Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza stodoła - Dogodny c148a

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Róża na front:

Fam, ja zakupilam sobie - Ania mnie podpuscila oczywiscie z tymi rozami hihi - biala pnaca roze Iceberg

http://www.xxlsklep.pl/assets/products/000/008/892/product/inc_sklep_foto.php_src_._zdjecia_roze_roza_pnaca_biala_iceberg_top.jpg?1271417719

rosnie to to 1.5 do 2m - ja chcialam nie za wysoko pnaca, bo chce ja w donicach na taras bach ... stanowisko sloneczne do pol cienia - w cieniu slabiej kwitnie troche ale pan mowil, ze ona tak obficie ze nie ma co sie za bardzo przejmowac zmiejszonym kwiatem. U mnie slonce na tarasie jest po 12 w lecie, to mysle ze bedzie spoko.

Aniu a jak juz tak sie do tych roz przyczynilas, to wdepnij do mnie, bo potrzebuje biale male roze i teraz nie wiem czy np miniaturowe np Nevade czy jakies plozace.

I więcej róż:

Na takie stanowisko nadaje się każda róża :)

Z czerwonych polecam Sympathie, stara, dość zdrowa odmiana o pięknych, ciemnoczerwonych, pełnych kwiatach.

Rośnie spora.

Rosarium Uetersen, różowa, zdrowa, kwitnie obficie i ładnie powtarza.

Piękna, nowsza jest Eden Rose, Nahema, Giardina, Jasmina.

Porcelanoworózowa New Dawn, ale bardzo śmieci płatkami, nie każdemu to odpowiada.

Z białych Ilse Krohn Superior, nowa Uetersener Klosterrose (wciąż u nas trudno dostępna) czy piękna Hella od Kordesa.

Tylko musisz pamiętać o tym, że róża pnąca będzie łysieć z czasem dołem, dobrze byłoby ją potem podsadzić czymś niższym, powojnikiem, lawendą, wyższą trawą ozdobną, na przykład rosplenicą.

Możliwości jest wiele :)

A, no i i trzeba ją posadzić pod lekkim kątem, żeby się oparła z czasem o ścianę a nie rosła pionowo ;)