Zochna 03.10.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 A gdybys sie przestala starac ? Wyrazac kulturalnie ? To co by sie stalo ? to w ogole nie wchodzi w grę odebralam staranne wychowanie w panstwowej szkole, z pelnym socjalem, fluoryzacją zębów i mlekiem na duzej przerwie. i nie lubie jak ktos ryczy - niezaleznie od wyznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 03.10.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Chyba dlatego że z Górnego Śląska jestem a nie z Pragi to nicht vestehen co wyżej.No ale My ze Schlezin to nie musimy verstehen wszystkiego co piszą ....prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 03.10.2009 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Tylko mnie nie zalamuj ....... Facet pod 40che nie odroznia dziecka od doroslej baby , ty nie fersztejen - czyli co ? Biali facecie po 35 juz tak calkiem bez mozgu i bez nadzoru biegaja po ulicach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 03.10.2009 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 ............................................... trudno tez nie patrzec na wyczyn polanskiego w oderwaniu od owczesnych czasow - dzieci kwiaty i generalne liberalne podejscie do obyczajow powiedzmy podowczas. Mysle sobe, ze mamusia ofiary zasluguje na podobny osad jak polanski. Zawsze sa jakies okolicznosci lagodzace......... Tylko, ze liberalnie to jest caly czas........a narkotyki chodzily, chodza i beda chodzilc ....ale jednak nieczesto sie slyszy zeby facet nie odroznil dziecka od kobiety - i jeszcze zaslanial sie tym, ze miala cienie na powiekach ....... A jesli juz cos takiego sie slyszy - to kojarzone jest jednoznacznie . Jesli tak by sie stalo w melinie pijackiej - no, wiadomo ......dno fizyczne i moralne. Ale ze R E Z Y S E R i A R T Y S TA to widocznie musialo tak byc ........i nic nam do tego . Ale ja go nie zamierzam tu sadzic - wisi mi . Jako obywatel zyczylabym sobie zeby stawil sie na wezwanie sadu - jak kazdy - i wysluchal co ma mu do powiedzenia lawa przysieglych . - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
language 03.10.2009 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Liczylam, ze odpowiesz na post Language Polanski spent 42 days in prison for diagnostic tests..... i.................. ps. ławniczka potrafi tylko, opowiesci si-fi w klawiature stukac. Lol - diagnostic tests to on mial w szpitalu psychiatrycznym - , a nie - w a r e s z e s c i e .... czy w wiezieniu . zanim coś napiszesz to zaznajmi się z tematem. Czy mam również wymienic nazwe wiezienia? Byle głąb z minimalna znajomością angielskiego, to może sprawdzic. i jeszcze jedno. Gratulacje znajomości j. angielskiego. A diagnostic test is any kind of medical test. Widze, że szkoda czasu na wklejanie ang. cytatów, bo jesteś noga. ps. teraz już w ojczystym......nastepnie sędzia zrobił Polańskiego w banbuko, co do wcześniejszych ustaleń. Dobranoc wszystkim czytającym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 04.10.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 ps. teraz już w ojczystym......nastepnie sędzia zrobił Polańskiego w banbuko, co do wcześniejszych ustaleń. . Tyle, ze Roman najpierw zrobil w "banbuko" trzynastolatke. Nie obchodzi mnie, czy sama mu sie podstawila za namowa mamy i czy byly inne czasy i czy byly czasy wolnej milosci. Zasady moralne az tak sie nie zmieniaja. List polskich artystow w obronie Polana jest dla mnie czyms zenujacym i nawet przerazajacym (kiedy duza grupa ludzi solidarnie przyzwala na cos obrzydliwego, brrrr). Sluchalem wypowiedzi A. Holland... za takie farmazony nie bede ogladal jej filmow (a Janosika to juz na pewno!). P.S. Niektore posty w tym watku zaskakuja mnie swoja trescia. Absurdalne porownanie do Jadwigi i Jagielly zapodane przez anSi jest, lagodnie mowiac, przekombinowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 04.10.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Widze, że szkoda czasu na wklejanie ang. cytatów, bo jesteś noga. Jak sie wkleja cytat, to nalezaloby podac zrodlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 04.10.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 ... Nie obchodzi mnie, czy sama mu sie podstawila za namowa mamy i czy byly inne czasy i czy byly czasy wolnej milosci. Zasady moralne az tak sie nie zmieniaja. ... P.S. Niektore posty w tym watku zaskakuja mnie swoja trescia. Absurdalne porownanie do Jadwigi i Jagielly zapodane przez anSi jest, lagodnie mowiac, przekombinowane. No to zmieniaja sie czy nie?? Bo jakos mam odczucie, ze punkt widzenia etc... Konczy sie weekend, na jego koniec link do bardzo ciekawego - wg mnie - bloga a tam oddajacego moj jak najbardziej osobisty stosunek do sprawy Polanskiego wpisu FREE POLANSKI. http://pieknitrzydziestoletni.blox.pl/htmly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
language 04.10.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 ps. teraz już w ojczystym......nastepnie sędzia zrobił Polańskiego w banbuko, co do wcześniejszych ustaleń. . Tyle, ze Roman najpierw zrobil w "banbuko" trzynastolatke. Nie obchodzi mnie, czy sama mu sie podstawila za namowa mamy i czy byly inne czasy i czy byly czasy wolnej milosci. Zasady moralne az tak sie nie zmieniaja. List polskich artystow w obronie Polana jest dla mnie czyms zenujacym i nawet przerazajacym (kiedy duza grupa ludzi solidarnie przyzwala na cos obrzydliwego, brrrr). Sluchalem wypowiedzi A. Holland... za takie farmazony nie bede ogladal jej filmow (a Janosika to juz na pewno!). P.S. Niektore posty w tym watku zaskakuja mnie swoja trescia. Absurdalne porownanie do Jadwigi i Jagielly zapodane przez anSi jest, lagodnie mowiac, przekombinowane. sprawa rozbija sie o plea bargain i jest dla mnie oczywiste, ze jesli ktos godzi sie przyznac do czegos za okreslony wyrok, to da noge jesli druga strona chce postapic przeciwnie.Jest roznica przesiedziec kilka tygodni w pace , albo 50 lat.... czy zasady moralne sa takie same , chyba tak , ale ich interpretacja troche inna.Z tego co wyczytalem to w stanach w tamtych latach policja eskortowala pijanego kierowce do domu , teraz aresztuje.Nie to , ze to oni prowadzili , tylko on sobie jechal....a strawy typu Polanski tez mialy inne podejscie jak dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
language 04.10.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Widze, że szkoda czasu na wklejanie ang. cytatów, bo jesteś noga. Jak sie wkleja cytat, to nalezaloby podac zrodlo. czy zmieni to , ze pewna osoba zaprzestanie pisania wlasnych wyssanych z palca fantazji na kazdy temat? wszystko jest publiczne , od archiwum prasowego z tamtych lat do dzisiejszych....mozna nawet jesli ktos jest ciekawy, przeczytac sobie orginalne akta apr-1977 NO.A-334,1139 State of California. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 04.10.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 - na podstawie jasia i Malgosi Jana Brzechwy. .....................zara , trzeba naniesc poprawki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 04.10.2009 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Widze, że szkoda czasu na wklejanie ang. cytatów, bo jesteś noga. Jak sie wkleja cytat, to nalezaloby podac zrodlo. czy zmieni to , ze pewna osoba zaprzestanie pisania wlasnych wyssanych z palca fantazji na kazdy temat? wszystko jest publiczne , od archiwum prasowego z tamtych lat do dzisiejszych....mozna nawet jesli ktos jest ciekawy, przeczytac sobie orginalne akta apr-1977 NO.A-334,1139 State of California. A to ciekawe, bo w sieci wlasnie kraza zeznania R. Polanskiego z 1977r., w ktorych pod przysiega zeznaje, ze wiedzial, ze dziewczyna ma 13 lat. Prawdziwe czy nie? Bo jesli tak, to argument o tym, ze nie mial pojecia i ze dziewczynka wygladala na 20 latke upada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 04.10.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Konczy sie weekend, na jego koniec link do bardzo ciekawego - wg mnie - bloga a tam oddajacego moj jak najbardziej osobisty stosunek do sprawy Polanskiego wpisu FREE POLANSKI. http://pieknitrzydziestoletni.blox.pl/htmly W tym wpisie jest cos o przedawnieniu. Owszem jest w Stanach przedawnienie, jednak ( z tego, co wiem - jesli cos jest nie tak, prosze bieglejszych w amerykanskim prawie stanowym o poprawke) gdy opusci sie stan, w ktorym popelnilo sie przestepstwo bieg przedawnienia ulega zatrzymaniu- dlatego w tej sprawie przedawnienia nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
language 04.10.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Widze, że szkoda czasu na wklejanie ang. cytatów, bo jesteś noga. Jak sie wkleja cytat, to nalezaloby podac zrodlo. czy zmieni to , ze pewna osoba zaprzestanie pisania wlasnych wyssanych z palca fantazji na kazdy temat? wszystko jest publiczne , od archiwum prasowego z tamtych lat do dzisiejszych....mozna nawet jesli ktos jest ciekawy, przeczytac sobie orginalne akta apr-1977 NO.A-334,1139 State of California. A to ciekawe, bo w sieci wlasnie kraza zeznania R. Polanskiego z 1977r., w ktorych pod przysiega zeznaje, ze wiedzial, ze dziewczyna ma 13 lat. Prawdziwe czy nie? Bo jesli tak, to argument o tym, ze nie mial pojecia i ze dziewczynka wygladala na 20 latke upada. Ja opieram sie na faktach, czyli zgodzil sie na plea bargain i to chyba sprawe rozwiazuje, a jak naprawde bylo , to tylko wie Polanski i dziewczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 04.10.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 - na podstawie jasia i Malgosi Jana Brzechwy. Chor - spiewa przestepujac z nogi na noge majac nadzieje na 1sze miejsce w " Mam talent" : - Beeeeedzie siedzial czy nie sieeeeedzial Dostal mu sie niezly przeeeeeeeeedzial la ala la l szwajcarskiiiiiiiii la lla Tez bysmy tak chcieli ! la la la la la o le ! Ale zesmy nei umieli .................o la ! Dep Stanu USA ( szczerzac strasznie kly Sprawiedliwosci , nieco sprochniale po 30 latach ) tez spiewa : - Dawno mialem na cie chrapke i wpadles w moja pulapke ! Polanski - bez wiekszych nadzieii na 1sze miejsce w " Mam talent" - spiewa - Ale jestem dzieckiem drwala ! Tata jesc mnie nie pozwala ! ! ! Dep Stanu - szczerzac itp - spiewa : - Trudno sluchac tych zlorzeczen ! Ma byc pieczen ? ? ? - Bedzie pieczen ! Wyskakuj , no, dziadek z kasy ! W kuferku talarow masy ! Wpada polski konsul i trzymajac sie pod boki spiewa : - Sila zlego na jednego ! A nie trzeba ci tam czego ? I wychodzi w podskokach zadowolony z siebie . Polanski - ostatnia nadzieja na zajecie jakiegolowiek miejsca w "Mam talent "- ulatuje , wiec spiewa - rzewnie : -Och, ach - na moja siwa glowe ! Juz nie moge, juz nie moge ! Wpada Agnieszka Holland i tupiac , wyciaga wysokie C - Albosmy to jacy tacy ! My ! A R T Y S C I ! Spoleczenstwo to pijacy ! Zaraz wam pokaze cosik I nie bedzie to Janosi ! Wypina sie . Chor : pojedynsczy glos - O rany bede rzygal ! Troche chorzystow mdleje , reszta zatyka nos. Polanski - tym razem po francusku , spiewa - Tre dupe o trotuar, o rewuar, o rewuar .................. Chor - majac dosc przestepowania z nogi na noge - po wypiciu - chrypi - - Z mych pozycji tak wnioskuje : ruszaj glowa a nie . ujem !. Kurtyna zapada ale wpolowie zacina sie - w tle fajerwerki i Kuba z Wojewodztwa. Spozniony i zdyszany z niesiwezym oddechem zjawia sie THE END Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
language 04.10.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 - na podstawie jasia i Malgosi Jana Brzechwy. Chor - spiewa przestepujac z nogi na noge majac nadzieje na 1sze miejsce w " Mam talent" : - Beeeeedzie siedzial czy nie sieeeeedzial Dostal mu sie niezly przeeeeeeeeedzial la ala la l szwajcarskiiiiiiiii la lla Tez bysmy tak chcieli ! la la la la la o le ! Ale zesmy nei umieli .................o la ! Dep Stanu USA ( szczerzac strasznie kly Sprawiedliwosci , nieco sprochniale po 30 latach ) tez spiewa : - Dawno mialem na cie chrapke i wpadles w moja pulapke ! Polanski - bez wiekszych nadzieii na 1sze miejsce w " Mam talent" - spiewa - Ale jestem dzieckiem drwala ! Tata jesc mnie nie pozwala ! ! ! Dep Stanu - szczerzac itp - spiewa : - Trudno sluchac tych zlorzeczen ! Ma byc pieczen ? ? ? - Bedzie pieczen ! Wyskakuj , no, dziadek z kasy ! W kuferku talarow masy ! Wpada polski konsul i trzymajac sie pod boki spiewa : - Sila zlego na jednego ! A nie trzeba ci tam czego ? I wychodzi w podskokach zadowolony z siebie . Polanski - ostatnia nadzieja na zajecie jakiegolowiek miejsca w "Mam talent "- ulatuje , wiec spiewa - rzewnie : -Och, ach - na moja siwa glowe ! Juz nie moge, juz nie moge ! Wpada Agnieszka Holland i tupiac , wyciaga wysokie C - Albosmy to jacy tacy ! My ! A R T Y S C I ! Spoleczenstwo to pijacy ! Zaraz wam pokaze cosik I nie bedzie to Janosi ! Wypina sie . Chor : pojedynsczy glos - O rany bede rzygal ! Troche chorzystow mdleje , reszta zatyka nos. Polanski - tym razem po francusku , spiewa - Tre dupe o trotuar, o rewuar, o rewuar .................. Chor - majac dosc przestepowania z nogi na noge - po wypiciu - chrypi - - Z mych pozycji tak wnioskuje : ruszaj glowa a nie . ujem !. Kurtyna zapada ale wpolowie zacina sie - w tle fajerwerki i Kuba z Wojewodztwa. Spozniony i zdyszany z niesiwezym oddechem zjawia sie THE END nakrecasz sie znowu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 04.10.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Konczy sie weekend, na jego koniec link do bardzo ciekawego - wg mnie - bloga a tam oddajacego moj jak najbardziej osobisty stosunek do sprawy Polanskiego wpisu FREE POLANSKI. http://pieknitrzydziestoletni.blox.pl/htmly W tym wpisie jest cos o przedawnieniu. Owszem jest w Stanach przedawnienie, jednak ( z tego, co wiem - jesli cos jest nie tak, prosze bieglejszych w amerykanskim prawie stanowym o poprawke) gdy opusci sie stan, w ktorym popelnilo sie przestepstwo bieg przedawnienia ulega zatrzymaniu- dlatego w tej sprawie przedawnienia nie ma. Jego adwokaci dzialali w kierunku dogadania sie - kazdy ma prawo - ale lawa przysieglych - 12 osob - podjela jednak inna decyzje - i to do nich nalezalo ostatnie slowo . Polanski dostal nieformalny cynk ze plea nie dojdzie do skutku i nawial zanim oficjalnie werdykt zostal ogloszony . I tu lezy pies pogrzebany - bo werdykt jest, tylko oficjalnie nie ogloszony . Zeby mogl ulec przedawnieniu to musi byc najpierw ogloszony - logiczne . Polanski jest scigany za n i e stawienie sie przed sadem i ogloszenie wyroku a nie bezposrednio za pedofile. Samantha otwarcie powiedziala ( chyba w wywiadze z Larry Kingiem ), ze porozumienie p o z a sadowe zostalo zawarte - suma jak Polanski zaplacil czy nadal placi nie zostala ujawniona. Ale to nie dotyka l e g a l n e g o problemu sprawy - ugoda poza sadowa to jest prywatna sprawa i nie intersuje sadu - to nie jest zakonczenie legalnego procesu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
language 05.10.2009 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Konczy sie weekend, na jego koniec link do bardzo ciekawego - wg mnie - bloga a tam oddajacego moj jak najbardziej osobisty stosunek do sprawy Polanskiego wpisu FREE POLANSKI. http://pieknitrzydziestoletni.blox.pl/htmly W tym wpisie jest cos o przedawnieniu. Owszem jest w Stanach przedawnienie, jednak ( z tego, co wiem - jesli cos jest nie tak, prosze bieglejszych w amerykanskim prawie stanowym o poprawke) gdy opusci sie stan, w ktorym popelnilo sie przestepstwo bieg przedawnienia ulega zatrzymaniu- dlatego w tej sprawie przedawnienia nie ma. Jego adwokaci dzialali w kierunku dogadania sie - kazdy ma prawo - ale lawa przysieglych - 12 osob - podjela jednak inna decyzje - i to do nich nalezalo ostatnie slowo . Polanski dostal nieformalny cynk ze plea nie dojdzie do skutku i nawial zanim oficjalnie werdykt zostal ogloszony . I tu lezy pies pogrzebany - bo werdykt jest, tylko oficjalnie nie ogloszony . Zeby mogl ulec przedawnieniu to musi byc najpierw ogloszony - logiczne . Polanski jest scigany za n i e stawienie sie przed sadem i ogloszenie wyroku a nie bezposrednio za pedofile. Samantha otwarcie powiedziala ( chyba w wywiadze z Larry Kingiem ), ze porozumienie p o z a sadowe zostalo zawarte - suma jak Polanski zaplacil czy nadal placi nie zostala ujawniona. Ale to nie dotyka l e g a l n e g o problemu sprawy - ugoda poza sadowa to jest prywatna sprawa i nie intersuje sadu - to nie jest zakonczenie legalnego procesu . Szanowny lawniku z nowego jorku, zapoznaj sie co nalezy do powinnosci lawnika tam gdzie mieszkasz(usa) i jak moze sie z nimi dogadywac obrona , to jedno. Jako "lawnik"hehe strasznie sie blaznisz, tak jak z caloscia swej tworczosci. Drugie, to zapoznaj sie jaka byla kolej zdarzen w strawie Polanskiego i przestan pisac wymyslone glupoty. Plea bargain zostal zawarty i prokurator wykreslil wszystkie oskarzenia oprocz jednego wedlug , ktorego mialo dojsci do sentencing hearing***.Nastapic to mialo po 90-cio dniowym pobycie w stanowym wiezieniu,oraz wykonanie badan - w jakim celu tez moge zamiescic. Tutaj zrzut strony z orginalu: http://img10.imageshack.us/img10/5449/90898762.jpg Sedzia przed sentencing hearing zasugerowal osobiscie prawnikowi polanskiego, ze jednak go posadzi i przesle spawe do...malo wazne . Przed samym s.h. Polanski dal noge i mial racje. Werdyktu nie ma, pies lezy w tym pogrzebany , ze Polanskiemu zostaly przedstawione zarzuty, a on sie przyznal do winy w jednym punkcie w zawartym plea bargan i tego sie nie da odkrecic wedle prawa amerykanskiego.Tutaj nasz slynny lawnik z nowego jorku chyba sie orientuje , bo fachowcy w jego branzy znaja co to jest po" amerykansku" statute of limitations. flee the jurisdiction to inna sprawa. A Samanta kochana pani lawnik tak poza tematem, nastepujaca to opisala ponad 10 lat temu(zrzuta monitoru z orginalu): http://img198.imageshack.us/img198/1816/32346759.jpg ***-When the defendant is convicted of a crime there will be a sentencing hearing. Convictions occur when a jury renders a guilty verdict after trial, or the defendant enters into a disposition requiring a guilty plea. Many dispositions are accepted when the crime charged is reduced to a lesser offense. jak wiadomo, w sprawie Polanskiego nie bylo pierwszej czesci definicji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 05.10.2009 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 05.10.2009 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Gdzie ja napisałam, że takie przestępstwa nie są ścigane z urzędu, znafco? Cały Twój post, którego zacytowałem tylko kawałek, tego dowodzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts