myszonik 26.03.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Jestem za affron z woodenticem:) To adrono jakieś takie oklepane... A ze sprzętem i hydraulikiem przeraziłaś mnie nie na żarty.. o matko, przecież tego się nie da wszystkiego na raz ogarnąć i zaplanować np. tak aby wizja baterii odpowiadała technicznym możliwoścom jej zamontowania wg hydraulika Trzeba się po prostu pogodzić z tym, że czasami może za nas zdecydować przypadek, ale może to i lepiej, ja bym się jakoś na maksa perfekcyjnego świata chyba bała.. może dlatego, że sama mam tak dużo wad z niezorganizowaniem na czele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 27.03.2010 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Moi wykonawcy tez wszystko musieli mierzyć. Nic to, ze wszystkie baterie mają jakies schematy, albo standartowe przyłącza, trzeba "mierzyć". A i tak w przełączniku trzykierunkowym mam pomylone oznaczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 27.03.2010 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Mnie w ogóle wkurza to, że ja teraz mam wiedzieć, gdzie będą lampy (bo elektryk wchodzi), jaki będzie kolor płytek na podłodze (bo trzeba kuchnię wybierać) itp. Chyba nie jestem na to wszystko gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 27.03.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Prawda, elektryka jest bardzo ważna. Niby swoją bardzo przemyślalam, a jednak brak mi jednego światelka w kuchni nad blatem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 27.03.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 I Podłogi. Pojawił się nowy faworyt, Adorno Malaci. I teraz co zrobić? Połaczyć Affron z Woodenticem? http://www.modnalazienka.pl/images/affron_grafit_mat_65,5x65,5.jpg http://www.kerabo.cz/katalog/obklady/paradyz/Woodentic/nahledy/Woodentic_Brown.jpg Czy Affron z Adorno Malaci? u nas bedzie tak affron polpoler + woodentic brown badz + serenissima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 28.03.2010 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Serenissima to cudo, ale półka cenowa nie dla mnie Więc zostaje krzywy Woodentic lub Malaci. Dziś jedziemy gryzdać po ścianach kontakty i lampy. Już widzę, że o czymś zapomnę, czegoś nie przewidzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 28.03.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Famelia woodentic okolo 90 zl a serenissima 129 na allegro wiec nie jest tak tragicznie U mnie nie bedzie ich duzo wiec koszt tez az tak bardzo nie wzrosnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 28.03.2010 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Pomyślimy Czy oświetlenie schodów (mamy okno połaciowe nad nimi) w postaci led-ów co drugi stopień wystarczy? Czy musi być kinkiet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 29.03.2010 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Podnoszę - na co zwrócić uwagę kładąc instalację elektryczną? Jutro mam randez-vous z elektrykiem i zamęt w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 29.03.2010 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Podnoszę - na co zwrócić uwagę kładąc instalację elektryczną? Jutro mam randez-vous z elektrykiem i zamęt w głowie przemyś wszystkie potrzebne kontakty (okap w kuchni, pompy, piec itd w kotłowni, kominek też czesto potrzebuje zasilania) polecam wysokość właczników na wysokości opuszczonej dłoni i przemyśl jak beda się otwieraly drzwi, żeby włączniki nie wypadły po stronie zawiasów... gniazdka zewnetrzne - ogród (piła, kosiarka etc), przed domem (np. choinka?) i na pewno cos jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 29.03.2010 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Włączniki będą na 105cm i pilnowałam się strasznie, żeby przewidzieć wszystko. Ale jestem przekonana, że najbardziej oczywistej i najważniejszej rzeczy zapomniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka 14 29.03.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Właśnie za kilka dni będą montować mi schody i włącznik kinkietów wychodzi w połowie schodów tuż nad stopniem (idąc po schodach trzeba bedzie się schylić, włącznik będzie na wysokości kostki) normalnie największa wtopa w całej budowie teraz jak wszystko gotowe trzeba będzie przerobić Elektrycy myśleli że schody nie będą zaczynać się tak daleko Poza tym wydaje mi się że w kuchni mam trochę za dużo gniazdek nad blatem (do trzech jeszcze nic nie wtykałam) nigdy nie korzysta się z wszystkiego naraz Elektryk mówił żeby pomyśleć o wszystkim żeby potem nie dorabiać i takie tam... no i wyszedł nadmiar. Zaplanowanie instalacji elektrycznej to bardzo trudna sprawa. Mam nadzieje że tobie się uda wszystko przewidzieć i będziesz zadowolona. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 29.03.2010 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 A widzisz, ja się naczytałam, że gniazdek nigdy dość i nasadziłam ich pełno Przy blacie roboczym mam ich w sumie 6 A jeszcze myślę nad podprowadzeniem prądu do murowanej wyspy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka 14 29.03.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Ja też mam 6 szt nad blatem (dwie ramki po 3szt) ale nie sugeruj się mną, po prostu przemyśl dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.03.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 To może jeszcze dodam od siebie w sprawie instalacji elektrycznej - wyprowadzenie oświetlenia na tarasy i ganek przed domem oraz jakiś gniazdek na zewnątrz - na tarasie np. do radia czy komputera:)Pomyśl gdzie planujesz lampy stojące, aby dla nich też przewidzieć gniazdka.A i ja planuję w sypialni światło z możliwością wyłączenia przy łóżku. To samo myślę, że warto zrobić w większych pomieszczeniach np. salonie, aby móc włączyć przy wejściu, a wyłączyć np. na sofie.I wyprowadzenie zasilania do napędów rolet (o ile masz).Nic więcej mi się na razie nie przypomina.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 29.03.2010 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 I to właśnie jest straszne. Ja JUŻ mam wiedzieć, gdzie będzie stała lampa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 31.03.2010 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych,pełnych wiary, nadziei i miłości.Radosnego, wiosennego nastroju,serdecznych spotkań w gronie rodzinyi wśród przyjaciółoraz wesołego "Alleluja" http://i218.photobucket.com/albums/cc110/broadwaygirl23/Happy-Easter.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 31.03.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Wielu radosnych i niepowtarzalnych chwil na Święta Wielkanocne,serdecznych spotkań rodzinnych przy świątecznym stole,przyjaznych rozmów, miłych gestów i wszelkiej pomyślności życzy...Alunek http://buhh.pl/kartki/7/88.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 31.03.2010 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Moim towarzyszom doli i niedoli budowlanej:http://www.easter-decorations.biz/images/products/easter%20egg.jpgRadości, która dostrzega piękno małych rzeczy,Nadziei, która nie gaśnie, gdy marzenia wydają się zbyt dalekie, Pokoju, który koi, kiedy wszystko wyprowadza z równowagiWiary, która daje oparcie, kiedy bezradność przeraża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 31.03.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Famelio, dzięki za życzenia, masz i ode mnie jajecko! http://img638.imageshack.us/img638/4633/yczenias.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts