Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza stodoła - Dogodny c148a

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Niee kochana - w Stanach wystawiają Ci rachunek (jak nie masz pełnego super hiper ubezpieczenia). Ale wiesz za co płacisz. Bo jedna osoba pcha wózek, druga pyta czy dobrze się czujesz, trzecia pyta co ci podać a czwarta - zdejmuje zegarek z opuchniętej ręki i pilnuje, żebyś wiedziała, gdzie on jest. Natomiast ja nie wiem, na co idą moje składki. Ostatnio z usług szpitala korzystałam w 1994r. więc nie tracą na mnie dużo. ale i tak z moim szczęściem trafiam na niespełnionych masarzy i rzeźników.

Wiesz, ostatnio siedzialam w poczekalni czekajac na biopsje i tak sobie gadalysmy z babkami, zastanawiajac sie jak to jest... ze wszystkie placimy zus ale i tak wszystkie chodzimy prywatnie, bo szybciej, bo lepsza opieka ... tylko ze na koncu stwierdzilysmy, ze lepiej placic i byc zdrowym, bo Ci wszyscy smiertelnie chorzy potrzebuja tych naszych pieniedzy.

To tylko takie przemyslenia kobiet z grupy ryzyka, ktore czekaaly na wyrok :yes: i ktore moze maja na prywatne badania ale wiekszosc z nas nie wydlubala, by kasy na dlugotrwale leczenie.

Tak a propos - koleżanka po mastektomii jak usłyszała moją drugą już diagnozę powiedziała "Ja myślałam, że tylko onkologicznych pacjentów mają w d..." Tak naprawdę tylko chodząc prywatnie człowiek ma szansę być wysłuchanym i wyleczonym. Bo ja wskazywałam dokładnie facetowi gdzie boli i jaki to jest ból. Ale przecież najłatwiej wszystko zagipsować bez czytania opisu rtg. Za tydzień jadę do mojego endokrynologa prywatnie i wiem że będzie inaczej.

Famelio

współczuję strasznych przeżyć ze służbą zdrowia i trzymam kciuki za szybki i sprawny powrót do formy.

Na marną "pociechę" powiem, że nawet prywatnie niczego (tzn. jakości usługi medycznej) nie można być niestety pewnym...

Najgorsza jest ta świadomość, że w tym wypadku błędy mogą się odbić na zdrowiu...

Mohag leżałam 11, dołożyli 15 :( tyłek mam płaski i włóczka mi się skończyła ;) (uczę się szydełkować)

lasche dziękuję bardzo za takie szczęście - dyrekcja już pewnie szuka gałęzi na której mnie powiesi za te nieobecności ;) Nie potrafię się psychicznie wyluzować, praca mi się śni co noc :(