Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza stodoła - Dogodny c148a

Recommended Posts

Narzuta w stylu granny squares :) Jako że dziś leżę z obolałą nogą zdjęciem pochwalę się jutro - ale chyba na poprzedniej stronie pokazywałam moje kwadraciki (szaro-różowe). Już mam 150cm x 60cm :)

lasche ja się uczę z youtube, ale oczywiście - mogę Cię nauczyć :) Będzie pretekst do spotkania :)

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie puchło - myslałam, że tylko stłukłam stopę ;)

myszonik wg pracodawcy to nasz psi obowiązek pracować do krwi ostatniej ;) Praca nauczyciela jest specyficzna - bo pracujemy z małymi ludźmi. I takie opóźnienia to nie najlepsza sprawa. I ten stres nie pozwala mi się zrelaksować i skupić na rekonwalescencji :(

Fragment mojej granny squares narzuty - szkoda, że w mojej mieścinie nie mogę dokupić włóczki i praca stanie na czas nieokreślony :(

http://i590.photobucket.com/albums/ss350/Famelia/narzuta.jpg

Edytowane przez Famelia

Wow,

to Twoje pierwsze włóczkowe dzieło?

Zdolna jesteś. Przypominam sobie swoje nieudolne próby dziergania w nastoletnich latach i wychodziły mi jakieś koszmarki krzywe i nieestetyczne.

W czasach licealnych miałam ambicje robić swetry, dłubałam, dłubałam, wychodziły mi albo zbyt luźne, albo zbyt zbite i prezentujące się fatalnie. Moja mama więc kiedy wychodziłam wieczorem na imprezę czy do znajomych pruła mój fragment dzieła, dorabiała mniej więcej tyle samo i udawała, że to ja ten sweter robię:) Co ciekawe ja dłubałam cały tydzień, a ona tę samą ilość robiła godzinkę czy dwie wieczorkiem...

W podstawówce szydełkowałam suknie dla barbie ;) Potem na drutach robiłam kilometrowe szaliki. Sweter to moje marzenie (mąż z chęcią by taki założył).

A granny squares nauczyłam się z youtube ;) Jako, że nie ma moich włóczek, na razie spróbuję zrobić jakiś fikuśny komin wiosenno-jesienny ;)