowy w kolorze stolu - kolo tych odlotowych kanap ... to masz z glowy wszystko co chcesz i lad i porzadek "estetyczny" a do tego kuchnie mozesz zrobic tak czy siak .. bardziej naturalnie surowo - ale z zaje-nowoczesnym oswietleniem ... albo nowoczesna-prosta z np surowym drewnianym blatem ... ech u Ciebie mozna wszystko - Twoje obszary sa stworzone do zabawy ps mam szklany stolik, szklany stol, szklo na szafkach i jestem happy z tego ... poprzednio mialam olejowany mahon i myslalam ze sie zastrzele, takie to delikutasne bylo a ile z tym roboty pielegnacyjnej - bosz horror hihi a tak biore mikrofaze - psik-psik i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 13.03.2010 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 No supernowoczesna kanapa odpada niestety - już mamy skórzany narożnik i fotel w ciemnym brązie darowane nam kiedyś i nie ma szans na zmianę w tym temacie więc wszystko muszę dobrać pod to Myślałam o czymś takim: http://www.decorindia.pl/galerie/z/zestaw-trzech-stolikow-k_1352_m.jpg lub takim http://www.martanmeble.pl/data/gfx/icons/large/4/5/54.jpg Ale to i tak pieśń przyszłości, bo na razie będziemy "dobijać" obecne meble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 13.03.2010 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Spokojnie powoli nie odrazu Rzym zbudowano i nie daj sie zwariowac hihi wiem ze ogladanie inspiracji, szczegolnie tych katalogowych jest zabojcze dla szaraczka jak my ... postaraj sie nauczyc ogladac fotosy pod to co posiadasz i ktorego z czysto ekonomicznego powodu nie mozesz zmienic. Ja tak robie ... nie ogladam dokladnie np sypialni ze skorzanymi lozkami, ani ratanowymi, ani metalowymi, bo co to mi da - kiedy moja sypialnia jest bialo-brzozowa przerzucam strony i moje oko zahacza tylko o takie sypialnie ktore podpadaja pod moja i dopiero wteczas zaglebiam sie we wnetrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 13.03.2010 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Dobra sugestia - dzięki za osłabienie moich szkaradzących zapędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.03.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Chciałam zapytać jak chcecie rozwiązać problem z oknem w wykuszu i elewacją? Macie juz pomysl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 13.03.2010 23:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Już rozwiązaliśmy. Nasza kierownik budowy zwiedziła lokal i wyraziła zgodę na lekkie podkucie tych słupów z cegieł (o pół szerokości cegły) i przesunięcie okien - koniec końców otrzymaliśmy od strony ściany 15cm. Czyli ocieplenie zasłoni nam prowadnicę do rolet, ale poza tym będzie ok. Tzn. nie do końca ok, bo teraz zmienia się koncepcja wnętrza wykuszu (miało być w cegle, teraz może się nam to nie zmieścić) ale to nic w porównaniu z groźbą zamawiania nowych okien i skracania rolet mayland a miałaś może inny pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.03.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Tak myślałam, że trzeba bedzie przesunąć te okna. Lepiej zrobić odrazu niz potem kombinować. A zanim przejdziecie do wykończeniówki to jeszcze pewnie ze 100 pomysłów na wykończenie wykusza znajdziecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 14.03.2010 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 od nadmiaru inspiracji to i głowa potrawi rozboleć... też mam z tym problem. Szkoda że jak wykańczaliśmy dom to wiedziałam co chcę mieć w środku, a teraz po ponad 3 latach mieszkania prawie wszystko chiałabym wymienić. Kucze jakaś nienormalna chyba jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 14.03.2010 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Alunek, ja sie dopiero przeprowadzilam i juz chciala bym cos innego hihi pomimo szarej lazienki i bialej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 14.03.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 A ja na razie jestem zadowolona z wnętrza, tylko jeszcze nie mam wszystkiego. Puste ściany i większość okien... będę mogła to dobrze przemyśleć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 14.03.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Tak jakbym zamieszkala odrazu, to pewnie tez bym sie cieszyla hihi ale zbieralam sie latami do przeprowadzki i wszystko jest takie hmmm nowo-stare chyba przez piec lat, gust mi sie troche spaczyl czy wyprostowal sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 14.03.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Witam się po rewizycie, z którą wpadam. Nie mogę tego nie napisać kocica Keja jest cudna, jak ją pokazałam małżowi to powiedział, że zastanowi się nad kotem, a to w jego przypadku baaardzo dużo. A co do domu to moim zdaniem antracytowe okna to był strzał w dziesiątkę, wyglądają fenomenalnie.... A jaką planujecie elewację na zewnątrz, wydaje mi się, że trzeba by coś rozjaśnić kolorem ścian i będzie pięknie... Muszę też zachwycić się ogrodem zimowym, wspaniały pomysł i już oczyma wyobraźni widzę jak cudownie będzie w nim spędzać czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 14.03.2010 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Bardzo dziękuję myszonik za odwiedziny i zachwyty nad moją kluską (w piątek skończyła 4 lata) W ramach kuszenia męża - foto z dedykacją: http://lh6.ggpht.com/_lh-bdMVUT8A/SeOIkx9vhYI/AAAAAAAAFlo/X23W_jLeFL4/s720/DSC_8413.JPG Co do elewacji - będzie jasna, pewnie okolice bieli. Dość tego antracytu sure, Mohag, Alunek cieszę się, że podzielacie moje rozterki mimo zaawansowania w budownictwie Ja już kręćka dostaję, wiem tylko jakie płytki będą na podłodze i jak ma wyglądać łazienka. No i że fronty chciałabym w kolorze płytek drewnopodobnych Pozdejmowaliśmy folie z okien http://lh6.ggpht.com/_lh-bdMVUT8A/S5ylmrTXA5I/AAAAAAAAIkA/gxKFXicUhp4/s720/DSC_4212.JPG http://lh5.ggpht.com/_lh-bdMVUT8A/S5ylhrHmzJI/AAAAAAAAIj4/RGrxa6c_7Hc/s720/DSC_4210.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicikici 15.03.2010 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Jakie ta Kluska ma śliczne oczęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 15.03.2010 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Dziewczynki, to jednak takie slodkie sa ... tacet to odrazu kolami do gory http://img101.imageshack.us/img101/6862/img2242e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 15.03.2010 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Mohag, facet widzę... bez pomponików? kicikici, zębiska też ma imponujące http://lh5.ggpht.com/_lh-bdMVUT8A/SeOIJtwvu_I/AAAAAAAAFkI/iIGpvcD2GaA/s720/DSC_8778.JPG Zima za oknem, a u mnie wiosna. Hoja zakończyła występ, teraz kolej na kamelię: http://i590.photobucket.com/albums/ss350/Famelia/kamelia.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 15.03.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Ja się na kotach nie znam, ale jak patrzę na koty Famelii, Mohag i Sure, to się w głowę stukam dlaczego tak jest? Czas chyba to zmienić, im dłużej się Waszym pięknotom przyglądam, tym bardziej jestem o tym przekonana, tylko jak przekonać Ślubnego i jak wyleczyć córkę z alergii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 15.03.2010 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 tolu, nie chcę być diabełkiem na ramieniu szepczącym do ucha, ale koleżanki mąż też miał alergię na koty, a teraz mają 3 persy Początkowo brał leki odczulające, teraz organizm sam sobie już radzi. Jednak decyzja musi być świadoma wszelkich za i przeciw - i oczywiście najważniejsze jest zdrowie. Szczególnie zdrowie dziecka. Ale dla mnie właśnie brytki to 100% kota w kocie A już niebieski to spełnienie wszystkich moich wyobrażeń. Ale los chciał, że mamy kremika: http://lh3.ggpht.com/_lh-bdMVUT8A/SeOIObV6AtI/AAAAAAAAFkY/5IAR5YDkVLI/s720/DSC_8821.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 15.03.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 One mają tak piękną sierść, że napatrzeć się nie mogę. Zamiziałabym na śmierć.Z córką do 8 roku życia było tragicznie. Kilkuminutowa wizyta w domu, w którym był kot kończyła się straszliwym atakiem duszności. Wiele przeszliśmy, do dziś włos się jeży na samo wspomnienie.Teraz to już dorosła dziewczyna, od lat jest spokojnie, ale domy z kotami omija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 15.03.2010 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 To chyba gra niewarta świeczki Futro brytyjczyków naprawdę jest takie, na jakie wygląda - aksamitne, jedwabiste, "misiowate" Gdyby opanowała Cię przemożna ochota na dręczenie jakiegoś futrzaka - zapraszam do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts