mayadaski 19.03.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 jello! Nie maluj....mi sie takie podobaja;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 19.03.2011 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Z tym, że kolorystycznie pasują tylko do... ...kota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 19.03.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 :D:D do kota tez! na zdjeciu z Affronem tez ladnie wyglada:) moze tylko podlakierowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 19.03.2011 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 To samo mówi mój mąż Ale byłby to kolejny kolor niepasujący do niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 19.03.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 A na jaki kolor planowałaś pomalować? Ja mam białe, ale jeszcze nie zamontowane :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 19.03.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 maluje maluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 19.03.2011 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Jedyny słuszny obecnie - czyli biały Pomimo antracytowych drzwi Witaj Iwek w mych skromnych progach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 19.03.2011 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 my ostatnio w domu wymieniamy biale na drzewniane....opatrzyly mi sie po 10 latach:rolleyes: dzieciarnia strasznie je brudzi;) urabiam Pana Meza na przemalowanie duzego pokoju....cos slabo mi idzie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 20.03.2011 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 A dla mnie białe są najbardziej neutralne no i... ładne Brudzącej dzieciarni jeszcze nie mam tylko brudzący zwierzyniec, który nawet czarne by ubrudził Duży pokój masz biały że chcesz przemalować? My mamy białe ściany na dole i średnio się sprawdziły (przy ocierającym się o ściany psie m.in.) i teraz szukam kolorów, które nie wprowadzą zamętu w chałupie... A tu sobie wkleję odpowiedź Naczelnej Ogrodniczki W tym ogrodzie niczego nie ma. Nie wiem jakie są preferencje, jaki styl ma byc ogrodu, ale po otoczeniu widzę, że gleba to suche piaski. Czyli najlepiej pasują: świerk kłujący (maigold, białobok), jałowce (np. blue Alps), szczodrzeńce, niewielkie sosny (np. Oculus Draconis, Satelit) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 20.03.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Ja bym nie malowała. Pomalować zawsze zdążysz A na poważnie to listwy już mi spędzają sen z powiek (choć będę je pewnie miała za jakiś rok), ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak dobrać listwy i położyć w miejscach, gdzie będzie się łączyć dębowa deska olejowana z antracytowym gresem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 20.03.2011 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 ...i wtedy do finału przejdą li i jedynie białe listwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 20.03.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Duży pokój masz biały że chcesz przemalować? My mamy białe ściany na dole i średnio się sprawdziły (przy ocierającym się o ściany psie m.in.) i teraz szukam kolorów, które nie wprowadzą zamętu w chałupie... Duzy pokoj gdyby byl bialy to by zostal;) to moj ulubiony kolor .....jest kolor Marrakesh...lo matko! mam juz go dosyc, bo strasznie daje po oczach:rolleyes: z tych ogrodowych zapedow to bede zapewne miala podobne do Twoich...zamki z piasku moge stawiac......wiec najwyzej jakies trawy podobne do tych co w Lebie okolo plazy rosna:D:D no i sosny jak na Bory Tucholskie i Zaborski Park przystalo:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 20.03.2011 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 (edytowane) To zerknij na tę sosnę Oculus Dragonis - jest boska Porada posiadaczki boskiego wrzosowiska: Posadź w specjalnej ziemi na wrzosowiska - może być jak do rododendronów czy azalii Jedna odmiana min 5 sztuk. Posadź nie tylko wrzosy a i wrzosćce - beda kwitly w kwietniu, brukentalie - kwitnie w lipcu, jalowce skalne - ja mam Blue Arrow, moze byc Sky Rocket- zobacz u mnie, obok mam pierisy, a z drugiej strony rododendrony, blisko mam azalię, modrzewnice. Zasyp kora naokolo. Ja kupiłam taka drobną kore i pozbierałam szyszki sosnowe. Mam też obok golterię rozesłana i Hebe Edytowane 20 Marca 2011 przez Famelia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 20.03.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 ...i wtedy do finału przejdą li i jedynie białe listwy ja bym się nie sprzeciwiała, ale małż postawił stanowcze veto. Tzn. przyparł mnie do ściany, że mogą być jak będę je na bieżąco i bardzo systematycznie czyścić żeby jego oka nie raził brud na nich, co znając oko małża-pedanta oznacza, że codziennie słyszałabym, że listwy są brudne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 20.03.2011 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Aaa to insza inszość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 20.03.2011 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Taką chcę balustradę - z murowanym przerywnikiem - bo 11m poziomych desek będą zbyt monotonne:http://i590.photobucket.com/albums/ss350/Famelia/balustrada2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 20.03.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Ale się dzieje u Cię Super garaż, mój mąż patrzący mi akurat przed chwilą przez ramię stwierdził, że niektórzy nawet tak w domach nie mają Bardzo mi się pogoda ta barierka, cacuszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 21.03.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Szałowa balustrada. Zapisuję jako inspirację, bo też chcę drewniane, a ja mam małe balkoniki to bez murku będzie ok. I płot zrobiłabym sobie wtedy z kamienia z takimi samymi deskami między słupkami. To jest myśl! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 21.03.2011 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 ja bym się nie sprzeciwiała, ale małż postawił stanowcze veto. Tzn. przyparł mnie do ściany, że mogą być jak będę je na bieżąco i bardzo systematycznie czyścić żeby jego oka nie raził brud na nich, co znając oko małża-pedanta oznacza, że codziennie słyszałabym, że listwy są brudne.... :D:D ja bym mojego zabila i wypatroszyla, gdyby cos na temat brudu w domu powiedzial:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 21.03.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 :D:D ja bym mojego zabila i wypatroszyla, gdyby cos na temat brudu w domu powiedzial:p Ja tego nie robię, bo zasadniczo ja z tych, którym drobny brud, do którego się nie kleję oraz bałagan nie przeszkadzają, zaś małżon pedancik i to on odpowiada za kwestie porządkowe w domu. Tzn. ja mam "w kontrakcie" sprzątanie jednej łazienki, a pozostałe porządki on, więc chyba nie powinnam się w ogóle odzywać, skoro bunt powstał tylko przy białych listwach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts