sure 21.03.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 A jest normalnej wielkości? Jak każda inna żarówka? Czy większa? No własnie, Twój watek też mi się"zgubił", ale tylko na chwilę. Lampka - żarówka jest sporo większa od zwyklej żarówki, wisi u Młodego w pokoju. Mam ją w Fotodzienniku, tylko nie wiem, czy w perspektywie? znalazłam, o tutaj (wtedy z jakimś "cieplym" odcieniem światła, wymieniłam żarówke, bo była za żółta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 21.03.2010 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Aaa to jak większa, zwracam honor Na pewno świetnie się prezentuje A ja mam problem do rozwiązania "na wczoraj" Braza zrobiła mi przepiękne wizualki łazienki, jedna ładniejsza od drugiej, ale okazało się po wejściu do łazienki, że przez ten nasz komin jest mocno nieustawna Łazienka ogólnie przed tynkami wygląda tak: http://i590.photobucket.com/albums/ss350/Famelia/azienkad-1.jpg I mam dwie jej wersje: umywalka przy kominie: http://lh4.ggpht.com/_lh-bdMVUT8A/StWKBHFaq-I/AAAAAAAAHv0/86Ds5Ttk5Wk/%C5%818.jpg umywalka naprzeciwko komina: http://lh5.ggpht.com/_lh-bdMVUT8A/StWKNV7-tAI/AAAAAAAAHxE/jytJoQtqySY/%C5%821f.jpg Umówiliśmy się z hydraulikiem, że robimy wersję drugą. Ale wczoraj weszłam do tej łazienki i okazało się, że po odliczeniu tynków, płytek, półeczek k/g itp. ścianka prysznicowa będzie miała 1m, a wejście do prysznica staje się wąziutkie, ok 45cm. I co teraz? Hydraulik zaproponował, żeby wrócić do pierwszej wersji z tym, że umywalka stałaby "na kominie" czyli na tym wybrzuszeniu i luksfery prysznicowe również odchodziłyby od tej ściany, na której jest komin. Czyli wyglądałoby to mniej więcej tak: http://i590.photobucket.com/albums/ss350/Famelia/azienkad1.jpg Ma to sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 21.03.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 A napisz jeszcze, dlaczego nie chcesz umywalki tak, jak w 1 wizualce Brazy i co stoi na tej wizualce naprzeciwko komina? możesz też zrobic krótszą ściankę prysznicową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 21.03.2010 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Pierwsza jest super idealna, ale od komina do ściany jest 150cm, minus ok 8 na murek - musiałabym mieć 40cm umywalkę Bo z metrowej szerokości prysznica nie zrezygnuję. Naprzeciwko komina jest komódka ręcznikowo/potrzebowska Sure, łazienka ma 180cm szerokości i aż żal byłoby mieć kabinę mniejszą, niż 1m2 Tym bardziej, że na górze prysznica nie przewiduję. Więc ten ma być super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 21.03.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Myślałam, że ta kabina w 2 jest otwarta, czyli i tak na calą szerokość, tylko scianka krótsza i szersze wejście... chcesz ja czyms zamykac na tym krótszym boku? A ta 1 wydaje mi się bardzo wygodna, szkoda, że ta umywalka taka wąska... w sumie ja mam w obu łazienkach umywalki nieco węższe niż 50 cm, a po odjęciu rantu środek ma około 40 cm, co zupełnie wystarcza, tylko, że po obu stronach pusto, więc łatwo korzystać... a moja większa kabina 120 x 80, czyli powierzchnia w sumie ok. 1m2, całkiem wystarcza, choć 85 byłoby cool (gdyby nie wykonawcy, tak by było)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 21.03.2010 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Bo "kabina" z założenia ma być otwarta. Tylko ścianka z luksferów. Umywalka 40cm wciśnięta między komin a ściankę nie będzie zbyt użytkowa A przez najbliższy rok to będzie nasza jedyna łazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 21.03.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Faktycznie pierwszy projekt brazy jest super i wydaje się być najrozsądniejszym rozwiązaniem do tej lazienki, ale skoro umywalka wypadałaby tak malutka to szkoda... co do pomysłu hydraulika to musi mieć sens i chyba to jedyne racjonalne wyjście z sytucji, bo niestety te 45 cm na wejście do prysznica byłoby bardzo niewygodne Faktycznie ten komin nieźle namieszał, bez niego łazienka byłaby o niebo ustawniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 21.03.2010 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Niestety, nie można było go przestawić. Albo tak, jak jest, albo zagraci mi salon, garderobę i sypialnię Brzydki komin, niedobry komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 21.03.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Nie mów tak na niego bo jeszcze się obrazi i nie daj boże, tfu, tfu, tfu spsuje rzeczy martwe potrafią być zlośliwe Myślę, że trzeba wprowadzić w życie wersję hydraulika i pogodzić się z kominem.. A swoją drogą ciekawam gdzie u mnie wypadną jakieś nieoczekiwane słupy tudzież kominy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 21.03.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 ja bym chyba zrobila drugą z krótsza ścianką z luksferów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 21.03.2010 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Ścianka poniżej metra? Cała woda się wychlapie na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 21.03.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Ale chyba w założeniach Famelii krótsza ścianka z luksferów nie wchodziła w grę...Ale tak patrzę i żadnym sposobem nie wiem jak z 1,8 m na dlugości ściany i po odjęciu metra na ściankę z luksferów zostało przejście szerokości tylko 45 cm.. chyba, że ta szafa na wprost (to jest w ogóle szafa, czy zabudowa k-g?) tyle ma głębokości..A może jednak powrót do wersji 1?Jakie ta łazienka ma mieć przeznaczenie - główna, gościnna?bo może wcale tak bardzo większa umywalka nie jest niezbędna - zlikwidować półeczki aby nie utrudniały dostępu i jeśli umywalka ma być w zasadzie tylko do umycia rąk to powinna taka nieduża wystarczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 21.03.2010 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Nieduża jest ok, ale chyba nie w przypadku, gdy jest wciśnięta między ściankę a komin A wyszło tyle, bo: tynki, płytki, półki k/g. To będzie nasz jedyny prysznic i chciałabym, żeby był duży, dwuosobowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 21.03.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 ew. możesz przemyśleć luksfery + zamykane drzwi, albo całą ściankę ze szla, z częścią zamykaną? Szkoda tego miejsca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 21.03.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Femka, a jaka glebokosc ma komin? bo to 88 cm to chyba jego szerokosc.. Mnie ogolnie to pomysl majstra sie podoba, ladna umywalka, piekne lustro i masz wyeksponowane cos na co milo popatrzec a do tego miejsca przy umywalce od groma ... male umywalki sa okejos, pod warunkiem ze sa wyciagniete i maja przestrzen po obu stronach a jak wcisniesz umywalke w ta wneke, to nawet z myciem zebow bedziesz miala problemy ... tym bardziej ze jestesmy przewaznie praworeczni i ta reka bedziesz walic w luksfery.... nawet porzadnie oka sobie nie zrobisz, bo nie bedziesz mogla podniesc zgietej reki w poziomie zeby maskara pociagnac w tej wnece ktora by w ten sposob wyszla nie dawala bym otwartych polek, tylko zabudowe g-k z samymi drzwiami np sztuk dwie ... optycznie wyjdzie jakbys miala cala sciane co da wrazenie "duzosci" lazienki. o cos takiego mi chodzi jak po lewej stronie za kominkiem http://img709.imageshack.us/img709/4771/04145243777100.jpg http://img693.imageshack.us/img693/1200/01886243773800.jpg ps ja ze swoja goscinna lazienka ktora ma identyczne wymiary jak Twoja i tez tak wizualnie bedzie wygladac, to tez mam problem z ciasnota umywalki, bo jak nie mam komina - tak na scianie gdzie masz wc, u mnie sa drzwi i zostalo mi tylko zmniejszyc kabine... ale to nie jest nasza glowna i goscie beda musieli sobie z tym radzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 21.03.2010 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Femka, a jaka glebokosc ma komin? Rozumiem, że to do mnie Komin wystaje na 50 cm Troszkę może uda się zgubić to zabudową stelaża kibelkowego i szafkami po przeciwnej stronie Między ściankę a murek można by wrzucić np coś takiego: http://www.antado.pl/images/products/big/96a2f043d569c10d7faf5d5a5b882a52.jpg Umywalka też niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 21.03.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Do Ciebie, do Ciebie mi nieraz z lenistwa nie chce sie calych nickow pisac Takie szafki sa tez nie najgorsze, ale jednak zastanowila bym sie nad ta g-k - bo po pierwsze zabudowa byla by do samego sufitu od podlogi czyli zadnej dzury od spodu czy na gorze a po drugie, mysle ze wyszedl by balagan optyczny na tej scianie przez rozne wysokosci - bo zabudowa kibelka wyjdzie inaczej, kibelek jeszcze nizej, umywalka na innej i szafka jeszcze na innej ... i wcale nie bala bym sie tej szafki jezeli scianka kabiny byla by tez z g-k, tak przy luksferach nie widze tego - bo to nastepny obiekt. Ale mozesz zrobic takie drzwiczki drewniane jak na focie i dac taka szafke pod umywalke... wlasnie o tym myslalam, bo wteczas przesuniecie umywalki na komin mialo by optyczne uzysadnienie praktycznosci ze tak sie wyraze hihi ps ... pamietaj co Ci juz pisalam, nie patrz na cos co Ci sie podoba a nie odpowiada Twojej faktycznej sytuacji Ta dluga szafka wyglada tylko dlatego tak atrakcyjnie, bo wisi na plaskiej scianie i daje zludzenie zawieszonego w przestrzeni "prostokata pudla" - ale jak powiesisz takie cos w swojej wnece, to nie bedzei nic innego w efekcie jak normalna zwykla szafka do zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.03.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Qurczę, mam pustke w głowie... Tak pomyślałam ... czy aby na pewno prysznic musi zajmować całą tę ścianę? Może udałoby się "urwać" co nieco i obok wcisnąć wc, a w miejscu wc dać umywalkę, tam jest sporo miejsca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 21.03.2010 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 czy aby na pewno prysznic musi zajmować całą tę ścianę? Może udałoby się "urwać" co nieco i obok wcisnąć wc, a w miejscu wc dać umywalkę, tam jest sporo miejsca... Kibelek jest bardzo ważnym miejscem zadumy, refleksji i czytelnictwa i tam, gdzie go nam postawiłaś, musi być Poza tym podkreślę raz jeszcze: to będzie nasz jedyny prysznic i musi być przestronny i śliczny poza tym przez rok to będzie nasza jedyna łazienka. Mohag leniuchu, mądrze mówisz, lepsza szafka k/g tylko jak ja ją dopasuję do umywalki (bo chcemy kupić gotowca umywalka z szafką podwieszaną lub stojącą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 21.03.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 no juz nie mow mi, ze nie dopasujesz drzwiczek do szafki w kolorze szafki pod umywalke hihi musisz wybrac tylko standardowy kolor plyty drewnopodobnej czy innej klon, brzoze, dab - ciemny lub jasniejszy, wenge czy inny dziad up-date .. a jak wymyslisz sobie albo trafisz na calkiem odlotowa w kolorze szafke np grecno-rzymska jablon nakrapiana hihi, to poprostu drzwiczki wstawisz w kolorze sciany np biale, albo bez, albo cos jeszcze - plyt jest cala masa w kolorach i do sciany napewno dobierzesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts