Gość 29.09.2009 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 ... 1. Trza wiedzieć, że to dziecko ... dziecko ? to kobieta w kwiecie wieku http://static.nacional.hr/img/049f59433270e1b9eb82a7c6b1c33c20_large.jpga swoją drogą dość podobna do jednej z forumowiczek ... Polański /gdyby miał jeszcze siły/ dopiero teraz by użył ... miodku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 30.09.2009 03:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 To jednak Michael Jackson mial jaja w porownaniu z Poalnskim bo nie u c i e k l przed rozprawa, tylko sie stawil na sprawe ......za Polanskim to smrod sie ciagnie i tyle. Chyba mu calkiem odwalilo jesli uwazal , ze w komputerze nie ma go na liscie gonczej...... albo szuka rozglosu bo pies z kulawa noga o nim nie pamieta . Co Polska zyskala domagajac sie wypuszczenia Polanskiego ? bo nie rozumiem. Ze upomina sie o zbiegow, podejrzanych o pedofilie ,ktorzy nie stawili sie na rozprawe ? ? ? A amerykanskie prawo jest tak zabawowe , ze lubi sie dobierac do tych z Hollywood - tylko czeka jak im sie nozka obslizgnie - czasami o tym zapominaja - i pozniej maja problem........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 30.09.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Co do wątpliwości o winie Polańskiego, to ja ich nie mam, bo przecież w swej autobiografii barwnie opisał swoje wyczyny z tą dziewczynką (tfu, zaraz sie porzygam ). Wspomnienia jawią się jako "normalny" seks z równą sobie partnerką. A co do próśb o uwolnienie. Z jednej strony trwają prace nad "ustawą antypedofilską", a z drugiej..... Ustawa też mnie niepokoi, bo najprawdopodobniej sklasyfikuje pedofilię jako chorobę, z czym nigdy się nie zgodzę. Dla mnie jest to niebezpieczne zboczenie i kropka. Znając realia polskiego wymiaru sprawiedliwości można prorokować, że pedofile będą się "leczyć" w szpitalach, a ich ofiary oprócz stygmatyzacji w środowisku nie bedą miały nic. Mam nadzieję, że Sikorski w swym liście wystąpi we własnym imieniu, a nie na przykład moim, jako obywatela Polski, bo sobie tego nie życzę. Co do środowisk artystycznych, to zacytuję jednego z internautów: niech wyślą swoje nastoletnie córki i wnuczki na wakacje do Polańskiego, a wtedy uwierzę, że są przekonani o słuszności tego, co pieprzą w mediach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 30.09.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 ... 1. Trza wiedzieć, że to dziecko ... dziecko ? to kobieta w kwiecie wieku http://static.nacional.hr/img/049f59433270e1b9eb82a7c6b1c33c20_large.jpga swoją drogą dość podobna do jednej z forumowiczek ... Polański /gdyby miał jeszcze siły/ dopiero teraz by użył ... miodku ... No właśnie. Teraz powinien do niej wystartować, to by go jedną nogą udusiła jak szczura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.09.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 nóżką albo piersiami .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 30.09.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Ciekawę czemu nawet w sieci nie ma zdjęć Samanty z 1977 roku? A jeżeli są to takie "do szkolnej legitymacji". Gdzie są zdjęcia z sesji Polańskiego? Czyżby wyglądała na nich "zbyt poważnie"? Jeżeli tak było, to czemu Polański nie mógł wykazać tego przed sądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 30.09.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Ciekawę czemu nawet w sieci nie ma zdjęć Samanty z 1977 roku? A jeżeli są to takie "do szkolnej legitymacji". Gdzie są zdjęcia z sesji Polańskiego? Czyżby wyglądała na nich "zbyt poważnie"? Jeżeli tak było, to czemu Polański nie mógł wykazać tego przed sądem. On znał i ją i jej matkę, więc wiedział ile ma lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 30.09.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 No wlasnie ciekawe, tym bardziej ze o ile wiem ona byla modelka(?) wiec musiala miec jakies swoje portfolio i nie tylko, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 30.09.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 czy czują się skrzywdzone? http://www.polityka.pl/szlaufy-blachary-razowki/Lead33,933,302472,18/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 30.09.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Czy są krzywdzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 30.09.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 No właśnie. Teraz powinien do niej wystartować, to by go jedną nogą udusiła jak szczura. Poplułam monitor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 30.09.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Pedofilia to pedofilia. Nie zgadzam sie zeby Sikorski zabiegal o uniewinnienie tego gwalciciela w imieniu Najjasniejszej. Nie potrafie zrozumiec dlaczego tylu ludzi w Polsce zamierza go bronic? Bo jest z pochodzenia Polakiem? A Michael Jackson byl oczywiscie perfidnym zboczencem i dobrze mu tak?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 30.09.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 i mnie nie podoba sie ,że kobiety stały sie w tej rozmowie obiektem kpin i upokarzania szczególnie ,że my jako osoby dorosłe mające własne dzieci -nierzadko w wieku młodych dziewcząt - poddajemy ocenie zachowanie nieletnich ,niedojrzałych i zagubionych nastolatek , zamiast jasno potepić starych ,dojrzałych satyrów ,śliniących sie na widok młodego ciała , ojców rodzin i dziadków ,ktorzy nadużywając wysokiej pozycji czy pieniędzy - robią innym rzeczy wyuzdane i nieprzyzwoite ,nie liczac sie z nikim i niczym . Galerianki to nasze dzieci !!!!! nieważne ,że Twoje czy moje jest akurat inne ....a może nam sie tylko tak wydaje ,bo przy nas sie tak nie zachowują albo do głowy nam nie przyjdzie ,że mogłyby sie tak prowadzić Moze upraszczam ,ale wkurzam sie kiedy słysze głosy w obronie faceta ,ktory mimo swojego dorobku filmowego ,popelnił /popełniał ohydne rzeczy z dziewczynkami .Wkurza mnie wykorzystywanie sexualne własnych dzieci i ....oburzenie społeczenstwa na dzieci !!! że donoszą na własnego ojca ,a to przeciez taki dobry człowiek i organista w kosciele ( wczorajszy prog. w Tvp 1) . Panuje u nas opinia ,ze zgwłałcona kobieta sama sobie jest winna ..... rece opadają z bezsilności Za swoje czyny każdy powinien odpowiadać zgodnie z prawem ,niezaleznie ile ma na koncie kasy czy filmów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 30.09.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Zadziwia mnie z jaką łatwością Polacy ferują wyroki na innych. Przeczytają 3 linijki w gazecie i już wiedzą - winny, powiesić! Nieważne czy Polański, czy Jakub Tomczak czy Lew Rywin czy szeregowy Jan Kowalski. Głupie sądy gromadzą dowody, miesiącami przesłuchują świadków i biegłych, a dla Polaków wszystko jest takie proste. Ten to morderca, ten to pedofil a ten to złodziej. Bo Polacy potrafią nawet błyskawicznie kwalifikować czyny! Jakie to proste. A te głupie sądy ciągną sprawy latami. My to byśmy usprawnili postępowanie!!! Ci sami mądrzejsi od Boga Polacy oglądają wieczorami w TV reporterskie programy o niesprawiedliwości jaka się dzieje ludziom ii wykrzykują z fotela: "Ach, co to za bydlaki w tej prokuraturze, w tym urzędzie, w tym sądzie!" Bo przecież od razu wiedzą, kto miał rację. Życzę wam, drodzy najmądrzejsi Polacy, żebyście choć raz w życiu trafili do aresztu tymczasowego na Montelupich i czekali tam kilka lat jako "podejrzani" aż prokuratura zbierze przeciwko wam dowody. Będziecie mieli sporo czasu do myślenia. Pozdrawiam P.S. Retrofood, ty nie musisz bo już gadasz do rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 30.09.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Moze upraszczam ,ale wkurzam sie kiedy słysze głosy w obronie faceta ,ktory mimo swojego dorobku filmowego ,popelnił /popełniał ohydne rzeczy z dziewczynkami To jest waśnie to. Wyrokowanie na podstawie emocji. 1. Nie "mimo dorobku" bo go wtedy nie miał. Dorobek filmowy osiagnął "po" 2. Nie "ohydne rzeczy z dziewczynkami", tylko raz z jedną dziewczynką i w dodatku nie ma pewności, czy wiedział, że to dziewczynka. Czy naprawdę dla Ciebie (i wielu innych) nie ma różnicy jak piszecie? Dziwię się tym, dla których wszystko jest jasne. I powtórzę: Sam byłem pewny, że Michael Jackson to pedofil, bo tak nakazywała logika. I co? Posypało się wszystko. I jest mi głupio. Dlatego nie mogę sobie pozwolić na bezrefleksyjne oskarżenia kogoś na podstawie emocji i wyobraźni mamusi, zatroskanej o swoją dorastającą córkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 30.09.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 i mnie nie podoba sie ,że kobiety stały sie w tej rozmowie obiektem kpin i upokarzania szczególnie ,że my jako osoby dorosłe mające własne dzieci -nierzadko w wieku młodych dziewcząt - poddajemy ocenie zachowanie nieletnich ,niedojrzałych i zagubionych nastolatek , zamiast jasno potepić starych ,dojrzałych satyrów ,śliniących sie na widok młodego ciała , ojców rodzin i dziadków ,ktorzy nadużywając wysokiej pozycji czy pieniędzy - robią innym rzeczy wyuzdane i nieprzyzwoite ,nie liczac sie z nikim i niczym . Galerianki to nasze dzieci !!!!! nieważne ,że Twoje czy moje jest akurat inne ....a może nam sie tylko tak wydaje ,bo przy nas sie tak nie zachowują albo do głowy nam nie przyjdzie ,że mogłyby sie tak prowadzić Moze upraszczam ,ale wkurzam sie kiedy słysze głosy w obronie faceta ,ktory mimo swojego dorobku filmowego ,popelnił /popełniał ohydne rzeczy z dziewczynkami .Wkurza mnie wykorzystywanie sexualne własnych dzieci i ....oburzenie społeczenstwa na dzieci !!! że donoszą na własnego ojca ,a to przeciez taki dobry człowiek i organista w kosciele ( wczorajszy prog. w Tvp 1) . Panuje u nas opinia ,ze zgwłałcona kobieta sama sobie jest winna ..... rece opadają z bezsilności Za swoje czyny każdy powinien odpowiadać zgodnie z prawem ,niezaleznie ile ma na koncie kasy czy filmów. Wszystko sie zgadza, to sa nasze dzieci, mezowie, ojcowie.... Tylko gdzie lezy przyczyna ze malolaty wychodza na ulice? Zastanowmy sie tylko, czy aby z nami rodzicami jest wszystko jak nalezy, czy poswiecamy Naszym dzieciom tyle czasu ile nalezy, czy dajemy im to co potrzebuja w tak trudnym wieku dorastania i buntu mlodzienczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 30.09.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Skoro przy życzeniach jesteśmy, to ja również życzę, aby każdy w swym odczuciu sprawiedliwy i powściągliwy w osądach miał możliwość osobistego porozmawiania z dzieckiem (albo dorosłym pamiętającym co go kiedyś spotkało) skrzywdzonym przez dorosłego w "taki" sposób i próbował mu pomóc w naszym środowisku i w naszym systemie prawno - medycznym i wtedy pogadamy. ps. Nastasja Kinski miała 15 lat, gdy Polański z nią urzędował. No tak, materacem nikt nie był i to też tylko przypuszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 30.09.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 ps. Nastasja Kinski miała 15 lat, gdy Polański z nią urzędował. No tak, materacem nikt nie był i to też tylko przypuszczenia. No, na niej akurat jakoś szkód nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 30.09.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 i mnie nie podoba sie ,że kobiety stały sie w tej rozmowie obiektem kpin i upokarzania szczególnie ,że my jako osoby dorosłe mające własne dzieci -nierzadko w wieku młodych dziewcząt - poddajemy ocenie zachowanie nieletnich ,niedojrzałych i zagubionych nastolatek , zamiast jasno potepić starych ,dojrzałych satyrów ,śliniących sie na widok młodego ciała , ojców rodzin i dziadków ,ktorzy nadużywając wysokiej pozycji czy pieniędzy - robią innym rzeczy wyuzdane i nieprzyzwoite ,nie liczac sie z nikim i niczym . Galerianki to nasze dzieci !!!!! nieważne ,że Twoje czy moje jest akurat inne ....a może nam sie tylko tak wydaje ,bo przy nas sie tak nie zachowują albo do głowy nam nie przyjdzie ,że mogłyby sie tak prowadzić Moze upraszczam ,ale wkurzam sie kiedy słysze głosy w obronie faceta ,ktory mimo swojego dorobku filmowego ,popelnił /popełniał ohydne rzeczy z dziewczynkami .Wkurza mnie wykorzystywanie sexualne własnych dzieci i ....oburzenie społeczenstwa na dzieci !!! że donoszą na własnego ojca ,a to przeciez taki dobry człowiek i organista w kosciele ( wczorajszy prog. w Tvp 1) . Panuje u nas opinia ,ze zgwłałcona kobieta sama sobie jest winna ..... rece opadają z bezsilności Za swoje czyny każdy powinien odpowiadać zgodnie z prawem ,niezaleznie ile ma na koncie kasy czy filmów. Wszystko sie zgadza, to sa nasze dzieci, mezowie, ojcowie.... Tylko gdzie lezy przyczyna ze malolaty wychodza na ulice? Zastanowmy sie tylko, czy aby z nami rodzicami jest wszystko jak nalezy, czy poswiecamy Naszym dzieciom tyle czasu ile nalezy, czy dajemy im to co potrzebuja w tak trudnym wieku dorastania i buntu mlodzienczego. W artykule przytoczonym przez retro podane są wyniki badań, które świadczą o tym, że nie poświęcamy. Dlatego mnie wkurza, jak sie szuka winy w dziecku, a nie w starym zboku (tu mówię ogólnie o "klentach" tych dzieci) albo rodzicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 30.09.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 A co do drugiego watku w temacie. To pytam sie czy Karpiel-Bulecka z choinki sie urwal? Przeciez to historia stara jak swiat --> masz wize turystyczna to nie wjedziesz zarabiac! (chyba, ze sie od razu wbijasz na Jackowo albo inny Greenpoint). Co on sie tak rzucal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts