Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza stodoła - Dogodny c148a

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Twoja kluska jest cudowna. Pokazałam zdjęcie - wabik małożonowi i jest na tak.

Muszę tylko wymyslić jakiś sposób żeby pogodzić pod jednym dachem nowego domownika kociaka i mocno już zadomowionego i megazazdrosnego psa, bo mąż wieszczy jakąś tragedię włącznie z pożarciem kociaka, a tego to byśmy nie przeżyli...

myszonik myśmy Keję dostali rok temu, jako wysterylizowaną 3latkę. Na miejscu była już suka. Dla Kei to był pierwszy raz jak zobaczyła psa :lol: Bałam się bardzo, ale nasza Zuza to najspokojniejszy pies świata i ze stoickim spokojem znosiła syki i prychnięcia. A teraz równie spokojnie znosi wieczne zaloty (dla kocicy piesek to wielka, niespełniona miłość :wink: )

Podejrzewam, że gdy wprowadzicie kociaka do domu, psy go zaakceptują na zasadzie "to jest NASZ kot" a inne dalej będą gonić. Owczarki są bardzo mądre, a teriery może bardziej "charakterne", ale gdyby wprowadzić psa i kota w niedalekim odstępie, to kot będzie dla psa po prostu członkiem stada i tyle.

Z alergią trudno walczyć, choć może jest jakieś odczulanie na koty? :roll:

Ale kwiatki tez są w niebezpieczeństwie, mój koci potwór bardzo lubi grubosze, bo listkami można się świetnie bawić! Ten na zdjęciu jest już o połowę mniejszy... ;)

http://img709.imageshack.us/img709/8629/img4505i.jpg

Famelio dokładnie o takiej koncepcji myślalam, więc mam czas do wprowadzki na urobienie męża i zakup jednocześnie teriera i kocura, nich się wychowają razem..

Obawiam się tylko o zazdrośnika Szajbę, ale może jakoś to przeboleje.

U Was nie było problemu, bo macie suczkę, one jednak są o niebo spokojniejsze, łagodniejsze i bardziej ugodowe od psów.. piękna płeć :)

Dziewczynki, to jednak takie slodkie sa ... tacet to odrazu kolami do gory

... a nieprawda... moja Zuza też uwielbia taką pozycję

http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/various/P1010589.jpg

Tolu - po drodze do Famelii zapraszam do Tczewa na mizianie mojej kocicy :wink: :D

Namówiłyście :D

Ja przyjadę bez kota, ale...może z kotem wrócę, bądźcie na to przygotowane :wink:

A jeśli podróż, to tylko za jeden uśmiech. Plecak i autostop, jak za młodych lat bywało. W kolejnych miastach dołączałyby kolejne osoby i dalej w coraz większym gronie.

Rozmarzyłam się :D

tolu, mysle ze dopoki mloda mieszka jeszcze z Wami, to wstrzymaj sie z kociambrem... szkoda meczyc dziecka. Alergie sa nieprzyjemne i dosc uciazliwe - niemalz ma alergie na kurz (alergia drog oddeczowych) w dosc rozbudzonej formie, nawet piwnice musimy bezkurzowo organizowac, zeby mogl cos tam robic i do tego w mniejszym stopniu reakcje alergiczne na siersc zwierzeca.... ktora nie jest reakcja alergiczna na zwierze, tylko wlasnie na fruwajace "okruchy" siersci.

Dlatego miedzy innymi wybralismy Kartuza ale mogl byc Brytek, Rusek - ktore przy regularnym co tygodniowym czesaniu prawie nie sypia sierscia po okolicy :wink: i psa sznauca ktory w ogole sie nie leni :lol: