Iwek 11.05.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Urodziny miałaś, czy spóźniony święty mikołaj ??? Kurde blade, a ja tu zwykłym zelmerem naszym krajowym się muszę zadowalać ehhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 11.05.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Oooo ja też zazdroszczę On pomarańczowy czy czerwony? .. w tym zachodzącym, prawie letnim słońcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 11.05.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 No to ja też pozazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 11.05.2011 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Prezent urodzinowo-rocznicowy od rodziców Klasyczny czerwony No a jak już Was trochę poszczułam, to pora się przyznać... On jest z USA a więc na 110V I niby mam w kuchni gniazdko podpięte do transformatora, ale niestety nie przewidzieliśmy uziemienia Tak więc mamy dwie opcje: albo wymiana wtyczki na polską i podłaczenie do tego gniazdka z transformatorem, albo zakup przejściówki z tymże fakin uziemieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 11.05.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 ZAdje się łatwiej kupic przejściówkę mój małz sobie zakupił wiertarke i też dokupował takie cudo jak przejściówka:) na allegro zdaje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 13.05.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 (edytowane) cudowny Edytowane 13 Maja 2011 przez lasche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 13.05.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 eeeeeee tam....taki czeeeeerwwwoooony!! to tak z zazdrosci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 15.05.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Cudeńko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 15.05.2011 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Dziękujemy. Czerwony, ale ciasto na pizzę zrobił na złoty medal Pewnie robi to samo, co inne miksery, ale nadrabia wyglądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 15.05.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 No ba, wygląd ma nieziemski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 06.06.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Co tam słychać? Jak się spisuje cudaczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 08.06.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Agnieszko, gdzie przepadłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efrozena 11.07.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 A zdradzisz co to za drzwi piękne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 11.07.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Aga, gdzie jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 11.07.2011 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Jestem, przepraszam - u nas nic budowlanego się nie dzieje, stąd moje milczenie. Ale do Was zaglądam codziennie Dziś wyjeżdżamy na małe wakacje, ale po powrocie może coś ruszy w kwestii barierek balkonowych (wreszcie ) Wszystkim tu zaglądającym życzę pogody (meteorologicznej i ducha) i pokazuję moją passiflorę i oleandra, które kwitną na tarasie: http://i590.photobucket.com/albums/ss350/Famelia/passi-1.jpg http://i590.photobucket.com/albums/ss350/Famelia/olek.jpg efrozena drzwi wewnętrzne to DRE okleina dąb szary ryfla a modele to bodajże piano z jakimś numerkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emarti 11.07.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Witam Wszystkich, jestem nowa:-) i zaczynam budowac też dom dogodny. Powiem szczerze, że boje sie tego projektu bo jestem "zakręcona i pystakata ;-)" a mój mąż spokojny i łagodny - to doskonały dułet ale w domu ale do budowy domu nie bardzo- tak mi się wydaje. Mąż się uparł na budowę i miał robic to SAM, bo ja nie mam czasu bo zajmuje sie naszą córką i praca zawodową. Obiecał, że zajmie się wszystkim ale jak do tego momentu to ja biegam po urzędach, pozwoleniach, ekupach murarskich i widzę, że będzie to na Naszej glowie a miałam nie odczuć budowy.... ale sorka, że Was zanudzam, do sedna sprawy juz przejdę. Byliśmy u murarza i zawołał ok 25 tyś za robociznę- budowę (WIELKOPOLSKA) - prócz ciesli i dekarza. Nie dowiedziałam się nawet ile tych dwóch pozostałych Panów weźmie tylko poszłam do firmy muraskiej - zawodowej i tam poprosiłam o wycenę budowy, do stanu surowego otwartego( bez okien, z dachówka na dachu) za całość z materiałami zawołał 265tyś + 8 VAT. Wydaje mi się to dużo, ale czy to rozsądna cena czy mam szukać cieśli itp i taniej wyjdzie samemu budować? Bo my jakoś stwierdziliśmy, że taki stan to 200tyś powinno się zamknąć, ale to gdybanie laika. Proszę odpowiedzcie! Pozdrawiam Elwira Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 11.07.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 witam, ja jestem po wrażeniem dodatków tych naszych polskich ludowych, a co do marzeń to skradłaś moje może też kiedyś dostanę taki prezent kitchen Aid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BarbKaz 29.07.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Witam Wszystkich, jestem nowa:-) i zaczynam budowac też dom dogodny. Powiem szczerze, że boje sie tego projektu bo jestem "zakręcona i pystakata ;-)" a mój mąż spokojny i łagodny - to doskonały dułet ale w domu ale do budowy domu nie bardzo- tak mi się wydaje. Mąż się uparł na budowę i miał robic to SAM, bo ja nie mam czasu bo zajmuje sie naszą córką i praca zawodową. Obiecał, że zajmie się wszystkim ale jak do tego momentu to ja biegam po urzędach, pozwoleniach, ekupach murarskich i widzę, że będzie to na Naszej glowie a miałam nie odczuć budowy.... ale sorka, że Was zanudzam, do sedna sprawy juz przejdę. Byliśmy u murarza i zawołał ok 25 tyś za robociznę- budowę (WIELKOPOLSKA) - prócz ciesli i dekarza. Nie dowiedziałam się nawet ile tych dwóch pozostałych Panów weźmie tylko poszłam do firmy muraskiej - zawodowej i tam poprosiłam o wycenę budowy, do stanu surowego otwartego( bez okien, z dachówka na dachu) za całość z materiałami zawołał 265tyś + 8 VAT. Wydaje mi się to dużo, ale czy to rozsądna cena czy mam szukać cieśli itp i taniej wyjdzie samemu budować? Bo my jakoś stwierdziliśmy, że taki stan to 200tyś powinno się zamknąć, ale to gdybanie laika. Proszę odpowiedzcie! Pozdrawiam Elwira Witam Budujemy Dogodnego, więc przeglądam wątki o nim. W 2011 zrobiliśmy SSO z dachówką i pełnym deskowaniem , okna dachowe, bez okien pionowych, ale z WC, ochroną itd. wyszło ok. 170 tys. brutto. W tym : Ekipa budowlana z dodatkami wzięła 50 tys. za robotę, dekarz ok. 5-6, reszta to materiał. Nie wliczyłam papierkologii. Wykonawcy z polecenia - woj. pomorskie. Okna z tarasem szacowano na ok. 15-20 tys. w zależności od standardu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 05.08.2011 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Myśmy trochę zmienili projekt - a przede wszystkim podpiwniczyliśmy go. Więc chyba nam wyszły zupełnie inne cyfry (ale musiałabym zapytać męża). Tymczasem korzystając z pogody bawimy się w ogrodzie. Od frontu mąz położył cegły:http://i590.photobucket.com/albums/ss350/Famelia/1-18.jpgJednak okrąg był za duży i trzeba było go zmniejszyć:http://i590.photobucket.com/albums/ss350/Famelia/vv.jpghttp://i590.photobucket.com/albums/ss350/Famelia/xx-1.jpgWewnątrz posiejemy trawę, a na zewnątrz będą byliny i krzewy (czyli tradycyjnie robimy na opak). Bo spodobało mi się to:http://www.debraprinzing.com/wp-content/uploads/2008/08/circleingarden.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 05.08.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Ale fajny pomysł czekam na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts