lump praski 06.10.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 No, to ostatnie zdanie... Ten logiczny ciąg przyczynowo-skutkowy No i tu masz problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 06.10.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Gdzie ja napisałam, że takie przestępstwa nie są ścigane z urzędu, znafco? Cały Twój post, którego zacytowałem tylko kawałek, tego dowodzi ... Cały, powiadasz? Jak widać czytanie tekstu ze zrozumieniem jest dla ciebie zbyt trudne. Współczuję serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.10.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 To moze jeszcze powtorze : Ogladalam tez wywiady z kobietami, ktore jako jedne z pierwszych zdecydowaly sie na zgloszenie przemocy domowej na policje jako przestepstwa - a byla to legislacyjna nowosc - to byl chyba poczatek lat 80 czy koniec lat 70 ych - jedna powiedziala , ze policjant na komisariacie spisal protokol - bo juz musial, zmienilo sie prawo - po czym sie spytal : - Cos ty mu takiego kobieto zrobila strasznego, ze m u si a l cie pobic....... Czasy sie jednak zmienily - na niekorzysc Polanskiego . Czasy sie zmienily a prawo ( oparte na precedensie ) powoli, skrzypiac i postekujac, ale jednak , zmienilo sie wraz z nimi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 06.10.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 To ja jeszcze dodam to - z potrzeby zminimalizowania pewnych twierdzeń http://www.onet.tv/30-lat-wiezienia-za-umycie-dziecka,5558935,1,klip.html# prawda? czy fałsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 06.10.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 I dajmy w tym momencie spokój z amerykańska sprawiedliwością - proponuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 07.10.2009 00:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 To ja jeszcze dodam to - z potrzeby zminimalizowania pewnych twierdzeń http://www.onet.tv/30-lat-wiezienia-za-umycie-dziecka,5558935,1,klip.html# prawda? czy fałsz? Codzi ci o ........" tylko w bieliznie " ? Moim zdaniem cycki chyba podrabiane , z domieszka silikonu . Czyli falsz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 07.10.2009 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 ................................................................................. 2. czy jeśli kobieta pełnoletnia ubierze mini, głęboki tekolt, odsłoni to i owo to można ją zgwałcić bo prowokowała i właściwie sama tego chciała Dość częste pytanie, przed jakim stają sądy. Oczywiście nie mówię o gwałcie typu zaciągnięcie siłą w krzaki, tylko o prowokowaniu: poszła do baru, wypiła 2 drinki, dała sobie postawić następnych kilka, film się trochę zaczął zacinać, poszła z nim do samochodu, pojechali na łono natury, ona mówiła "nie, nie", on "tak, tak"... A jak potem trzeba przekonać ławę przysięgłych (amatorów, w przeciwieństwie do zawodowych prawników), to dobry prawnik ma miejsce na show. Tak czesto tlumaczyli sie tzw " damscy bokserzy " i ci , ktorzy obrazali kobiety i dziewczyny albo mieli jakies zapedy na jakie kobieta nie miala ochoty - " o n a mnie s p r o w o k o w a l a " . Nie , ona cie nie sprowokowala to ty s a m chciales ja dotknac , uderzyc , krzyknac za nia cos rubasznego itp. Mozg masz jak wszyscy i funkcje myslenia tez. Jesli ja wylaczasz - sam sie prosisz o konsekwencje .. Jak Polanski . Nie ma takiego tlumaczenia . Skonczylo sie tak cos ze 30 lat temu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.10.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Tak czesto tlumaczyli sie tzw " damscy bokserzy " i ci , ktorzy obrazali kobiety i dziewczyny albo mieli jakies zapedy na jakie kobieta nie miala ochoty - " o n a mnie s p r o w o k o w a l a " . Nie , ona cie nie sprowokowala to ty s a m chciales ja dotknac , uderzyc , krzyknac za nia cos rubasznego itp. Mozg masz jak wszyscy i funkcje myslenia tez. Jesli ja wylaczasz - sam sie prosisz o konsekwencje .. Jak Polanski . Nie ma takiego tlumaczenia . Skonczylo sie tak cos ze 30 lat temu . Mogę zapytać po co kobiety ubierają te dekolty, mini spódniczki, wysokie obcasy? Ani to wygodne ani praktyczne, więc po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 07.10.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 To ja jeszcze dodam to - z potrzeby zminimalizowania pewnych twierdzeń http://www.onet.tv/30-lat-wiezienia-za-umycie-dziecka,5558935,1,klip.html# prawda? czy fałsz? Codzi ci o ........" tylko w bieliznie " ? Moim zdaniem cycki chyba podrabiane , z domieszka silikonu . Czyli falsz . coś źle otwarłaś. Chodziło mi o link "30 lat więzienia za umycie dziecka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 07.10.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Odpowiedz jest jedna i zawsze ta sama - kobieta moze chodzic ubrana jak c h c e - z dekoltem po pepek - facet ma trzymac lapy i wszystko inne przy sobie . Tu masz rację. Tlumaczenia " ona winna bo sprowokowala " zaden profesjonalny prawnik sie nie podejmnie bo to bylo dobre ale w latach 60 ych ubieglego wieku . Tu już racji nie masz. Prawnik nie użyje sformułowania: "ona go sprowokowała, więc ją zgwałcił", tylko "ona chciała, więc gwałtu nie było", a jej prowokujący wygląd i zachowanie będzie stanowić element dowodu, że "sama chciała" Kobieta np na plazy moze miec taki kostium, ze go prawie nie widac natomiast facet ma miec kapielowki po kolana a nie slipki , scinajace jajka na jajecznice - bo jest to uznawane za obrazanie uczuc estetycznych publicznosci i mozna byc zdjetym z plazy publicznej przez policje. Może są takie plaże, są też takie, gdzie zdejmą dziewczyny topless. Tak czesto tlumaczyli sie tzw " damscy bokserzy " i ci , ktorzy obrazali kobiety i dziewczyny albo mieli jakies zapedy na jakie kobieta nie miala ochoty - " o n a mnie s p r o w o k o w a l a " . Właśnie dlatego w cywilizowanych krajach istnieje coś takiego jak sąd, w którym zawodowcy, którzy z nie jednym w życiu się spotkali, (przynajmniej na poziomie czytania akt) analizują każdy przypadek, by odróżnić "damskiego boksera" od ofiary kobiety, która najpierw chętnie i dobrowolnie, nawet jeśli po pijaku, idzie do łóżka, a potem wrzeszczy, że ją zgwałcono. Co więcej, często nie ma możliwości ustalenia obiektywnej prawdy. I na sumieniu sądu spoczywa kwestia, czy wyeliminować ze społeczeństwa potencjalnego gwałciciela, czy jednak wątpliwości tłumaczyć na korzyść podsądnego. Oczywiście mówię o pewnych zasadach, a nie konkretnym przypadku seksu 40-latka z 13-latką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 07.10.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Tu chyba nikt nie neguje istnienia prawa i mało kto szczegółowo zna system prawny, w którym toczy się postępowanie. W przykładzie z Jadwigą i Jagiełłą to chodziło raczej o stopień dojrzałości, a nie stan prawny... m.k.k. miod na serce me - a juz watpilam, czy ktokolwiek z dyskutantow odczyta ze zrozumieniem, co napisalam Przypomne tez wiec, poniewaz zarzut absurdanosci przykladu pojawil sie kilkakrotnie, ze post o Jadwidze i Wladyslawie zawieral pytanie a nie stwierdzenie. Pytanie - jak wygladala 11 letnia krolowa, gdy spelniala obowiazki malzenskie (o te dojrzalosc - ja slusznie m.k.k zauwazyl wlasnie chodzilo) I przypomne, ze pytanie pojawilo sie z zwiazku z kategorycznymi wczesniej postami, ze naga 13 latka nie wyglada jak 20-latka. Dlatego - powtarzam -pojawilo sie moje czysto teoretyczne pytanie jak to tez krolowa wygladala :)I czy z punktu widzenia dzisiejszego prawa nie powinniśmy o 27 letnim wowczas Jagielle myslec: pedofil ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 07.10.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 I czy z punktu widzenia dzisiejszego prawa nie powinniśmy o 27 letnim wowczas Jagielle myslec: pedofil ? Dokladnie tak anSi, ja tak mysle. Zreszta cala ta epoka sredniowiecza i te dzieci przehandlowywane w ramach aranzowanych malzenstw, zeby polaczyc krolestwa, z dzisiejszego punktu widzenia byla straszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 07.10.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Ciekawe jak wyglądała nasza liczaca 11 wiosen królowa Jadwiga, kiedy to za 27- letniego Wladka jagiełłę wychodzila. I jak sadzicie -spełniała swoje malzenskie obowiazki czy tez nie? A Jagiello to pedofil? m.k.k. miod na serce me - a juz watpilam, czy ktokolwiek z dyskutantow odczyta ze zrozumieniem, co napisalam Czego tu nie rozumieć , ktoś odwrócił kota ogonem, a potem to już poszło Nie wiem, jak wyglądała Jadwiga w 11 wiośnie życia, zapewne na dzisiejsze standardy młodo. Nie wiem też, jak spełniała swoje obowiązki małżeńskie. Przenosząc historyczny przykład w nasze czasy, gdyby Jagiełło i Jadwiga nie skonsumowali swego związku, groziłby im trybunał stanu Zwrócę tylko uwagę, że obecnie dojrzałość płciowa bardzo wyprzedza dojrzałość emocjonalną i społeczną. I pewnie to jest przyczyną ustalenia takiej a nie innej granicy prawnej pedofilii. Za czasów Jadwigi było z tym ciut inaczej. A medyczna pedofilia to pociąg do niedojrzałych osobników, a nie nieletnich osobników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 07.10.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Zwrócę tylko uwagę, że obecnie dojrzałość płciowa bardzo wyprzedza dojrzałość emocjonalną i społeczną. I pewnie to jest przyczyną ustalenia takiej a nie innej granicy prawnej pedofilii. Za czasów Jadwigi było z tym ciut inaczej. A medyczna pedofilia to pociąg do niedojrzałych osobników, a nie nieletnich osobników. O tym tez gdzies wyzej pisalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 07.10.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Ale to, ze jedenasto- czy trzynastolatka juz miesiaczkuje (czyli osiagnela dojrzalosc plciowa), nie oznacza, ze jest gotowa do wspolzycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewiwa 07.10.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 A propo's amerykańskiego sądownictwa. Wstrząsający materiał. Totalnie brak słów http://www.wildboar.net/multilingual/easterneuropean/polish/literatura/artykuly/zlydotyk/1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 07.10.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 O tym tez gdzies wyzej pisalam Skoro jeśli powtórzy się kłamstwo odpowiednio wiele razy, ludzie w nie uwierzą, to ... spróbujmy, co będzie, jak powtórzymy prawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 07.10.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 O tym tez gdzies wyzej pisalam Skoro jeśli powtórzy się kłamstwo odpowiednio wiele razy, ludzie w nie uwierzą, to ... spróbujmy, co będzie, jak powtórzymy prawdę Twojej optymistycznej wiary mi trza Jakos tak wydawa mi sie ze klamstwo bardziej chodliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 07.10.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Twego twardego stąpania po Ziemi mi trza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 07.10.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 To ja jeszcze dodam to - z potrzeby zminimalizowania pewnych twierdzeń http://www.onet.tv/30-lat-wiezienia-za-umycie-dziecka,5558935,1,klip.html# prawda? czy fałsz? Codzi ci o ........" tylko w bieliznie " ? Moim zdaniem cycki chyba podrabiane , z domieszka silikonu . Czyli falsz . coś źle otwarłaś. Chodziło mi o link "30 lat więzienia za umycie dziecka" Skad wiesz, ze to bylo tylko " umycie " ? I ile razy myl to dziecko ? Gdyby nie bylo dowodow i watpliwosci nie skazali by go tak szybko na 30 lat . Sa takie sprytne jednostki, ktore zenia sie z kobietami tylko dlatego, ze te maja corki w pewnym wieku ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts