Gość 27.09.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 w dniu 26 wrzesnia Karpiel-Bułecka i Zakopower deportowani z USA w tym samym dniu -zatrzymanie Polańskiego http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Amerykanska-TV-zatrzymanie-Polanskiego-moze-miec-charakter-polityczny,wid,11536398,wiadomosc.html przypadek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 27.09.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Znów nam jankesi pokażą miejsce w szeregu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 27.09.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Wchodzimy im do dupy a oni faktycznie mają nas w dupie.Wprowadzić wizy dla sukinkotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 27.09.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 miałam właśnie napisać coś o sprzedajnej i naiwnej d..... , ale widzę, ze koledzy mnie ubiegli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 27.09.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 przypadek ? nie, to wynik rozmów naszej głowy z ich głową przy obiedzie parę dni temu na jednym szczycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.09.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 ... Wprowadzić wizy dla sukinkotów. kilka lat temu uprowadzili czterech Polaków z Niemiec /Hamburg 1994/ do USA i chcąc im wytoczyc proces o próbe handlu pistoletami /Wałęsie chyba tylko zawdzięczają Polacy uwolnienie ...?/ natomiast Mazura - podejrzanego o zlecenie zabójstwa Papały - nie chca wydac ... ichnia demokracja ... przypadek ? nie, to wynik rozmów naszej głowy z ich głową przy obiedzie parę dni temu na jednym szczycie myślisz ...? fakt, ze Kaczyński jest nieobliczalny w słowach i mógł o coś nieopatrznie prosic ... /np. o zniesienie wiz dla Polaków albo jakies rakiety czy częsci zamienne do psujących sie F16/ a tamten znów mógł sie zdenerwowac głupią gadką i teraz sie wyżywa na Polańskim ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 27.09.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Ponoć Barak nic nie wiedział. No i Polański to tera żabojad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 27.09.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 myślisz ...? fakt, ze Kaczyński jest nieobliczalny w słowach i mógł o coś nieopatrznie prosic ... /np. o zniesienie wiz dla Polaków albo jakies rakiety czy częsci zamienne do psujących sie F16/ a tamten znów mógł sie zdenerwowac głupią gadką i teraz sie wyżywa na Polańskim ... niezłe , niezłe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.09.2009 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Ponoć Barak nic nie wiedział ... oj, biedaczek .... to chyba podobnie jak Szmajdziński /były minister obrony / czy Siemiatkowski / były szef słuzb specjalnych/ ...? wyobraź sobie, ze nieboracy nic, a nic nie wiedzieli co sie wyprawia z więźniami arabskimi w naszym kraju w Kiejkutach ... /na słynnym "szlaku tortur" Afganistan - Uzbekistan - Kiejkuty- Maroko - Guantanamo ... / ... No i Polański to tera żabojad. czy ja wiem czy teraz ... Polański urodził się 18 sierpnia 1933 w Paryżu jako Raymond Roman Liebling ... tera to On może zostać Najsławniejszym Pedofilem Świata - dzięki amerykańskiej reklamie ... niezłe , niezłe.... a dziękuję, dziękuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 28.09.2009 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 z drugiej strony o co w sumie chodzi... Pedofilia to pedofilia. Jest sie czym przejmowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 29.09.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Dla mnie przypadek. A co do Polańskiego, to jestem zniesmaczona tymi obronnymi mowami "ludzi ze środowiska". Moim zdaniem popełnił wstrętny czyn, za który unikał odpowiedzialności wystarczająco długo (czemu tak długo?). Robienie z Polańskiego ofiary jest pomyłką. Dodam, że lubię jego filmy (Gorzkie gody to jeden z moich ulubionych), ale nie zmienia to faktu, że sie brzydze tym, co zrobił. Pedofilia powinna być surowo karana, ale to już zupełnie odrębny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.09.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 to beztroskie rzucanie okresleniem pedofil, to jednak nie jest takie pewne. Mało kto z was pamięta lata od 68 roku, od protestów studenckich, hippisów i ich poglądy oraz zachowania. Ich styl życia, wolną miłość i pogardę dla drobnomieszczańskiej moralności. Na tej fali zmiany podejścia do moralności, bohema artystyczna miał swoje lekko rozluźnione standardy moralne, które nie całkiem przystawały do obecnych. W tamtych czasach niemal nie istniało słowo pedofil. Biorąc również pod uwagę fakt, że powszechnie palono marychę, oraz, że ofiara Polańskiego była (już!) modelką i to w dodatku taką, której matka wepchnęła ja niemal do łóżka Polańskiego, to mógł on nie znać jej wieku, a więc jesli pedofil, to taki mimochodem, więc to trochę inny obraz, prawda? Zresztą i dzisiaj w Hollywood panuje trochę inna moralność i jakoś nikogo to nie szokuje.Te wszystkie fakty zresztą były uwzględnione w umowie sędziego z Polańskim, który przyrzekł uniewinnienie w zamian za przyznanie się do winy. I tylko dlatego Polański się przyznał. Później jednak sędzia zmienił zdanie, już po przyznaniu się i zamiast zwolnienia przyszykował Polańskiemu proces pokazowy, na którym chciał zrobić karierę. Czyli umowę złamał.Stąd całe dzisiaj zamieszane. PS. Chociaz to Polanski jest autorem słynnego powiedzenia: "kobieta może mieć nawet i piętnaście lat, byle młodo wyglądała" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.09.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Pamiętam niedawny proces śp. Michela Jacksona, z którego też zrobiono pedofila. Zresztą biję się w piersi, bom sam był tego pewien. I co? okazało się, że to zapobiegliwa mamusia chciała skubnąć parę milioników, więc zaaranżowała całe przedstawienie, a pan sędzia złapał lep bo też postanowił na tym koniu wjechać do historii amerykańskiego sądownictwa.Trochę pokory proponuję tym, co już rzucają kamienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 29.09.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 W tym wypadku rzucę kamień bez cienia pokory. Choćby dlatego, że głupota matki tej dziewczyny nie może być okolicznością łagodzącą. Bo by to znaczyło, że można bezkarnie wykorzystywać dzieci z patologicznych rodzin, w których tego typu zachowania to norma. W danym układzie Polański był dorosły i to on powinien sobie zdawać sprawę z tego, co robi. Skoro wtedy był przyjęty "taki" styl życia, to po co uciekał. powinien być przekonany, że nie zrobił nic złego. Stan po spożyciu alkoholu czy narkotyków jest moim zdaniem okolicznością obciążającą, a nie łagodzącą. No i czysta biologia. Trzynastoletnia dziewczynka choćby nie wiem jaka rosła była, to wybaczcie, ale różni się od osiemnastolatki. Dlatego dla mnie tłumaczenie, że ktos myślał, ze 13latka jest dorosła, jest godne pozałowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.09.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 No i czysta biologia. Trzynastoletnia dziewczynka choćby nie wiem jaka rosła była, to wybaczcie, ale różni się od osiemnastolatki. Dlatego dla mnie tłumaczenie, że ktos myślał, ze 13latka jest dorosła, jest godne pozałowania. Amalfi, to nie Polska i nie ta biologia. Kobiety z tej strefy klimatycznej w wieku 12 lat sa bardziej "kobiece" niż nasze 16-tki. Tylko, że to wiedzieli miejscowi, a nie przybysz z Europy. A skoro głupota matki uwazasz, ze obciąża Polańskiego... życzę Ci zdrowia. Dla mnie Twoje poglądy są podobne do oceny dzisiejszej średniowiecznych tortur, ze niecywilizowane. Tyle, że to dzisiejsza ocena, a wtedy, to była norma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 29.09.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 No i czysta biologia. Trzynastoletnia dziewczynka choćby nie wiem jaka rosła była, to wybaczcie, ale różni się od osiemnastolatki. Dlatego dla mnie tłumaczenie, że ktos myślał, ze 13latka jest dorosła, jest godne pozałowania. Amalfi, to nie Polska i nie ta biologia. Kobiety z tej strefy klimatycznej w wieku 12 lat sa bardziej "kobiece" niż nasze 16-tki. Tylko, że to wiedzieli miejscowi, a nie przybysz z Europy. A skoro głupota matki uwazasz, ze obciąża Polańskiego... życzę Ci zdrowia. Dla mnie Twoje poglądy są podobne do oceny dzisiejszej średniowiecznych tortur, ze niecywilizowane. Tyle, że to dzisiejsza ocena, a wtedy, to była norma. Nie uważam, że głupota matki obciąża Polańskiego. Troche Stasiu od ogona podszedłeś Uważam, że przyzwolenie rodziców na uprawianie seksu czy prostytucję swoich nieletnich dzieci nie może być usprawiedliwieniem dla pedofila, a to chyba różnica. Co do biologii, to wierz mi, widać różnice. Ale to, że nie wiesz o czym mówię, tylko o Tobie dobrze świadczy Mówisz, że inne czasy, inna strefa klimatyczna... Polański był z "naszej" strefy i powinien pamiętać, nawet jak się zachłysnął po amerykancku, że spanie z trzynastolatką jest be. 30 lat temu nie było to normą (zapytałam specjalnie ojca, ale w sumie to nie musiałam, bo ja wtedy byłam mniej więcej w wieku tej dziewczynki i nie przypominam sobie, aby mnie ktoś spijał i gwałcił). Wręcz przeciwnie. W tamtych czasach 13 letnie dziewczynki były uważane za bardzo dziecinne. Nikt mnie nie przekona, że istnieje jakiekolwiek wytłumaczenie takiego zachowania starego chłopa wobec dziecka. I wstyd mi, że polski rząd (premier sie podobno wypisał z tych działań) bierze udział w krucjacie o ułaskawienie. Bo jak to o nas świadczy? Tobie też życzę zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 29.09.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 a on ją spił i zgwałcił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 29.09.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 a on ją spił i zgwałcił? Pewnie wszystko to kwestia definicji I tego, czyja wersja bardziej wiarygodna. http://www.film.gildia.pl/news/2009/09/gazeta-zeznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.09.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 a on ją spił i zgwałcił? Nie kumasz czaczy, ona go spiła i zgwałciła a potem udawała że nie wie o co kaman. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.09.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Nikt mnie nie przekona, że istnieje jakiekolwiek wytłumaczenie takiego zachowania starego chłopa wobec dziecka. I wstyd mi, że polski rząd (premier sie podobno wypisał z tych działań) bierze udział w krucjacie o ułaskawienie. Bo jak to o nas świadczy? 1. Trza wiedzieć, że to dziecko 2. A z tym, to akurat myślę podobnie 3. Spróbuj rozróżnić fakt, że ja tylko podnoszę wątpliwości, natomiast nie twierdzę, że gość jest czysty. Bo w sumie, to my i tak za mało wiemy, żeby wydawać werdykt. I stąd moja wstrzemięźliwość (vide: Michael Jackson) Howgh! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts