browcofil 27.09.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Zamarzyła nam się w sypialni boazeria na jednej ze ścian (konkretnie za łóżkiem), kładziona poziomo. W zasadzie to nawet bardziej odpowiada nam deska elewacyjna, bo jest szersza. To wszystko nie problem. Problemem jest to, że chcemy deskę jesionową, bo i na podłodze będzie jesion. Macie pomysł gdzie w okolicach Poznania można taką zdobyć? Ewentualnie, czy uważacie, że jesion na podłodze i deska sosnowa na ścianie będą się "gryzły"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 27.09.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 a moze zrob egzotyk na scianie, sa takie gotowe panele elewacyjne np w dlh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
browcofil 28.09.2009 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 to już jednak zmiana koncepcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 30.09.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 a propos boazerii, słuchajcie, czy wystarczy pomalować z jednej strony? Mi akurat chodzi o boazerię na sufit na poddaszu (po niej folia i wełna). W moim przypadku to będzie dobrze ponad 1000 deseczek i szczerze mówiąc opcja jednostronna robi mi wielką różnicę. Nie wiem tylko czy tak będzie bezpiecznie. Dowiedziałam się, że szarzenie drewna nie wpływa na jego właściwości, a mi rybka czy ono po wewnętrznej stronie będzie śliczne czy nie. Zresztą i tak oheblowane jest z jednej strony, więc malowanie tych drzag to byłaby dorga przez mękę. Miałam lakierować tylko z zewątrz, ale zapytać nie szkodzi... Wystarczy z jednej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts